Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Corona virus

Post od cozmo »

milanns napisao:Dok kod Kineza cist altruizam :). Eto Kinezi stidljivo ne objavljuju ama bas nista da se ne hvale previse. Kao sto znamo, takvi su :)

Ma Isto je to sve. A i Sto se toga tice koja je “bolja” jbm li ga, svi se zarazavaju, sad cujem intezivno i za AZ, blizak kolega ispod 50 se rastavlja od zivota 2 nedelje, obostrana upala pluca itd, AZ. Inace, u miseluku, po info od pre nedelju dve, i dalje ogromna vecina nevakcinisani.

Inace, vakcinisan sam naravno (2 kineza i 1 fajzer). Ne vidim drugi izbor sem vakcinacije i pridrzavanja onih osnovnih mera koje vecina kulira. Bas mi nije jasno da posle maltene 2 godinei ovoliko broja ljudi koji su najebali svud oko nas i dalje se vodi polemika oko toga. Plus i zvanicno mi medju najgorima na svetu, i nama to ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Na Miseluku u zadnjih 10 dana nije bila nijedna hospitalizacija sa Fajzer i AZ vakcinom. Informacija je od mog prijatelja koji je ukljucen u ta istrazivanja. Takodje radi istrazivanje i na odredjenom uzorku osoba, najvise za AZ posto je i sam primio tu vakcinu. Tim poslom se bavi 20 godina. Logicno, veoma mali broj je pacijenata bio sa AZ vakcinom jer je najmanji broj doza davan u NS. Do sada sa Fajzerom, AZ i Sputnikom nije bilo tragicnih ishoda. Udeo Sinofafma kod akcinisanih a hospitalizovanih je preko 75 procenata, iako nije toliki odnos datih doza sa drugim vakcinama. Bilo je smrtnih slucajeva vakcinisanih, a pomenuo sam skorasnji. Sputnik se malo losije drzi u odnosu na Fajzer i AZ. Fajzer nakon 5 meseci ima veci pad zastite kod Delte u odnosu na AZ i sve ostale vektor vakcine, ali u tih 5 meseci je ipak i bolji. Zasto je takav pad i dalje se ne zna. Kod AZ vakcine neka mediana antitela je 3000 jedinica posle 3 i sada, pred istek sestog meseca - 500. To je dovoljna zastita do osmog meseca. Znamo svi da se antitela ne gledaju, medjutim istrazivanje je takvo da mora da se na osnovu toga prati stanje. Ispitvanje celijskog imuniteta je preskupo za nas i to ce se raditi na uskom uzorku. Fajzer je posle 5 meseci u proseku na 372, dok posle tri meseca je medijana bila oko 5000. To je taj pad. Kod Sinofarma se to desava posle treceg meseca. Sputnik nemaju info. Zakljucak je da je fajzer razbijotka prvih pet meseci, AZ ima i tad vise proboja, ali posle petog meseca situacija se malo popravlja za AZ. Uglavnom, velika greska je bila sto se razvukla vakcinacija i sto je odmah samo sinofarm davan u velikom broju. Ali da je u nekih, okvirno 4 meseca, vakcinisano preko 70 posto populacije, ne bi bilo ni problema uz sinofarm, jed bi bilo drasticno manje proboja.

Ulavnom mRNA i vektor vakcine su kljuc. Buster doza je nesto sto je odavno poznato kod vakcina.

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Ne znam da li smo se razumeli, ovaj kolega vakcinisam AZ je jako najebao ali nije hospitalizovan. Na miseluku je vecina sinofarm ali to je i logicno i zbog vakcine i udela u populaciji. Utisak koji sam dobio odande da medju onima koji nisu vakcinisani a okej su zdravlja pravila prakticno nema. Stari, mladi svi redom…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

@Heinz @cozmo Hvala. :pivo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Procenat dobijen iz istrazivanja na dobrovoljnom uzorku u odnosu na broj datih vakcina odredjenog proizvodjaca. Dakle procenat je u odnosu na broj datih vakcina odredjenog proizvodjaca.

Uzorak je dosta velik, preko desetak hiljada.

