Corona virus
Re: Corona virus
Који тест си радио да би утврдио да си позитиван?
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Neodlazak kod lekara. Primitivizam.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Šta će kod lekara pored toliko korisnih Viber grupa?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Treca doza pre mesec dana.
Pre druge doze bilo 2000, mesec posle druge 8600, u avgustu 1200.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Pre druge doze bilo 2000, mesec posle druge 8600, u avgustu 1200.

Ping @nikaragva @nidza 
Bacate pare na te hiljade antitela.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Bacate pare na te hiljade antitela.
Leglo 30 evra, pa mogu da se bahatim 
Pazi, sva 4 testa su radjena u vizimu, ista laboratorija. Da u avgustu nije palo onoliko, ne bih uzeo 3. dozu fajzera.
Znam vec da nije najpouzdaniji parametar, ali boljeg nemamo, za sada. Moguce da im je tih 40 000 granica instrumenata. Kao u seriji Cernobilj - not great, not terrible

Pazi, sva 4 testa su radjena u vizimu, ista laboratorija. Da u avgustu nije palo onoliko, ne bih uzeo 3. dozu fajzera.
Znam vec da nije najpouzdaniji parametar, ali boljeg nemamo, za sada. Moguce da im je tih 40 000 granica instrumenata. Kao u seriji Cernobilj - not great, not terrible

Pa ima i drugih testova i laboratorija.
40000 na granici od 50 po meni nema nikakvog smisla.
Nije granica 50, vec referenta vrednost, u smislu ispod toga je negativan, preko pozitivan.
Imas nekoliko metoda i u zavisnosti od nje, obicno su referentne vrednosti 1 ili 50, koliko sam video.
Opet, ako je neko strucniji od mene raspolozen da objasni, nek se javi. Nisam se previse udubljivao u materiju.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Imas nekoliko metoda i u zavisnosti od nje, obicno su referentne vrednosti 1 ili 50, koliko sam video.
Opet, ako je neko strucniji od mene raspolozen da objasni, nek se javi. Nisam se previse udubljivao u materiju.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Bio sam na klasičnom PCR testu (onom od 9.000 din) odmah posle prvih ozbiljnijih simptoma i pokazao je da sam pozitivan
Hmm... Biraj ipak ubuduće pažljivije reči jer (nikad) ne znaš sve detalje. Posle testa na Covid otišao sam do najbliže Covid ambulante i kada sam video koliko je ljudi tamo (cca 150-200 ljudi u tom trenutku) - samo sam se istog momenta okrenuo i vratio kući. Da pod temperaturom, groznicom i bolom u mišićima/malaksalošću čekam tamo i onom krkljancu 5-6-7 ili više sati na pregled - nije mi padalo na pamet, samo bi mi bilo još gore a i širio bih zarazu oko sebe, naravno (znao sam da sam 100% pozitivan, nije bilo nagađanja jesam li ili nisam). Pošto nisam bio ni vakcinisan - rešio sam da sam preuzmem sav rizik na sebe u potpunosti, sam pao - sam se "ubio", kako kaže narod... i evo..zdushan napisao: Neodlazak kod lekara. Primitivizam.

Nisam član niti jedne takve grupe, niti previše razbijam glavu oko toga. Cenim da umem sasvim dobro da procenim rizike i spreman sam da se nosim sa posledicama.Vladapetr napisao:Šta će kod lekara pored toliko korisnih Viber grupa?

