Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Re: Corona virus

Post od pegazbre »

Po tvojoj prici deluje da niko iz porodice tvog prijatelja nije bio vakcinisan.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Problem je sto se doslo do tacke gde i oni koji paze (koliko je moguce) fasuju virus. Ne mozes pobeci…
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

pegazbre napisao:Po tvojoj prici deluje da niko iz porodice tvog prijatelja nije bio vakcinisan.
Jesu baba i prababa,on i žena ne.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kod ljudi 65+ zaboravite na zastitu vakcine, pogotovo Sinofarm, posle 3 do 4 meseca od revakcine. Kao da je i nemaju.

U mom okruzenju sve suprotno od zimskog talasa. Zanimljivo. Da li je do procenta vakcinisanih s kojima smo u komunikaciji ili je vecinom protutnjalo kroz ljude koje znamo, ko zna.

Klinac u srednjoj ide na kombinovanu, 2 slucaja korone, a masa njih u razredu je imala te simptome (skoro niko temperaturu) neke prehlade sa blagim kasljem. Iako je klinac negativan bio na testu, verujemo da je bila korona jer nema sanse da nije, a i kazu da se kod njih pozitivnost uhvati teze, bukvalno se mora odmah testirati sutradan od pojave bilo kakvih simptoma.

Supruga i ja nista, ustvari mozda zapusenost nosa malo jaca i dva dana neko grebanje grla.

Doduse, njegova skola je takva da vecina ne dolazi busom, sve su gikovi pa slabo izaze na druzenja, zurke, rodjendane i to... tako da i to ima uticaj mozda na manji broj slucajeva potvrdjenih u samoj skoli i razredu. Mi odrasli ovako jednom nedeljno se druzimo sa ekipom koja je 90 posto vakc. Ne idemo nigde po nikakvim masovnim slavljima itd. Maske uvek u zatvorenom stoprocentno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Postoji i neki drugi virus, ipak nije baš sve korona.
Koleginicu bolela glava, grlo, nos zapušen. Negativna, bez terapije prošlo za 5-6 dana.
Drugar koji je imao koronu (2x pfizer), razvlačio se 10 dana. Imao temperaturu, izgubio čula, zamara se... kaže znaćeš ako je korona, kad te klepi kao nikad pre toga.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

cozmo napisao: 10 Okt 2021, 22:34 Kod ljudi 65+ zaboravite na zastitu vakcine, pogotovo Sinofarm, posle 3 do 4 meseca od revakcine. Kao da je i nemaju.
Ne bih se baš kladio.
Video sam slučaj gde su se svi u kući razboleli i to im je bilo baš loše, upale pluća.
Svi sem dede koji je jednom nogom u grobu, nema šta nema od bolesti, nepokretan. Stalno neke upale pluća od ležanja.
Ali deda boc vakcinu. Doktori bili isključivo za fajzera s obzirom na njegove stanje.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Imam i ja primer gde su dvoje od 80+ bili u kući sa snajom (pozitivna), svaki dan tokom karantina i ništa. Pelcovani Kinezom još davnih dana.

TapaT

BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

U Engleskoj koja ima 90% vakcinisanih preko 16 godina, 80% preko 12 godina i sa preko 30,000 zarazenih dnevno od Jula meseca na ovamo a populacija je 10 puta veca od Srbije ima skoro isto hospitalizovanih trenutno (aa oni imaju i 1300 bolnica)….bice da je zbog vakcine primarno

https://coronavirus.data.gov.uk/details/healthcare

Umire zvanicno vise ljudi, ali kod njih se broje umrli 28 dana nakon potvrdjenog covida kao umrli s/od kovida, gde sigurno ima i smrti nevezanih za kovid
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

pedja napisao:Imam i ja primer gde su dvoje od 80+ bili u kući sa snajom (pozitivna), svaki dan tokom karantina i ništa. Pelcovani Kinezom još davnih dana.

TapaT
Moja baba (majčina strana) je bila sa dvoje zaraženih ljudi u istoj kući/sobi, to je tako trajalo nekih 10-15 dana i nije ni registrovala Covid. Ni najmanji simptom nije imala, bez ikakve Covid vakcine.
I ranijih godina kada se porodično zakači običan grip koji prelazil sa čoveka na čoveka dok svi ukućani ne preleže samo nju nikakve prehlade nisu kačile ili ono baš sa blagim posledicama. Ona tvrdi da je vakcinisana nekom Ruskom/USSR vakcinom kao dete i da zato nju nikakve prehlade ne kače. Sad da li je moguće da vakcina traje 90 god? Ja mislim da nije moguće, mada ko zna šta su Rusi smućkali :)

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Italijani potvrdili: Sputnjik V efikasan 82 odsto protiv delte - b92

Ruska antikovid vakcina sputnjik V efikasna je do 82 odsto protiv raznih sojeva koronavirusa, uključujući i deltu, izjavio je danas Andrea Antinori, direktor kliničkog israživanja pri Nacionalnom institutu za infektivne bolesti koji je napravio studiju o sputnjiku V.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

Kum se zarazio par meseci posle vakcinacije istim, kao i zet, na srecu bez vecih komplikacija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa nije na sreću nego zbog vakcine :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kolega je isto zakačio par meseci posle Sputnika. Dosta dobro je prošao, nema izraženih produženih efekata.

TapaT

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Izasla je informacija da od 8 oktobra vazi da ko god je primio jednu dozu vakcine i iz nekih razloga nije primio drugu dozu i od prve doze mu je proslo vise od 6 meseci, ta vakcina vise ne vazi kao prva doza vec mora ispocetka na prvu pa na drugu dozu.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Pa, to je nekako i normalno.
Prvo se "vakcinises" polovicno, posle ocekujes ne znam kakvo dugo dejstvo, nece da moze.

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

Zaključana tema