Corona virus
Re: Corona virus
Rekao naš vođa da su brojke u padu.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Амин 
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Imamo 3 mini pika nad visoravni, zato sto smo u klipingu.
Odsecen je vrh krive, jer verovatno nemamo kapaciteta za testiranje, a to nam i odgovara....
Moguce da je ce krenuti nizbrdo, to je ono sto se ja cudim vec neko vreme da nije krenulo.
Na krivulji globalnog statusa, izgleda da se nalazimo na pocetku 6 talasa, koji je poceo pre 2 nedelje.
Odsecen je vrh krive, jer verovatno nemamo kapaciteta za testiranje, a to nam i odgovara....
Moguce da je ce krenuti nizbrdo, to je ono sto se ja cudim vec neko vreme da nije krenulo.
Na krivulji globalnog statusa, izgleda da se nalazimo na pocetku 6 talasa, koji je poceo pre 2 nedelje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ovo đipa u visoravni već mesec dana, odavno je to trebalo da krene nadole. Jedino čemu čovek može da se nada je da će da se izduva malo ovim tempom, makar privremeno.
Upravljanje krizom praktično nepostojeće. Nikakva kompetentnost ne postoji, ne dao nam bog da nas je nešto grđe zadesilo.
Upravljanje krizom praktično nepostojeće. Nikakva kompetentnost ne postoji, ne dao nam bog da nas je nešto grđe zadesilo.
COVID-19: Moderna Gets Its Miracle
https://www.zerohedge.com/covid-19/covi ... ts-miracle
https://www.zerohedge.com/covid-19/covi ... ts-miracle
Veoma zanimljivo:
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7044e1.htm
New peer-reviewed article from CDC scientists found that individuals who had a previous COVID-19 infection were 5.49 times more likely to be infected with COVID-19 again within six months compared to those who were fully vaccinated with the mRNA COVID-19 vaccines.
This puts to rest the trope that those with a previous COVID-19 infection were more protected than vaccinated individuals.
Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7044e1.htm
New peer-reviewed article from CDC scientists found that individuals who had a previous COVID-19 infection were 5.49 times more likely to be infected with COVID-19 again within six months compared to those who were fully vaccinated with the mRNA COVID-19 vaccines.
This puts to rest the trope that those with a previous COVID-19 infection were more protected than vaccinated individuals.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Major COVID surge in Singapore (84% fully vaccinated) likely due to Pfizer vaccine waning efficacy(73% of vaccinated, officially confirmed efficacy vs Delta drops to 47% on mo. 5).Bax napisao: 29 Okt 2021, 11:43
Sta dalje kaze case Singapur?
Postavio sam i krivu zarazavanja.
Ako se slozimo da ima malo tehnoloski naprednijih zemalja, mozemo reci da su njima brojke verodostojne,
Heterologous boosting by different vaccine (Sputnik Light) is solution to mRNA waning efficacy.
Ja rekoh da su vektorske vakcine ipak bolje na duze staze, a to pokazuju istrazivanja i kod nas koja su u toku.
Argentina, where adenovirus vector-based vaccines such as Sputnik V were used, saw a 30x drop in new infections during one of the most successful vaccination campaign in the world. Today EU added Argentina to COVID-safe countries travel list.
Doduse, kod nas je Sputnik V losiji od AZ, ali opet drasticno bolji od Sinofarma.
Fajzer i dalje vodi kod nas, ali sve su to mahom revakcinisani pre oko 4 do 5 meseci u proseku te se jos drzi imunitet. Za mesec dana ce se slika promeniti, zato treba buster. Ko je dobio Fajzer, bolji bust je vektorska i obrnuto, ko je dobio vektorsku treba da uzme mRNa vakcinu jer dobija siri spektar imunog odgovora na duze staze, vec se pojavljuju podaci.
Sva vakcinacija (i to 90+ procenata) se mora obaviti kad NEMA nikakvih talasa i kada je broj zarazenih minoran na dnevnom nivou, Tada imas kraj epidemije.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Kad se dobija poziv za tu booster dozu? Meni je druga doza bila 29. aprila. Jel racunaju po danima ili?
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
6 meseci od druge doze. Ako nisi dobio, mozes da odes svejedno, posto ima u sistemu.
