Corona virus
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Corona virus
I za kovid propusnice druga doza mora da bude pre manje od 210 dana.
Top 4 zemlje po broju vakcinisanih u svetu.
Ako Gibraltar zanemarmo, Singapur treci u svetu po vakcinaciji.
Cini mi se Fajzer.
Ono su merama bez vakcina, uspeli da suzbiju epidemiju, bice zanimljivo da se prati dalji razvoj kod njih.
I dalje su fantasticno uspesni ako se porede sa nama...

Grafikon smrti u Singapuru, sta su oni primali od vakcina, jel neko isrpatio?Гибралтар
>99%
Уједињени Арапски Емирати
87,1%
Португалија.
86,0%
Сингапур.
82,7%
Cini mi se Fajzer.
Ono su merama bez vakcina, uspeli da suzbiju epidemiju, bice zanimljivo da se prati dalji razvoj kod njih.

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sa BBCa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
To je da se ne zarazis. Protiv hospitalizacije je zastita mnogo veca kod svih vakcina (Fajzer, Moderna i AZ).
Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odrasli preko 18 god. U statistiku ubaciti mladje i masu starih koji ne razviju dobar odgovor na vakcinu, dobijas i dalje tridesetak peocenata nezasticenih...Bax napisao:Top 4 zemlje po broju vakcinisanih u svetu.
Grafikon smrti u Singapuru, sta su oni primali od vakcina, jel neko isrpatio?Гибралтар
>99%
87,1%
Португалија.
86,0%
Сингапур.
82,7%
Cini mi se Fajzer.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
300 i kusur ljudi od početka pandemije, sve ukupno, na onu gustinu naseljenosti.Bax napisao: 29 Okt 2021, 00:16 Top 4 zemlje po broju vakcinisanih u svetu.
>99%
87,1%
Португалија.
86,0%
Сингапур.
82,7%
Cini mi se Fajzer.
![]()
Ne znam koje starosne strukture i da li bi umrli svakako u tim godinama u tom periodu. To nije nikakav skok ukupne smrtnosti kakav imamo mi. Nisu džabe funkcionalno najpametnija nacija.
Onako odokativno mogu dati procenu kad saberem sve ljude koje poznajem (stariji od 18g), procenat vakcinisanih je ispod 30% .
I taj procenat se neće značajnije povećati jer oni koji ne žele, neće ih ni puškom natjerati na vakcinu.
To što svaki dan jedan autobus ljudi ode pod zemlju - nema veze.
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
I taj procenat se neće značajnije povećati jer oni koji ne žele, neće ih ni puškom natjerati na vakcinu.
To što svaki dan jedan autobus ljudi ode pod zemlju - nema veze.
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Preveliku veru polažeš u snagu motiva tih mozgova. Nije tu potrebno ni mnogo ubedjivanja ni mnogo filozofije da im se stavovi promene.
Ovo dvoje mojih koji su se juče vakcinisali, naravno da to rade tek sad jer su bili protiv vakcinisanja. Na kraju se ispostavilo da taj stav ipak nije teško promeniti
Ovo dvoje mojih koji su se juče vakcinisali, naravno da to rade tek sad jer su bili protiv vakcinisanja. Na kraju se ispostavilo da taj stav ipak nije teško promeniti

