VW Golf VII

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Automobil do 15 000e

Post od Floyd »

Scuderia napisao:A majku mu ne valja kad je skup, ne valja kad je jeftin :rofl: I onda kazu nisu hejteri :kezo:
Meni valja kad je jeftin...ovo mi je zapravo realna cena :D
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U Americi ima da bude 10 iljada i to u hajlajn opremi. Možda je to u stvari realno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Realno je da bude dzabe izgleda.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: VW Golf VII

Post od Paja »

Svakako da nije realno da Golf koji se tek pojavio košta isto kao Polo koje je broj manji i koji je na tržištu već nekoliko godina.
Naravno da se pitamo u čemu je kvaka.
Da li je u golfu nerevidarini 1.2 motor?
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Da, da, kako da ne. Valjalo bi prvo poraditi na matematici pa onda na hejtovanju. Najslabiji polo 1.2TSI (105ks!!!) je 2500e jeftiniji od Golfa na akciji, a golfova ne akcijska cena za 1.2TSI je 17000eur, a to je cak 4k vise od poloa. Polo na akciji (sa doduse slabijom motorizacijom) je 10k evra.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Vidi ovako, ja jedino koga hejtujem (kakvog li glupog izraza) su hejteri. Zabole me i za VW i za Opel i za Reno....svi su mi isti, ali to ne znači da nemam mozga. Golf koga ti tako zdušno braniš je izašao juće i već je na akciji od 2500 eura. Da li se to ikada desilo ne sa VW nego sa bilo kojim ozbiljnim brendom? Nije! Pitanje je zašto je VW toiko spustio cenu Golfu.

Ako na tog 2500 eura jeftinijeg Pola dodaš još po nešto od opreme što mu fali i time ga upodobiš Golfu sa akcije razlika će biti mnogo manja.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja bih rekao da akcijska cena vazi samo uz Mobility na kom deru kozu s' ledja, pa je otuda tako "jeftin"...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

VW deluje sve bolja kupovina za nov auto, za polovna je vec druga prica jer je tada neopravdano daleko skuplji od konkuretskih modela. Sve u svemu za nekoga ko nije veliki ljubitelj automobila, kupovina novog slabije opremljenog vw-na deluja kao sasvim racionalna kupovina.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

E sta bi bilo kad bi bilo. Onda ako golfu dodas motor od 105ks bice razlika i vise od 2.5k evra. Ne branim ja nikoga, gledam iskljucivo brojke i ne vidim situaciju u kojoj polo kosta isto ili je skuplji od golfa. VW je na predstavljanju sedmice rekao da ce cena ostati ista kao ona koja je bila za sesticu. A sto je na akciji. Pa ne znam, pitaj i drugih 99% proizvodjaca. Prvi Ceed kad je izasao razlika izmedju official cenovnika i akcije je bila preko 7k evra. I ostali (premijumi) imaju takve akcije. Evidentno je da ima mnogo vise opreme nego prethodnici, ali ispade da ni to sad ne valja.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Najjeftiniji Polo 1.2 TSI 13.103e
4 vrata sa podizačima 532
climatronic 1.311
prednje maglenke 181
naslon za ruke napred 99
ESP 633

Dakle Polo je skuplji i to značajno. Nek je razlika zbog jačeg motora i da kažemo da koštaju isto.

EDIT Markoni sad sam tek video tvoj post. U pravu si. Cena za keš je 15.500 eura što je i dalje u rangu Pola.
Poslednja izmena od Paja u 01 Dec 2012, 20:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Laki021 napisao:... za polovna je vec druga prica jer je tada neopravdano daleko skuplji od konkuretskih modela.
Od VW polovnjaka sam imao jednu Bubu i tri Golfa - i to baš vrlo polovnih. Poredeći ih sa 10ak ostalih kola koja sam imao stekao sam sasvim suprotno mišljenje od tvog.
Reci nam, molim te, koliko si polovnih VW imao i na osnovu čega si zaključiuo da nisu toliko vredeli ?
Ja tvrdim da vrede baš koliko se cene, pogotovo matori...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pajo to je cenovnik sa sajta sto je daleko od realnog... Nikako Polo u istoj opremi ne moze kostati kao Golf sa istim nacinom placanja...

Tapatalk Post
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Sad je razlika mizerna, a kad je bilo pitanje za kupovinu svi pljuju 85ks i oce jaceg. Kad vec izjednacavas nemoj parcijalno nego do kraja. Golf 1.2TSI (105ks) (ne moze na akciji da se uzme) kosta 18800e. 3000e vise nego polo kojeg komentarises. Ja bih za 15k evra uzeo polovan auto, ali ne mogu zbog toga da kazem da je G7 sumnjiv il' sta vec jer je nov model, a kosta kao neki polovnjak. :nonono:
Reci nam, molim te, koliko si polovnih VW imao i na osnovu čega si zaključiuo da nisu toliko vredeli ?
Ja tvrdim da vrede baš koliko se cene, pogotovo matori...
Verovatno neki subjektivan utisak. Moj utisak s druge strane je da vw uopste nije u klasi sa non-premium proizvdjacima i da treba da bude skuplji od njih.

Samo da se razumemo, to nikako ne utice na ovu raspravu jer postujem i to da je nekom megane npr kvalitetom isti kao golf.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@laki

Zar nije bolje za nekog ko nije ljubitelj da kupi kiju od 10,000 jer će mu obavljati identičan posao neuporedivo jeftinije?
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Scuderia napisao: Ja bih za 15k evra uzeo polovan auto...
+1
Odgovori