Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

Za sve drage forumase koji se interesuju za status moje vakcinacije, citiram Djokovicev odgovor na to pitanje.

:pivo:

"Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: 'Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!' oni će to da zloupotrebe", istakao je on između ostalog
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nemoj da nam otkrivaš, drži nas u neizvesnosti. Bukvalno pojma nemamo jesi li se ili nisi vakcinisao, nema trika da se to provali iz tvojih postova
Pa nema dalje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Novax ako ode u Melburn znaćemo

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Realno, njemu bar nije problem da nabavi sertifikat. Pali su neki sitni pilicari na tome, ali cenim ako bi ovaj trazio, da bi mu odmah dali.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Previše lično pitanje da li se neko vakcinisao? Uopšte, a pogotovo na forumu. Usraću se sad…
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mene više zanima - zašto ne? Strah od sporednih efekata? Po tom pitanju smo privilegovani u odnosu na zapad jer imamo i kineza, klasičnu vakcinu kakve se prave od ihaha. Jeste ima manju efikasnost, sporije deluje, lošije radi kod starijih, ali je opet bolje nego bez vakcine. Ako ti je frka od mrnk rokneš kineza i ćao.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pritom izlozio covek celu istoriju bolesti al bas vakcina privatna stvar :)

Al ok nije problem sto se neko ne vakcinise, stavise ovako generalno mozda znam i vise ljudi koji nece tako da sam na to oguglao i ne ulazim u rasprave sa ljudima oko toga. Meni je ovde fascinantno da neko to toliko proucava, stresira se oko toga, pazi na distancu i pravi planove izolacije a opet s druge strane dodje do zakljucka da vakcina nije ok, zato me to trigeruje :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Večeras sam prošao pored Covid ambulante u Zemunu, ono je horor. Gužva kao za otvaranje Linde, bukvalno jezivo. Ne znam do kad rade i hoće li uopšte stići danas da ih prime.

Juče vidim na FB, umro mi školski drug. Zdrav, prav, bez poroka. Zovem kumu (pošto mu je komšinica) kaže 6 dana prošlo od pozitivnog testa do smrti. Što je najgore, do dan pre smrti je bio ok i kući je primao terapiju, samo ga odjednom smlatilo i sledećeg dana je umro. Ne zna više detalja.

Bacim mu pogled na FB zid, tu su neki postovi o ekološkom aktivizmu (po tom pitanju je bio prilično aktivan) i par nacionalističkog smeća tipa parada roditelja sa decom uz poruku "ovo je prava parada ponosa itd...".
Kad eto ga, kilometarski post o tome kako je nošenje maske prvi znak gubitka obraza i samostalnosti, potčinjavanje fašističkim metodama... baš kao i kolektivna vakcinacija. Bravo, ostade klinac bez ćaleta a žena udovica, al eto "obraz nije izgubio". Jebem ti budalu...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Takodje sličnu priču imam. Danas umro poznanik 60godina,nikad bolestan. Zgužvao ga Covid za 7dana.
On je bio u fazonu "Samo slanina i beli luk Srbina spasava". I ode.
Ako sam dobro shvatio, i Djoković je u tom "onli helti fud" fazonu ,i videćemo hoće li mu se to obiti o glavu.

Sirotinji se obija sve u 16.

Grujićd, meni potpuno nelogično da ideš na Kineza 3put.

Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Od taštinih komšija sin, ‘79. godište, teški antivakser, roditelje ubedjivao da se ne vakcinišu… Zakačio koronu i za 10-ak dana otišao pod zemlju. Roditelji se odmah nakon njegovig zaražavanja i pogoršanja stanja odmah vakcinisali. Pritom, oboje univerzitetski profesori, sin isto visoko obrazovan…

Moj komentar gore je bio iz razloga što mi se sere od svih “političkih korektnosti” po svim osnovama, pa tako i sad ispada nepristojno pitanje da li se neko vakcinisao. Mož’š misliti što će ti biti narušena privatnost. Imam oko sebe nekoliko jako dobrih drugova koji nisu vakcinisani i normalno diskutujemo na tu temu. Svi imaju neki svoj rezon zbog čega neće i ja to poštujem. Sigurno ih se neću odreći…
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prvi put valjda.

A ovi što brzo odu... kevu smo jedva spasili, na pragu citokinske oluje recimo da je bila. U martovskom talasu. Pulmolog nam rekla da uradi Interleukin 6, i još par nekih analiza. Srećom.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Interesantno je recimo da americki poslodavci traze od svojih zaposlenih da kazu da li su se vakcinisali, dok u evropi zbog gdpr-a to ne rade.
Inace, pricao sa Madjarom danas i kazem cujem kod njih sve kul. A on, gde kul, svaki dan po 1000 obolelih i 15 mrtvih Mislim se, tako je bilo kod nas pre dva meseca.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DukeNS napisao: 18 Okt 2021, 21:53 Previše lično pitanje da li se neko vakcinisao? Uopšte, a pogotovo na forumu. Usraću se sad…
Plus 1. Pogotovo sto je ovo virtuelno "druzenje". 90% ljudi se ovde licno ne poznaje. Sto ti kazes, ne osudjes zbog ove ili one odluke ni one sa kojima si veoma blizak a kamoli samo neki imaginarni "nick" na forumu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja se pecnuo kinezom i trecu dozu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Đoković je preležao i bez nekih simptoma. Ne verujem da njega može da smlati ova bolest bilo kad, niti da mu je potrebna vakcina, ali mogao bi da pruži pozitivan primer s’obzirom na činjenicu da je većina ljudi hronično nezdrava. Nije tu samo stvar u načinu života i ekonomskoj moći, ljudi ne znaju, a veći problem je što nisu spremni da nauče. Zato treba vakcina, kao brzo rešenje za sve, bez obzira na fizičku spremu i zdravlje.

Još u početku pandemije su lekari otprilike već po fizičkoj konstituciji napravili stereotip ljudi koje smlati. Zapušteni smo, neaktivni, vazduh, voda, hrana, sve je manje kvalitetno, obrađeno, kontaminirano, tako da imunitet radi prekovremeno i potrošen je. Lako ovakva infekcija osobu sa malom rezervom fizičke snage i imunitetom na ivici, gurne preko nje u ponor.

Ne treba smesti sa uma da virusne infekcije organizam sam mora da izbaci, a dotle si vreća za udaranje. Čak i uz adekvatnu medicinsku negu, opet organizam sam taj problem mora da reši, da eliminiše virus. Vakcina takođe neće da reaguje kod ljudi na jedan ili više načina kompromitovanih.

Bilo je vremena da se prouči, nauči, minimizira šteta sebi i svojoj porodici, pogotovo najstarijim. Većina ljudi u mojoj okolini bukvalno ništa nije učinila, ali bar su svi vrlo štreberski pristupili vakcinaciji, što je zasad, barem po meni, najbolji put za većinu.
Zaključana tema