Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Corona virus

Post od nikaragva »

A sta ce u francuskoj?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da jede macarons.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

To su neke skijaske vesti....

Mada ima polemika i da li je dobar konstantno visok nivo antitela u organizmu, ocigledno je da je tu velika siva zona sto se tice znanosti.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

PS: Danas bio nešto kod lekara niko ne nosi maske, bio do apoteke, niko maske... Kod nas i dalje jako nizak nivo zaraženih, konstantno već 2 mesec u kontinuitetu, a mrtvih par dnevno isto već mesecima..
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jel moguće da godinu i po nakon početka pandemije, neko i dalje postavlja broj zaraženih kao podatak koji nešto bitno pokazuje?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mucenici koji rade u kovid ambulatama?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Poenta je u tvitu, koji je bukvalno precrtan iz šablona antivax propagande. Prvo bombastičan podatak koji sam po sebi ne znači to što se implicira, onda iskonstruisana teza koja se ovim bombastičnim podatkom pokazuje kao apsurdna.
Prvo, podatak da se više ljudi zaražava ne znači da je apokalipsa na pomolu. Evo slike iz UK, to je bukvalno sve što treba znati o pandemiji i borbi protiv iste.
U Mejnu je u poslednjih nedelju dana umiralo po dvoje, iako broj zaraženih raste.

Drugo, ne forsiraju se vakcine da bi se smanjila transmisija nego da bi se smanjio broj teško obolelih i mrtvih. A to očigledno rade, i u tom Mejnu zbog kojeg se autor tvita toliko potresao.
Prikačeni fajlovi
uk-covid.jpg
uk-covid.jpg (93.2 KiB) Pogledano 760 puta
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Čekaj Vlado jel ti znaš makar bazični engleski kada možeš da napišeš ovako nesto
Poenta je u tvitu, koji je bukvalno precrtan iz šablona antivax propagande. Prvo bombastičan podatak koji sam po sebi ne znači to što se implicira, onda iskonstruisana teza koja se ovim bombastičnim podatkom pokazuje kao apsurdna.
Prvo, podatak da se više ljudi zaražava ne znači da je apokalipsa na pomolu.
Gde je Twit nešto više napomenuo? Zašto umeces misao koja ne postoji... Cela priča se vodi oko priče koliko vakcinisani prenose virus, ako i malo pratiš Američke vesti shvatiće to. Odnosno samo napadanje nevakcinisanih da isključivo prenose isti...

Svo ovo igranje gluvih telefona je i dovela do zatezanja odnosa u narodu...

Ili pak ne znaš engleski i to je moguće...
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

AUGUSTA, Maine (WABI) - Shifts in the spread of the coronavirus fueled by the Delta variant have changed goals for herd immunity in the state.

That’s according to the head of the Maine CDC.

From the outset of the pandemic, vaccination rates around 70% of the population were a low end goal for achieving possible herd immunity.

Dr. Nirav Shah says that the Delta variant sets the number much higher.

“Greater infectiousness of the Delta variant, much greater infectiousness, the percentage of folks that you need to be vaccinated, in any population to prevent an outbreak or exponential growth has gone from 70% for the pre-Delta, now to over 90%, or around 90%,” said Shah.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

ljuba napisao: Čekaj Vlado jel ti znaš makar bazični engleski kada možeš da napišeš ovako nesto
Prvo, podatak da se više ljudi zaražava ne znači da je apokalipsa na pomolu.
Gde je Twit nešto više napomenuo? Zašto umeces misao koja ne postoji... Cela priča se vodi oko priče koliko vakcinisani prenose virus, ako i malo pratiš Američke vesti shvatiće to. Odnosno samo napadanje nevakcinisanih da isključivo prenose isti...

Svo ovo igranje gluvih telefona je i dovela do zatezanja odnosa u narodu...

Ili pak ne znaš engleski i to je moguće...
Nevakcinisani prenose duže, veći im je "viral load". To naravno ne znači za svakog nego je to podatak kad se uzme prosečna vrednost. Nevakcinisani kad obole, teži su oblici. Opet, NE SVAKI nego u proseku. I zbog toga je poenta da bude što manje nevakcinisanih.

Koju sam misao umetnuo, a ne postoji u tom tvitu?

Simptomatično je da od cele USA navodi podatak za Mejn koji ima populaciju od 1.3 miliona i ne navodi da mrtvih maletene da nemaju (verovatno slučajno zaboravio). Simptomatično je da npr nije naveo Alabamu u kojoj broj mrtvih raste već mesec dana. Da je nije preskočio zato što je tamo 40% vakcinisanih?

Itd... Nemoj da se pravimo nemušti, iz tvita bukvalno vrišti narativ "hej, vidi šta nam rade, pojma nemaju a teraju nas da se vakcinišemo".

Do zatezanja odnosa u narodu je došlo tamo gde je mnogo onih koji su pametniji nego što im to IQ i obrazovanje pokazuju. Ne videh da su se u Švedskoj, Danskoj, Portugalu ili čak UK nešto zategli odnosi. To je ipak rezervisano za nas, naprednije zajednice.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Svačiji IQ je diskutabilan :( A ti nastavljas priču u istom tonu. Svaka čast..

No pasaran!

PS: Jel pročitaš ti neki put ono što napišeš?
Koju sam misao umetnuo, a ne postoji u tom tvitu?
Pa koliki IQ treba da imaš da to shvatis u 3 recenice

PS1: Ja sam veliki protivnik svakog oblika prinude. (Ja sam se vakcinisao istog sekunda kada sam mogao) Mada ozbiljna prinuda zadnih 10 meseci u NL je dala neke rezultate (bar za sada) plus ekonomija se u potpunosti oporavila, još samo da se i ljudi oporave... Videćemo dokle će relativno miran period trajati... Ali ja i dalje ne menjam mišljenje o prinudama, ili me pak još situacija nije ozbiljno opalila...
Poslednja izmena od ljuba u 05 Okt 2021, 19:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Jok, samo ti studiozno biraš podatke koje ćeš da okačiš i pišeš smisaono. E sad, što su uvek na istu vodenicu nije do tebe nego do vodenice. Sa druge strane, ja u transu lupam šta mi padne na pamet :rofl:

Jel možeš umesto te trla baba lan varijante da navedeš konkretno šta sam to napisao a da je netačno i ne piše u tvitu koji si naveo?

PS: može li primer BILO KOJEG pravila ili zakona koji su danas na snazi, iz bilo kojeg aspekta života u zajednici, a koji su na snagu stupili dogovorom i opštim konsenzusom i bez prinude?
Poslednja izmena od Vladapetr u 05 Okt 2021, 19:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Zaista? Neću da pišem, za svakog ko ima više od 60 IQ shvatiće sam...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ma da, kiselo ti grožđe :rofl:
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46

Post od Nemanja987 »

Važno je da je poslednji post profesorski, bez obzira na sadržaj. Onda je valjda on u pravu?
Po ko zna koji put isto, odustanu ljudi posle nekog vremena.
Zaključana tema