Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Registracija vozila

Post od OMP »

pa moraju nekako da iznivelisu nisu ludi da se odreknu trpanja para u budzet i da svima pojeftini, nekom ce biti jeftinije a nekom skuplje tako da u globalu njima dodje na isto ako ne i bolje.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pa sve vise novih vozila sa zapreminama 1.0, 1.2, 1.5, red im je da se presaltuju na drugi nacin racunanja

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Turbo benzinci zajebali Šešeljevu računicu :)
Nešto mi je tu sumnjivo, ali videćemo. Ne znam kako mogu oporezivati "po godištu". Tj može biti čak i skuplje za stara jer su manje ekološka. Ne znam šta da mislim o ovoj vesti ali sigurno će ukupno vozači biti u još većem minusu....

Jedino se nadam što će valjda konačno za 2.7hdi biti manja reg a taman ističe u jan/feb :D

Sent from my Mate 20 X using Tapatalk

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma kakvi turbo benzinci :) - mild hybrid-i i promasena klauzula koja ih izjednacava sa pravim hybrid-ima im opasno prazni budzet jer su skoro sva nova vozila mild hybrid-i.

"Pretili" su izmenama 10+ godina - moguce da ce ih ovo konacno naterati da nesto promene.

U zbiru ce se sigurno placati vise. Nema sumnje oko toga.

Prvo mi je zazvucalo kao klasicna predizborna patka - ali mislim da je ipak ovo iznad.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Naravno da će naderati sirotinja, odnosno većina koja vozi stare i starije automobile. Suština je da je vest bombastična i da je izašla jer svi znamo zašto. A koji model, kako i da li će registracija biti jeftinija 5 ili 10% od uobičajene cene, to još nisu "razradili".

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

Najgore će biti ako bude neki populistički potez da bude jeftinije za starije automobile.

Šta god da bude novi sistem madam se da će se nekako iznivelisati da ne bude više toliko dranje za motore iznad 2000 a ispod 2500 kubika.
Korisnikov avatar
darknula
Reactions:
Pridružio se: 28 Okt 2017, 21:22
Garaža: qashqai

Post od darknula »

Nelogicno je, tj. kako god da bude, dal skuplje starijima, ili skuplje novijima - nije dobro.

PrvA opcija je da krljaš po sirotinji, a ovo drugo, stimulišeš krševe + destimulišeš podmlađivanje voznog parka.

Izbori idu pa cemo videti, ali ja mislim da je ovo samo probni balon za opipavanje javnog mnjenja

P. S. Treba samo da prepišu zakon iz Evrope, po količini CO2, taman da kršnemo da ispunjavamo zelenu agendu EU2050 :)
Poslednja izmena od darknula u 29 Okt 2021, 09:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Nema nikakve logike da porez bude manji za starije automobile.
Em se demorališu kupci novih vozila, em se podstiče zagadjenje, em se povećava trgovinski deficit jer održavanje starih vozila postaje preskupo u kombinaciji sa rigoroznim tehničkim pregledima.
Po mom mišljenju, obračun poreza treba da se sastoji iz 2 komponente: oporezivanje prema starosti i prema vrednosti.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ima itekako logike, idu izbori na prolece a vecinski deo stanovnistva vozi stare automobile i njima ce biti jeftinije. To sto ce se destimulisati kupovina novih vozila i degradirati ekologija je zadnja rupa na svirali.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ма ако истерају сва ова правила за техничке што су одложили , већ ту ће бити огромна селекција и још ако се усклађују са ЕУ законима ту ће сигурно деморалисати људе увозом и куповином старијих аутомобила.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Treba imati meru i ne napraviti preveliku destimulaciju za ljude koji jednostavno ne mogu da kupe novije vozilo, ali bi morali definitivno da naprave nesto kako bi sprecili da Evropa baca sav svoj skart ovde. Ne valja auto, sibni u Srbiju, meso stoji skoro 6 meseci, nema frke, moze izvoz u Srbiju.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Poslednja izmena od lami u 29 Okt 2021, 09:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

Po meni primarna stavka za oporezivanje treba da bude nivo zagađenja ali naravno da tako nešto nema šanse kod nas.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Apex napisao:Po meni primarna stavka za oporezivanje treba da bude nivo zagađenja ali naravno da tako nešto nema šanse kod nas.
Што не би имало? Хајка на аутомобиле као највеће загађиваче траје већ неко време, барем код нас, дестимулација за дизел возила и старије ЕУРО моторе свуда постоји......још ова мерења последње две године где смо међу првима по загађеном ваздуху......

А већ кад мењају закон могли би да се угледају на ту ЕУ, где се не ради технички сваке године за нове аутомобиле, плаћа се порез и осигурање али не и технички, који код нас оде у небо са ценама.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sta god da rade bice losije, tako da bolje da ne diraju nista realno.

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

e da je vazduh kod nas zagadjen od automobila pa da i pricamo...

realno bi najpostenije bilo po vrednosti kao sto je i za druge stvari, sa odredjenim benefitima (procentima umanjenja) za ekoloske norme, hibride i elektro automobile.

kako god da bude, mislim da mozemo svi da se slozimo da kubikaza pa cak i snaga nema sta da imaju uticaj na porez. to se svakako placa kroz akcize na gorivo.
Odgovori