Corona virus
Re: Corona virus
Realno posle 5-6 meseci i sa drugom dozom si negde oko nula zaštite.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Jel ste vi sa dva fajzera primili trecu? Meni pre neki dan isteklo 6 meseci.
Nije bilo na anteni?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A šta znači zaštita? Nisi imun na virus, evo ja sam se vakcinisao krajem maja i dobio od deteta sredinom septembra, ni puna 4 meseca od druge doze AZ.Heinz napisao: 13 Okt 2021, 00:28 Realno posle 5-6 meseci i sa drugom dozom si negde oko nula zaštite.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ja sam pre par dana. Meni je proslo 7 meseci. Malo si nikakav par dana, ruka malo bolela na mestu vakcine, ali nista strasno.Kornjaca Rade napisao:Jel ste vi sa dva fajzera primili trecu? Meni pre neki dan isteklo 6 meseci.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Nije bilo nigde
- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Cim dodjes u kontakt sa bilo kojim virusom ti si defakto zarazen (to ti se desava na dnevnom nivou, stalno imas kontakt sa virusima i bakterijama).Ji 4Tze napisao: 13 Okt 2021, 13:30A šta znači zaštita? Nisi imun na virus, evo ja sam se vakcinisao krajem maja i dobio od deteta sredinom septembra, ni puna 4 meseca od druge doze AZ.Heinz napisao: 13 Okt 2021, 00:28 Realno posle 5-6 meseci i sa drugom dozom si negde oko nula zaštite.
Da li ces da obolis i kakav ce biti tok bolesti zavisi od kolicine virusa koji udje u organizam, stanje imunog sistema a ako je primljena vakcina ili je bolest ranije prelezana da li postoje antitela ili druge komponente imunog sistema koje mogu brzo da prepoznaju virus i pocnu da proizvode antitela.
Tako da si verovatno od deteta dobio veliku "dozu" virusa i dobio si neke vidljive siptome. Na kraju krajeva najbitnije je da siptomi budu blazi i da ne zavrsis u bolnici.
Inace trajni imunitet se dobija samo protiv patogena koji nisu mutirali u medjuvremenu od kako je primljena vakcina a i tad je trajni imunitet upitan. To prvenstveno vazi za bolesti koje su iskorenjene vakcinom pa nije bilo prilike da se masovno siri i patogen mutira.
Obrnuti primer ti je virus gripa. Stalno cirkulise po svetu, mutira i svake godine ide nova vakcina napravljena na osnovu trenutnog virusa koji cirkulise i moras je primiti ponovo tj svake sezone. Tako ce biti i sa Koronom na kraju.
Др Драгиша Делић - Вакцинација
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Slušam večeras neku emisiju (NL), doktori kukaju kako 85% vakcinisanih nije dovoljno nego mora da bude bar 95%. I kao onda će ukinuti i poslednje limitacije (korona propusnice za zatvorena mesta sa mnogo ljudi).
I razmišljaju da uvedu obaveznu vakcinaciju dece protiv gripa pošto očekuju težak grip pa da unapred rasterete bolnice...
I razmišljaju da uvedu obaveznu vakcinaciju dece protiv gripa pošto očekuju težak grip pa da unapred rasterete bolnice...
Ima tu opet nelogicnosti, ako se delta toliko brzo siri, a vecinom i ne izaziva neke dramaticne probleme, pa moralo bi da dodje brzo do tog prokuzivanja.
Onda pogledamo UK liste, oni su gurali tu pricu, sa prokuzivanjem ce se sve smiriti, oni stalno imaju sada po 40.000 zarazenih, odakle vise, njima je plato vec par meseci...
Uzgred, jel ste primetili da je Kon izjavio da imamo 2.5 puta vise mrtvih nego li se prijavljuje?
Onda pogledamo UK liste, oni su gurali tu pricu, sa prokuzivanjem ce se sve smiriti, oni stalno imaju sada po 40.000 zarazenih, odakle vise, njima je plato vec par meseci...
Uzgred, jel ste primetili da je Kon izjavio da imamo 2.5 puta vise mrtvih nego li se prijavljuje?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kolega je bio na Infektivnoj danas, izašao iz kovida, ali ima neke komplikacije. Čekao je 5 sati.
Kaže, katastrofa situacija, ljudi dišu na škrge, kiseonik dele na po 15min, skoro svi glave bolnicu, uglavnom Mladenovac. Niko nije vakcinisan, od onih sa kojima je pričao.
Što kaže, da stave kameru i puste umesto Zadruge, sutra bi masa bila na vakcinaciji.
TapaT
Kaže, katastrofa situacija, ljudi dišu na škrge, kiseonik dele na po 15min, skoro svi glave bolnicu, uglavnom Mladenovac. Niko nije vakcinisan, od onih sa kojima je pričao.
Što kaže, da stave kameru i puste umesto Zadruge, sutra bi masa bila na vakcinaciji.
TapaT
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
ljuba napisao: 13 Okt 2021, 22:34 Slušam večeras neku emisiju (NL), doktori kukaju kako 85% vakcinisanih nije dovoljno nego mora da bude bar 95%. I kao onda će ukinuti i poslednje limitacije (korona propusnice za zatvorena mesta sa mnogo ljudi).
Od 60-70% smo dosli do 95%. Nikad se ovo nece zavrsiti…
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sad ce se javiti experti da pojasne i objasne sta kazu naucnici koji znaju svoj posao i nisu placenici ili zavrnuti za mooda da pricaju sta pricaju.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Da, ovde se nikad neće završiti. Možda zato što imamo previše stručnjaka sa srednjom školom koji znaju bolje od naučnika i epidemiologa.DukeNS napisao: 13 Okt 2021, 23:36ljuba napisao: 13 Okt 2021, 22:34 Slušam večeras neku emisiju (NL), doktori kukaju kako 85% vakcinisanih nije dovoljno nego mora da bude bar 95%. I kao onda će ukinuti i poslednje limitacije (korona propusnice za zatvorena mesta sa mnogo ljudi).
Od 60-70% smo dosli do 95%. Nikad se ovo nece zavrsiti…
Npr. u Španiji se završilo, danas nula mrtvih i nula zaraženih. U Portugalu, Italiji, Danskoj, pa i Francuskoj je slična situacija. Jbg, oni će sad da pomru jer su primili tu vakcinu, ali to je već drugi par čarapa.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.