trojanac napisao: 28 Okt 2021, 13:55
Društvo pozdrav sa hirurgije KCS.
Ništa strašno, operisao žučnu kesu laparaskopski ali nije baš ni jednostavno kao što sam mislio slušajući priče. Dobro je što oporavak ide brže nego kod klasične operacije.
Srećom rešio na vreme bez komplikacija.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Brz oporavak želim.
Isto rešio 2012 i 31pj života. Jedan jedini kamičak od 2cm mi godinu dana pravio njesra tako da sam 8-10x bio u hitnoj na infuziji i koktelu diklofenak,buskopan, ranisan. Uvek sam znao kada se svesno narokam roštilja da ću za 2h morati u hitnu na inf. Odem, primim i posle kao nov. Sve do poslednjeg puta kada mi se zaglavio i morala operacija.
Sedam dana će te boleti te tri rupe ač već posle toga normalno sve. Ja sam 14 dana posle operacije sekao i utovarao drva sa ocem.
Savet, daće ti spisak šta smeš jesti. Kao što mi je rekao hirurg koji me operisao ne pridržavaj se već postepeno probaj ovo probaj ono i vidi šta ti odgovara.
Mahunarke su najveći problem (pasulj, grašak), kiseli kupus, sveži kupus ALI samo ako ih slučajno jedeš posle 17-18h.
Jedina zajebancija mi je bila kada sam za doček jedne nove pojeo oko 22h sarmu. Naduvao sam se kao balon i mislio da ću eksplodirati. Litar kisele rešio problem.Tokom dana konzumiranje iste nema problema.