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
И даље не постоји држава која је "победила" корону !Bax napisao:Top 4 zemlje po broju vakcinisanih u svetu.
>99%
87,1%
Португалија.
86,0%
Сингапур.
82,7%
Cini mi se Fajzer.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Ne polazite mnogo pouzdanja ni u te cifre, racunajte manje...za par stotina evrica se zavrsavaju sertifikati u sistemu bez boce 
Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
BigMazzy napisao: 29 Okt 2021, 10:53И даље не постоји држава која је "победила" корону !Bax napisao:Top 4 zemlje po broju vakcinisanih u svetu.
>99%
87,1%
Португалија.
86,0%
Сингапур.
82,7%
Cini mi se Fajzer.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Sta dalje kaze case Singapur?
Postavio sam i krivu zarazavanja.
Ako se slozimo da ima malo tehnoloski naprednijih zemalja, mozemo reci da su njima brojke verodostojne,
Iz krive zarazenih i krive smrti se moze naslututi par stvari, prvo stara korona, nije bila toliko smrtonosna u post modernom drustvu kao sto je Singapur.
Nova delta korona je za red velicina smrtonosnija, jer porast smrtnosti je dramatican u odnosu na njihov prvi ralas.
Ne toliko porast transmisije, koliko porast smrtnosti.
Sta to kaze, ako se iskljuci prirodna prokuzenost stanovnistva, koju su oni imali minimalno usled superiornih mera, delta je smrtonosnija sa sve zajedno vakcinama.
Sad bi bilo zanimljivo saznati da li su oni olabavili mere i kako tokom proslog leta, kako su zavrsili vakcinaciju, jer broj koji oni imaju je realan broj za kompletnu vakcinaciju svih koji mogu da se vakcinisu u visemilionskoj zemlji.
Ovaj primer je zanimljiv za Novi Zeland, jer oni su u nekoj virgin zoni pandemije, i najavljuju otvaranje, a nemaju nikakvu prirodnu prokuzenost, tako da ako sam u pravu, nece se lepo provesti kad se otvore.
Poslednja izmena od Bax u 29 Okt 2021, 11:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Opet ne uracunavas da bar 30 procenata tamo nema nikakvu zastitu vise. Prvo, ima ih dosta ispod 18 godina, drugo stariji 65+, racunaj da pola njih nema adekvatan imuni odgovor (tako je i kod vakcine za grip), te stoga imas ogromnu populaciju koja je pogodna za delta soj. SIngapur takodje ima i 20 procenata nevakcinisanih odraslih.
Dakle, 90+ vakcinisanosti SVIH + busteri svima kojima je proslo 6 meseci od druge doze (od 3 godine pa nadalje) i to je to. Dobices endmemsku bolest.
Dokle god nema takvog ucinka, uvek ce biti ovako.
Izrael drastican pad ima sad jer je drasticno povecao obuhvat vakcinacije plus buster.
Dakle, 90+ vakcinisanosti SVIH + busteri svima kojima je proslo 6 meseci od druge doze (od 3 godine pa nadalje) i to je to. Dobices endmemsku bolest.
Dokle god nema takvog ucinka, uvek ce biti ovako.
Izrael drastican pad ima sad jer je drasticno povecao obuhvat vakcinacije plus buster.
Populacija Singapura 5,686 miliona.
4,675,888 vakcinisano sa dve doze
To je Cozmo druze moj, 82 posto SVIH - duplo vakcinisano.
Vakcine su im ubile ljude, ne direktno ,vec su spustili gard.
Korona ih je probila, zato sto su se osetili zasticenim. OVO TREBA POTVRDITI IZ STAMPE....
Nista deca, nista babe....
Oni su vakcinisali sve sto se vakcinisati moze.
A evo i stampe pre par dana
https://www.aljazeera.com/news/2021/10/ ... d-19-cases
Mozda tih 100nak mrtvih ne znaci puno, ali je za nekoga ko analizira efekat vakcinacije dragocen podatak, naravno da ce se ovde to relativizovati kao smesna cifra, jer kod nas toliko capne za nedelju dana...
Zapamtite moj tekst i pamtite kad dodje do otvaranja Novog Zelanda.
PS. A sad dodatak, jos pre par nedelja sam pisao da su krive zapadne Evrope i istocne Evrope, kao u ogledalu.
Sto ce reci, danas je istocna Evropa na respiratoru, ali prosle godine je bila zapadna Evropa na respiratoru.
Nidza moze da se seti kako smo trucali kako BSG stiti istocnu Evropu maja 2020.
A da nije mozda samo doslo do preraspodele smrti po talasima? U ovom trenutku je i to moguce, sudeci po slucaju Singapura.
4,675,888 vakcinisano sa dve doze
To je Cozmo druze moj, 82 posto SVIH - duplo vakcinisano.
Vakcine su im ubile ljude, ne direktno ,vec su spustili gard.
Korona ih je probila, zato sto su se osetili zasticenim. OVO TREBA POTVRDITI IZ STAMPE....
Nista deca, nista babe....
Oni su vakcinisali sve sto se vakcinisati moze.
A evo i stampe pre par dana
https://www.aljazeera.com/news/2021/10/ ... d-19-cases
Ljudi su se otvorili i sjebali, a vakcinisali su se kao niko do sada.A recent spike in infections after the relaxation of some restrictions has prompted Singapore to postpone further reopening.
Mozda tih 100nak mrtvih ne znaci puno, ali je za nekoga ko analizira efekat vakcinacije dragocen podatak, naravno da ce se ovde to relativizovati kao smesna cifra, jer kod nas toliko capne za nedelju dana...
Zapamtite moj tekst i pamtite kad dodje do otvaranja Novog Zelanda.
PS. A sad dodatak, jos pre par nedelja sam pisao da su krive zapadne Evrope i istocne Evrope, kao u ogledalu.
Sto ce reci, danas je istocna Evropa na respiratoru, ali prosle godine je bila zapadna Evropa na respiratoru.
Nidza moze da se seti kako smo trucali kako BSG stiti istocnu Evropu maja 2020.
A da nije mozda samo doslo do preraspodele smrti po talasima? U ovom trenutku je i to moguce, sudeci po slucaju Singapura.
Možda Singapur nije na vreme uveo trecu dozu?
Zakasnili su izgleda sa bustovanjem nacije, ali krenuli su u septembru. Sad je pitanje koliko se ljudi odazvalo, jer su imali bezbrižno stanje na terenu i to povlači sa sobom smanjenu motivaciju za buster - jer nije obavezan, nego preporuka. Ne sumnjam ja ni najmanje u njih, brzo će se presabrati.
edit:našao sam podatak, 760k je busterovano.
edit:našao sam podatak, 760k je busterovano.