Po danima broje. Dobićeš poruku.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ova gornja rečenica ne odgovara tome šta je studija merila. Doduše studija i nema takvu rečenicu, ovo je napisao neko drugi i NIJE ono što je studija merila.cozmo napisao: 30 Okt 2021, 09:09 https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7044e1.htm
Studija je gledala SAMO ljude koji su došli u bolnicu sa simptomima koji liče na kovid. To je uzorak. I onda su njih testirali. Ništa nisu gledali na nivou populacije, npr. 100.000 izabranih ljudi. Ne, gledali su samo one koji su došli u bolnicu. I na tom uzorku, ova studija meri procenat koji je pozitivan.
Znači nikako ne pokazuje verovatnoću infekcije (kao što gornja rečenica kaže), jer bi tu moralo da se gleda i koji su brojevi preležalih/vakcinisanih sveukupno, npr. uzorak 100k, 20k preležalo, 30k vakcinisano, sad je pozitivno njih 2k preležanih (10%), a 1k vakcinisanih (3%). To bi imalo smisla da se meri i govorilo bi tačno to, kolika je šansa za infekciju ako si u scenariju A ili B. To je merio Izrael gledajući podatke na nivou zemlje i zaključci te studije su suprotni od ovoga ovde (5-13 puta MANJA šansa ako si preležao u odnosu na vakcinu, a ne veća).
Uzgred, u ovoj studiji je u bolnicu došlo 1020 njih koji su preležali, a 6320 koji su vakcinisani. I to nešto govori, i to suprotno od gornjeg zaključka, mada ne možemo da znamo bez uvida u sve brojeve.
Sve u svemu, veoma smrdi kad se izdvoji baš scenario koji odgovara Fajzeru, i onda se taj podatak plasira u drugom kontekstu gde jednostavno nije tačan. Fajzerovo lobiranje veoma, veoma smrdi. I to pričam kao neko ko je za vakcinu, i vakcinisao sam se i ako sam preležao. Ovo su sad već milijarde dolara za kompaniju, i u USA gde je dolar zakon i gde je lobiranje i iskrivljeno predstavljanje nešto što se očekuje u svakodnevnom životu, ovo sve smrdi. Evo sad, pomeraju granicu za vakcinaciju za decu bez obzira što je još neizvesno koliki je procenat miokarditisa od vakcine, a kolika šansa komplikacija od preležavanja u toj starosnoj grupi. Mogu da se kladim da u Fajzeru postoji Excel fajl koji kaže "ako se vakcinišu deca 12-16 to je 5mlrd $ prihoda, a ako spustimo i na 5-12 to je još 8mlrd $".
Dok kod Kineza cist altruizam
. Eto Kinezi stidljivo ne objavljuju ama bas nista da se ne hvale previse. Kao sto znamo, takvi su
Ma Isto je to sve. A i Sto se toga tice koja je “bolja” jbm li ga, svi se zarazavaju, sad cujem intezivno i za AZ, blizak kolega ispod 50 se rastavlja od zivota 2 nedelje, obostrana upala pluca itd, AZ. Inace, u miseluku, po info od pre nedelju dve, i dalje ogromna vecina nevakcinisani.
Inace, vakcinisan sam naravno (2 kineza i 1 fajzer). Ne vidim drugi izbor sem vakcinacije i pridrzavanja onih osnovnih mera koje vecina kulira. Bas mi nije jasno da posle maltene 2 godinei ovoliko broja ljudi koji su najebali svud oko nas i dalje se vodi polemika oko toga. Plus i zvanicno mi medju najgorima na svetu, i nama to ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma Isto je to sve. A i Sto se toga tice koja je “bolja” jbm li ga, svi se zarazavaju, sad cujem intezivno i za AZ, blizak kolega ispod 50 se rastavlja od zivota 2 nedelje, obostrana upala pluca itd, AZ. Inace, u miseluku, po info od pre nedelju dve, i dalje ogromna vecina nevakcinisani.
Inace, vakcinisan sam naravno (2 kineza i 1 fajzer). Ne vidim drugi izbor sem vakcinacije i pridrzavanja onih osnovnih mera koje vecina kulira. Bas mi nije jasno da posle maltene 2 godinei ovoliko broja ljudi koji su najebali svud oko nas i dalje se vodi polemika oko toga. Plus i zvanicno mi medju najgorima na svetu, i nama to ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako je broj inficiranih manji od broja hospitalizacija?
Bolnice su akumulacija.