Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Dobro veče

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Škoda Kodiaq L&K 2.0 TDI 4x4

Post od carov2 »

Ivan napisao:Problem nije softverske vec hardverske prirode, tako da ne moze da se sredi inace bi odavno to sredili.

Zato i ljudi misle da se zapucao softver, a zapravo je problem u hardveru.

Kad treba downshift ili pogotovo kickdown cekas maltene 2 sekunde i onda on "odmah" prebaci :rofl: :kezo:
Pa ljudi jelte misle da je problem softver, brzo salta ali sporo dolazi to saltanja :D

Vec sam se navikao na dsgu i stronicu na magistrali puknem gas dok se jos nisam mimoisao sa autom iz suprotnog smera, taman dok menjac odreaguje, mogu da krenem u preticanje :mrgreen:
Baš sam prethodnih dana isprobavao i kod mene ne primećujem ovu pojavu.
Menjač je relativno brz čak i u eco/comfort, D režimu.
Kod mene je DL382 tip menjača.
Imam i par snimaka, ali ne znam koliko mogu da prenesu utisak.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sto ti ova cesma svetli? :)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Crkao mi jedan grejač...

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ne znam gde bih postavio ovo pitanje…

Kolika je jebada kada se kupi putnicki automobil na firmu? Mislim prvenstveno na putne naloge (da li su jos uvek neophodni?), ovlascenja (pored mene bi ga nekad koristila i supruga), putovanja u inostranstvo, kazne…
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Za kazne jeste jebada, pričao mi drugar kako je njegov kolega dobio 100k kazni za par nepropisnih parkiranja, pa je jurio advokata da mu pišu nešto da je tad koristio auto u privatne a ne službene svrhe... Valjda je i uspeo da smanji nešto ali u startu su uvek veće kazne za firme.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Sve to je sad laganica. Ne trebaju putni nalozi za putničko vozilo, ovlašćenje za drugu osobu je isto samo papir i nema problema.
Za sve kazne je rešenje da firma izda potvrdu kako ti je auto dat na korišćenje 24/7 i onda plaćaš kaznu kao fizičko lice. Tako sam pre neki mesec rešio što me uslikao komunalac, 50k je kazna za firmu a platio sam 2.5k. Ovde je to redovna procedura, toliko da blanko formular za ovo rešenje Komunalna ima na svom šalteru.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Mislim da je promenjeno davno, da ne moras da nosis putni nalog sa sobom, ali je potrbno da imas sa sobom neku dokumentaciju kojom dokazujes da si zaposlen u firmi.
Samo je fora, ako.se dobro secam da moras da platis dodatni porez, ako se vozilo koristi i u privatne svrhe.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne zna niko da ga koristiš u privatne svrhe, kad god te zaustave na poslovnom si putu. Ona potvrda koju sam gore spomenuo, služi samo za regulisanje kazni.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dodatni porez za koriscenje u privatne svrhe placas ali ako zivis u nemackoj.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Dugo godina vozimo putnicka i teretna vozila na firmu. Nikad nikakav problem, doduse nismo ni imali neke posebne kazne (osim za neupaljena svetla, ili prekoracenje brzine od 59kmh gde je 50 i slicno) deluje mi da su pisali kao za fizicka lica.
E da, nedavno su mi pisali kaznu jer sam parkirao kombi na trotoar ispred svog lokala da izbacim robu. Pisao mi 5000din (2500 ako se plati odmah). Mozda su u BG druge kazne za nepropisno pakiranje??
Putni nalog vise ne treba ni za teretna a pogotovo ne za putnicka. Ja cak ne nosim ni papir da sam zaposlen, imam pecat u autu i to je sve. Nikad mi nista posebno nisu trazili kad su me zaustavljali (sto ne znaci da ne mogu da traze nesto)..
Poslednja izmena od Darko u 03 Nov 2021, 14:52, izmenjeno 4 puta ukupno.
lami
Reactions:

Post od lami »

U prethodnoj firmi je lik zaduzen za payrol (valjda zarade po srpski) je pricao da poreski inspektori mogu da traze dokaz da se ne koriste privatno, sto je malo teze ako ne ostaje na parkingu.
Kod nas kolegama koji imaju sluzbeni to ulazi u poresku osnovicu, ali im je plata povecana za taj iznos tad kad je to ubaceno prvi put.

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mojoj ženi se takođe oporezuje službeni jer se koristi u privatne svrhe, ne znam kako je tačno rešeno, svakako joj nije plata uveća za taj iznos.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
lami
Reactions:

Post od lami »

Dobro, u ovom slucaju sto sam naveo, ako odjednom krenu da primenjuju to, fakticki primas manju platu, pa su odlucili da povecaju platu za taj iznos. Ako ti primenjuju od prvog dana, nemas za sta da se zalis, tako si se dogovorio.
Da se razumemo, ovo dotice samo one koji moraju da placaju porwz na dohodak, posto imaju uvecanu osnovicu, plus firma placa svoj doprinos.
Za one sa nizom platom, ako sam dobro razumeo, ima samo taj deo sto placa firma, njemu se osnovica povecava, ali je i dalje u neoporezivom delu.

Odgovori