Corona virus
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Corona virus
Za boju te čuvene ne znam, verujem ti na reč 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Bio bi fazon da oblik i boja budu identični.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Pilula i nije umesto vakcine, već kad se razboliš da se iskoristi. Nije zamena za vakcinu, već pomoć bilo kome ko se razboli da ne završi u bolnici, tako da može biti i komplementarna vakcini.
U principu to bi bio jedan srećan kraj ove agonije, ako ćemo realno. Vakcina je malo razblažila problem, ali rešila ga nije - što je i očekivano, s'obzirom na dosadašnja iskustva koja veterinari imaju sa koronama. Dobro je došla da se premosti, ko je iskoristio šansu da se imunizuje. Neko se razboleo, neko nije, a mi ćemo tek videti kakve će posledice imati.
Iz vremena španskog gripa, kome je ovo čudo najsličnije, nema previše podataka, ali Vels ima recimo statistiku značajnoj pada očekivanog života u godinama koje su usledile nakon nestajanja te pošasti, što znači da su nastavili ljudi da se odjavljuju i koji su preležali (ne bih da vas plašim koji ste preležali). Tek posle nekoliko godina se to vratilo u očekivane okvire.
U principu to bi bio jedan srećan kraj ove agonije, ako ćemo realno. Vakcina je malo razblažila problem, ali rešila ga nije - što je i očekivano, s'obzirom na dosadašnja iskustva koja veterinari imaju sa koronama. Dobro je došla da se premosti, ko je iskoristio šansu da se imunizuje. Neko se razboleo, neko nije, a mi ćemo tek videti kakve će posledice imati.
Iz vremena španskog gripa, kome je ovo čudo najsličnije, nema previše podataka, ali Vels ima recimo statistiku značajnoj pada očekivanog života u godinama koje su usledile nakon nestajanja te pošasti, što znači da su nastavili ljudi da se odjavljuju i koji su preležali (ne bih da vas plašim koji ste preležali). Tek posle nekoliko godina se to vratilo u očekivane okvire.
Voleo bih da vidim izvor, s obzirom da life expectancy za UK ne govori u prilog tome. Pad je zabeležen samo za 1918. godinu, 1919. je bila na nivou 1916. i 1917., dok je za 1920. i nadalje zabeležen rast.nidza napisao: 06 Nov 2021, 13:01 Vels ima recimo statistiku značajnoj pada očekivanog života u godinama koje su usledile nakon nestajanja te pošasti
Ako nađem tačno članak koji sam čitao pre nekoliko meseci dodaću ga, ovo je na šta sam sad naleteo:
https://www.bbc.com/news/uk-wales-45577611
https://ourworldindata.org/spanish-flu- ... in-history
Mislim da je pogrešan pristup što tražiš uticaj Velsa na celu UK, sa 4% udela stanovništva.
https://www.bbc.com/news/uk-wales-45577611
https://ourworldindata.org/spanish-flu- ... in-history
Mislim da je pogrešan pristup što tražiš uticaj Velsa na celu UK, sa 4% udela stanovništva.
Mikelandjelo preko skoro 9 banki ziveo...
89 godina pre 500+ godina
To je kao sad kad bi neko ziveo 230 godina

Sent from my SM-N986B using Tapatalk
89 godina pre 500+ godina
To je kao sad kad bi neko ziveo 230 godina

Sent from my SM-N986B using Tapatalk
To ti je glavni mindfuck protivnika vakcinenidza napisao:Pilula i nije umesto vakcine, već kad se razboliš da se iskoristi. Nije zamena za vakcinu, već pomoć bilo kome ko se razboli da ne završi u bolnici, tako da može biti i komplementarna vakcini.
.
