Pa vidi, ako kažeš prodavcu ili nekom serviseru da hoćeš da sipaš ulje koje ima odobrenje po VW 511.00 u svoj audi a4 2.0 tdi 2008. - on bi mogao da ti kaže da to ulje nema odobrenje niti se igde pominje VW 505.00, 505.01 506.01 ili 507.00, i da zbog toga nije odgovarajuće.. Sa druge strane neko može da laže da ako ravenol svoje 511.00 ulje preporučuje i za upotrebu kod onih koji traže 505.01 - onda bi to moglo da važi i za mobilovu varijantu po istoj 511.00 normi.Extender napisao: 08 Okt 2021, 12:41 Hvala na odgovoru. Nekako sam licno vise za Mobil (zasto, ne znam) pa bih pre njega uzeo. Znaci mogu njega bez nekih daljih razmisljanja, iako nije navedena VW 507.00 norma?
Sa obzirom da se radi o izuzetno kvalitetno koncipiranoj 0W-40ici najverovatnije je da bi efekat tog ulja bio vrlo zadovoljavajući za taj tdi, možda čak bolji od preporučenih varijanti - samo što to tebi niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, a bilo ko odgovoran ne bi smeo da javno preporuči.
Da imam taj audi, i da mi neko pokloni MOBIL 1 ESP X3 0W-40, iskoristio bih ga verujući da će odlično odraditi posao.
@garac
Mislm da ti je Bax sve rekao i ja bih na tvom mestu njega poslušao. Možemo na slepo da pretpostavljamo nešto (kada nemamo uvid u dokumentaciju i kada nismo imali dodira sa konkretnim motorom), al` praksa pokaže pravi put.
Hvala Bax