Mada meni tu nista nije jasno sta tu ne moze da ne valja, kompresor i udri? Ili ipak gresim?
Kod mene konkretno jako loša "modulacija". Tj kompresor ima npr 3 brzine i to je to, dok kod Fujitsu ni ne znam koliko ima koraka u podešavanju brzine kompresora.
Nemam iskustva sa novijim LG, ovo su klime iz 2013-14. Oko 600-650€ je tada bila cena uređaja čini mi se, još sam LG dobio s nekim popustom. I stalno ću je pljuvati
LG i Samsung su bile za zaobilaženje u primeni grejanja što se tiče modela 2005-2016/7, sa novijima ne znam.
"Padale" su već na -10C, inverteri, pogotovu one fensi kvadratne unutrašnje jedinice.
Sveže dobro iskustvo sa Haier inverterskom 12-icom, model 2020/21.
Klime se moraju dosta ozbiljnije cistiti od samo tog pranja filtera. Treba rasklopiti unutrasnju jedinicu i ocistiti prostor gde se nalazi propeler kao i sam propeler.
Ja imam Fujicu inverter vec 12 godina i odlican je.
Freon kod kucnih klima se ne priverava jer je sistem od cvrstih cevi, nije kao u autu. Znaci ili imas freona ili uopste nemas, nema da ti nedostaje.
Bitna stavka je ko i kako ugradjuje klimu, jer tu ako se ne uradi sve po PSu dzabe ti brend klime, a dosta se fusari, tipa bez adekvatnog vakumiranja i sl.
tlazar napisao: 21 Okt 2021, 10:17
Klime se moraju dosta ozbiljnije cistiti od samo tog pranja filtera. Treba rasklopiti unutrasnju jedinicu i ocistiti prostor gde se nalazi propeler kao i sam propeler.
Ja sam letos cistio moju kompletno tj dolazio drugar koji se time bavi, bio mi zapusio neki odvod pa kapljala unutrasnja jedinica. Sve je rasturio, oprali sve i dezinfikovali, posle nekih 7 god koriscenja, nije bilo toliko prljavo kolko sam ocekivao, imalo je nekog taloga i neke prljavstine ali i on kaze ovo nije nista kako ume a inace svake sezone ocistim filtere i naprskam hladnjak dezinfekc. sredstvom
Ja uzeo letos spoljnu jedinicu nekog samsunga starog desetak godina, otvorio koliko-toliko, jer se zacepio odvod na dnu. Napravilo se blato, pa zavlaci ruku da vadim svo to cudo. Malo obrisao i sam ventilator. Realno bi trebalo i ta spoljna jedinica da se otvori i detaljno ocisti