Ako vas baš interesuje šta sam uradio: jedan poznanik je nekoliko dana ranije takođe bio pozitivan na testu i morao je da čeka više od 5 sati da dođe na red za pregled - i to u gradu 4-5x manjem od Novog Sada (morao da reguliše bolovanje u firmi), pa sam od njega prekopirao terapiju koju je dobio (inače, bio je bolestan i prošle godine i sada se ponovo razboleo i ponovo su mu prepisali istu terapiju kao i prvi put). Nabavio sam dakle te vitamine i lekove, mirovao kući, trošio to što imam i sam sebi povremeno merio količinu kiseonika u krvi, za svaki slučaj, no tu nije bilo problema, disao sam takođe sasvim normalno. Sedam dana me tresla temperatura 37-38 C (bliže 37), uz pomoć paracetamola sam je spuštao no vraćala se na svakih 3-4 sata. Deveti dan je popustila i osećao sam se odmah puno bolje. Drugu nedelju sam se već lagano oporavljao i svaki dan na dalje se osećao sve bolje... Smršao sam za te 2 nedelje nekih 4-5 kila (slabo sam jeo plus antibiotik koji sam pio mi uopšte nije prijao) ali evo sada se sasvim dobro osećam. Nisam izgubio pritom ni miris ni ukus, nisam imao problema sa plućima, nije me gušio kašalj, ništa od toga. Simptomi su bili bukvalno kao kod sezonskog gripa, da tako kažem. Za mojih 46 godina - sasvim je to dobro ispalo. Sačekaću još nekih mesec dana pa ću otići da proverim koliko imam antitela, da vidim da li sam stekao ili ne neki imunitet, pa ćemo onda videti šta i kako dalje...

Ne bi trebalo da se spušta temperatura ako nije preko 38-38.5
Barem je takav savet za decu.
Barem je takav savet za decu.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Samo prva dva dana sam imao 38 C, na dalje sam imao 37 i nešto. Šta da ti kažem, puno bolje (drastično bolje) sam se osećao kada padne temperatura pa sam je zato ipak snižavao. 
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kum se tako prošlog novembra načekao u Pančevu, više puta po više sati, a sve sa visokom temperaturom, a napolju hladno... Par meseci kasnije su mu se pojavile ozbiljne aritmije, doktori kažu verovatno posledica kovida a ja ne mogu da ne pomislim nije "pomoglo" toliko čekanje u trenutku kad je najviše trebao da odmara.
Pri tom to 100% ide na dušu neorganizaciji u ambulanti. Da im podele brojeve, kažu okvirno kad će biti njihovo vreme, pa i da ih nazovu da dođu, to sve može da radi jedna organizovana sestra, a za bolesne pacijente je to ogromna razlika.
A može se kad se hoće. Na NBG dele brojeve, mi smo na Senjaku čekali u kolima da nas pozovu na mobilni. Nema opravdanja za maltretiranje pacijenata da stoje u redu više sati.
Pri tom to 100% ide na dušu neorganizaciji u ambulanti. Da im podele brojeve, kažu okvirno kad će biti njihovo vreme, pa i da ih nazovu da dođu, to sve može da radi jedna organizovana sestra, a za bolesne pacijente je to ogromna razlika.
A može se kad se hoće. Na NBG dele brojeve, mi smo na Senjaku čekali u kolima da nas pozovu na mobilni. Nema opravdanja za maltretiranje pacijenata da stoje u redu više sati.
@Saša
Mislim da ti Vlada ipak neće oprostiti što ga nisi pitao za savet.
Mislim da ti Vlada ipak neće oprostiti što ga nisi pitao za savet.

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Zašto nema?Heinz napisao: 04 Nov 2021, 20:15 Pa ima i drugih testova i laboratorija.
Svima je približno ista granica kad se normalizuju. Neko je to odredio kao pozitivnost i to se tako po dogovoru tera. Svakako je jako mala vrednost u pitanju, tj. za zdravstveno kompromitovanu osobu je to nikakva zaštita, dok ovih >40k je zavidna cifra. Kinez treći oko 30x manje kod onih sa boljim odzivom.
- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Live and let live.
Ili live and let die.
Kako god.
Sa ovim informacijama koje primamo iz zvaničnih izvora, sa ovoliko kontradiktornosti u etru, ja prosto ne razumem kako iko ima moralno pravo i potrebu da druge ubedjuje šta da rade?!?
Hoćeš vakcinu - ok.
Nećeš vakcinu - ok.
Ili live and let die.
Kako god.
Sa ovim informacijama koje primamo iz zvaničnih izvora, sa ovoliko kontradiktornosti u etru, ja prosto ne razumem kako iko ima moralno pravo i potrebu da druge ubedjuje šta da rade?!?
Hoćeš vakcinu - ok.
Nećeš vakcinu - ok.