Vakcinu uzmeš zdrav, da bi bio zdrav (ode mozak u kurac)
A lek uzmeš sjeban, da bi bio zdrav (mozak miran)
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ovo je ono kad kažeš ortaku “ti si bre dečko debil”Kirija napisao:https://fb.watch/95lO-C4az6/ za brata vladu
To je sve od komentara što možeš da dodaš na ovu logiku…
Boringly average, but also perfect for school run mums
Samo ignore, nema šta da se priča sa njim
@nidza
Na tom prvom linku postoje procene za broj umrlih u Velsu (11.500), kao i u celoj UK (185.000), a na osnovu toga se ne uočava razlika u smrtnosti posmatrano relativno u odnosu na tadašnji broj stanovnika (oko 2.5, odnosno 39.5 miliona). Na osnovu vrlo slične smrtnosti može se zaključiti da je i broj zaraženih u celoj UK bio vrlo sličan. Pošto vrlo sličan broj zaraženih u celoj UK nakon kraja epidemije nije izazvao pad, već porast očekivanog životnog veka, nema razloga da u Velsu bude drugačije.
No, nije trebalo da širim priču, tema je covid, pa da ne bude off topic:
Britanski BMJ: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial
Na tom prvom linku postoje procene za broj umrlih u Velsu (11.500), kao i u celoj UK (185.000), a na osnovu toga se ne uočava razlika u smrtnosti posmatrano relativno u odnosu na tadašnji broj stanovnika (oko 2.5, odnosno 39.5 miliona). Na osnovu vrlo slične smrtnosti može se zaključiti da je i broj zaraženih u celoj UK bio vrlo sličan. Pošto vrlo sličan broj zaraženih u celoj UK nakon kraja epidemije nije izazvao pad, već porast očekivanog životnog veka, nema razloga da u Velsu bude drugačije.
No, nije trebalo da širim priču, tema je covid, pa da ne bude off topic:
Britanski BMJ: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial
Pfizer falsifikovao rezultate kliničkih ispitivanja vakcine.A regional director who was employed at the research organisation Ventavia Research Group has told The BMJ that the company falsified data, unblinded patients, employed inadequately trained vaccinators, and was slow to follow up on adverse events reported in Pfizer’s pivotal phase III trial. Staff who conducted quality control checks were overwhelmed by the volume of problems they were finding. After repeatedly notifying Ventavia of these problems, the regional director, Brook Jackson, emailed a complaint to the US Food and Drug Administration (FDA). Ventavia fired her later the same day. Jackson has provided The BMJ with dozens of internal company documents, photos, audio recordings, and emails
Saglasan, iz materijala koje sam uspeo da nađem na temu je baš tako kao što si i sam iz analizirao. Covecanstvo će sigurno posle ovog štucanja grafika ponovo nastaviti zadatim trendom., ali i uz neka nova, nadam se korisna, stečena znanja.
@brabonjak
Nisam do sada gledao njegove klipove, niti sam znao ko je, al odgledao sam. Deluje prilično zabrinuto. Baš me zanima šta će uslediti.
Iskreno, od saznanja da je bilo problema u studijama, ipak sam zabrinutiji zbog činjenice da je BMJ ovo objavio pre 3 - 4 dana, a da još ni reči u zapadnim medijima o tome nema. Broj prijavljenih smrti neposredno nakon vakcinacije opšte populacije i broj, kao i ozbiljnost neželjenih reakcija, mesecima već sugerišu da je ili obuhvat studija previše mali, ili su neke stvari jednostavno prećutkivane.
Daleko od toga da očekujem da su studije drugih proizvođača kvalitetnije.
Iskreno, od saznanja da je bilo problema u studijama, ipak sam zabrinutiji zbog činjenice da je BMJ ovo objavio pre 3 - 4 dana, a da još ni reči u zapadnim medijima o tome nema. Broj prijavljenih smrti neposredno nakon vakcinacije opšte populacije i broj, kao i ozbiljnost neželjenih reakcija, mesecima već sugerišu da je ili obuhvat studija previše mali, ili su neke stvari jednostavno prećutkivane.
Daleko od toga da očekujem da su studije drugih proizvođača kvalitetnije.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Cela situacija sa vakcinama je od početka ispolitizovana, teško je naći uporedne podatke za razne vakcine. Sad je bila prilika da se svet ujedini, a podele su se samo produbile.
/off
Brabonjak, a da vidiš sa moderacijom da ti promene nick? Ne uklapa se u tvoje ipak ozbiljno učestvovanje u diskusiji.
/off
Brabonjak, a da vidiš sa moderacijom da ti promene nick? Ne uklapa se u tvoje ipak ozbiljno učestvovanje u diskusiji.