Sinofarm

Obolelih nakon prve doze je bilo 351 što čini 36.49%

Obolelih nakon druge doze 712 što je 12.57%

Umrlih od kovida nakon prve doze 87 a nakon druge 105.

Sputnjik V

Obolelih nakon prve doze bilo je 41 odnosno 9.28%

Obolelih nakon druge doze bilo je 72 a u procentima 7.32%

Umrlih nije bilo

Pfizer

Obolelih nakon prve doze 119 što čini 13.78%

Obolelih nakon druge doze 118 što čini 3.77%

Umrlih nije bilo

AZ

Obolelih nakon prve doze 209 odnosno 9.66%

Obolelih nakon druge doze 11 odnosno 4.01%

Umrlih nije bilo

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Hahah
https://vm.tiktok.com/ZM8uFkSc7/

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Krece rasulo u Sloveniji i Hrvatskoj, posto oni nisu koristili Kineza, jasno je da to nije kljucni faktor naseg rasula. Jednostavno Delta je premocna za ono sto mi imamo da ponudimo kao odgovor.

Rezime, mi sa 50 posto vakcinisane populacije smo u najrazornijem talasu do sada.

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel naša kriva pada?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Bax napisao:Krece rasulo u Sloveniji i Hrvatskoj, posto oni nisu koristili Kineza, jasno je da to nije kljucni faktor naseg rasula. Jednostavno Delta je premocna za ono sto mi imamo da ponudimo kao odgovor.

Rezime, mi sa 50 posto vakcinisane populacije smo u najrazornijem talasu do sada.

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
Odgovor je odlican i imamo ga, ali ga nismo na Balkanu iskoristili kako treba. 90 + procenata CELE populacije je resenje, sve ostalo okaci macku o rep. Uostalom, probaj da vakcinises 50 peocenata sa variolom pa da vidimo rezultat. Elem, iz istorije se pokazuje da je preko 90 procenata vakcinisanih jedino resenje. Imunitet krda ne mozes postici ni kod gripa a kamoli kovida ukoliko nema takvog procenta.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Variolu su resili karantinom, bar ovu kod nas?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Vakcinacijom masovnom + izolacija, ali nije bilo karantina kao takvog. Ja sam bio vakcinisan sa maltene nepunih godinu dana.

Takodje imao si i vakcinalne propusnice, bez koji nisi mogao preko granice. Tzv. zuti karton :)

A sad se kuka na kovid propusnice :) I niko ne moze 10 dana bez kafica :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Variolu su rešili masovnom vakcinacijom.
Svi apokaliptik antivakseri bi mogli, barem za početak, da pročitaju kako je variola ušla u Jugoslaviju i kakvu je sudbinu imao naš nulti zaraženi. Bukvalno ne postoji očigledniji odgovor na gomilu zašto, kako, otkud zaraza i pored vakcinacije itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Jugoslovenske vlasti reagovale su hitro. Proglašeno je vanredno stanje. Vlasti su počele s blokadom sela i kvartova bodljikavom žicom. Takođe su uvedene zabrane javnih okupljanja, zatvorene su granice i zabranjena sva putovanja osim najnužnijih.

Hotele je preuzela vojska, a u njih je smešteno 10.000 ljudi koji su možda bili u kontaktu sa zaraženima. Čuvala ih je vojska
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A one sto se baš bune na goli otok :) To je verovatno prvo zamišljeno kao ostrvo za izolaciju :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

nikaragva napisao: 31 Okt 2021, 16:51 Jel naša kriva pada?
Mozda, delovalo je da pada i pre par nedelja, pa je zivnula, svakako smo iskocili iz uobicajene seme, koja je vazila za prethodne talase.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Kod Variole su primenjivani selektivni prisilni karantini (izolacija) odredjenih oblasti uz stroge epidemioloske mere svuda + masovna vakcinacija.

Bez masovne vakcinacije se ta bolest ne zaustavlja (letalitet 30 procenata).

Toliko je jednostavno resenje ove kovid situacije i dostupno je svuda :)
Zaključana tema