Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od NemanjaOOOO »

Neka preporuka za parking na aerodromu? Gladam ima ih nekoliko, svi uglavnom 700din/dnevno.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
krle96
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2021, 08:44
Garaža: Peugeot 308

Post od krle96 »

Dajte preporuke za neku mini liniju polovnu sa KP za 50€ ako se neko iole razume. 🥺
Treba mi da ima AUX i USB da mogu neki risiver da prikacim i da bude sto bolji zvuk. haha
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Gde ste na aerodromu u Budimpešti ostavljali kola ,vidim da ima više opcija ...

Sent from my AC2003 using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

https://www.bud.hu/en/passengers/parkin ... rking_lite

Ja sam ovde, doduse nisam gledao cenu jer nisam ja placao. Parking je otvoren. Jeftinija opcija je da ostavis auto negde i dodjes do aerodroma busom, ako ti to radi posao naravno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Post od NemanjaOOOO »

VIP Parking
+36 30 371 6903
https://maps.app.goo.gl/sNTNidDkeu9b4TjMA

Ja sam ovaj koristio, bas je neka smesna cifra. I cenu je ukljucen i sam tranfer do terminala, u povratku takodje.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Sta gledati kod kupovine usisivaca? Da li je samo snaga bitni ili jos jesto? Do sada smo koristili usisivac sa posudom za prasinu pa bi smo istu varijantu i kod novog hteli, manje maltretiranja nego sa kesom.
Ako neko ima neku preporuku slobodno pucajte. I ako neko zna mozda ko ima najduzi garantni rok?
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Evo jednog sa doživotnom garancijom :)
Slika

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Iz nedavnog iskustva sa jednim meni zanimljivim modelom, odavno nisam sreo tako kvalitetno izradjen proizvod. Marka Philips.

Protok vazduha i snaga usisa (ne snaga motora) su bitni uz kvalitet osnovne konstrukcije. I mogučnost pouzdanog nabavljanja filtera. Često bude velika snaga (električna) motora i puno buke a efekat usisavanja skroman.

Skoro sam radio generalni remont Philips Parquett serije usisivača starog oko 20 godina, stavljen potpuno novi originalni motor, popravljena elektroska regulacija i oba filtera novima (filter jedan je još bio originalni prva ugradnja, prao se ovih 20tak godina, tzv ciklon filter. Drugi plastični HEPA filter koji se takodje pere je zamenjen novim).

Nabavljeno po 3 seta novih filtera.
Sva plastika je kao nova, nigde ništa nije puklo, sve zaptiva na svim dihtunzima, creva original u besprekornom stanju....bukvalno funkcioniše čak i bolje nego gomila novih usisivača.
Usisivač nema klasičnu kesu, ima ciklon posudu od plastike koja se prazni i ispere vodom.

Usis je toliko jak iako je motor tek 1600W (električnih) da usisava ko blesav, i deluje puno jači usis nego ovi današnji "sa puno reklamiranih vati" sa šarenim etiketama.

Philisp ;Marathon 96xx serije se sada zovu, još se prave uz veoma blage kozmetičke izmene.
Malo im je jača cena, oko 350 evra, ali za svaku preporuku ko traži snažana, pouzdan i trajan usisivač.

Mana mu je što je isključivo za usis suvog sadržaja, dakle prašine. Voda strogo zabranjena, odmah bi stradao..

ps, usisvač je korišćen za usis šuta i gradjevinskog otpada pri rekonstrukciji kuće, enormne količine peska i svačega ušle u motor tj . ležajeve koji su nastradali, a filter grubi motora se potpuno zapušio i potom izgoreo kolektor usled pregrevanja.
Dakle, nenamenska upotreba ga je doakala.
Korisnik nije hteo da kupuje novi već da ovaj remontuje originalnim (ne baš jeftinim) delovima, remont je koštao oko 200 evra.
Korisnikov avatar
krle96
Reactions:

Post od krle96 »

Zdravo ljudi, kupio sam polovnu kožnu jaknu, jako je lepa ali i jako smrdi na duvan, znate li mozda ndki efikasan a jednostavan način da to uklonim?
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Da, gledajuci specifikacije i ja sam shvatio da je bitnija usisna snaga bitnija nego snaga motora. E sad, problem je sto neretko ne navode u specifikacijama usisnu snagu.
Na kraju smo uzeli gorenje isti kao ovaj sto je crkao. Posluzice do selenja a za novi stan je u planu nesto tipa dyson v9 ili neki slican.
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Post od Morse »

Za usisivač bih prvo preporučio Kirby (pogotovu za auto) ali pošto je nerealno skup, gledao bih Karcher. Koristio sam WD 4, WD 3, WD 2 itd. i svi su bili adekvatni. Rezervni filteri i kese se lako nalaze, kao i delovi (papuče, četke itd.) - ovo je veoma bitno, dosta ljudi se žali kako teško nalaze "potrošne" delove za usisivače, ili su neadekvatni, ili preskupi, ili oba. Ima i verzije bez kesa, modeli za usisavanje pepela, prašine itd., ja bih prvo to gledao.

Nilfisk je isto ok varijanta, ali nemam mnogo iskustva sa njim, ne znam ni koliko se lako nalaze delovi.
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Post od Morse »

krle96 napisao: 13 Nov 2021, 11:42 Zdravo ljudi, kupio sam polovnu kožnu jaknu, jako je lepa ali i jako smrdi na duvan, znate li mozda ndki efikasan a jednostavan način da to uklonim?
Bilo koje adekvatno sredstvo za čišćenje kože (kožne odeće) bi trebalo da bude ok. Miris se najverovatnije uvukao u postavu (pamuk ili šta je već), tu je najjednostavnije uzeti blago natopljen sunđer slabim rastvorom sapuna i (alkoholnog) sirćeta, idealno sirće za čišćenje, pa polako i blago ribati postavu. Treba izbegavati maksimalno da se rastvorom pipne koža ili da tečnost prođe na kožu. Najbolje da probaš na malom delu postave, pa ako nema neželjenih posledica, nastaviš dalje... Nažalost, nema magičnog leka, ako se redovno vetri i drži negde dalje od duvana, vremenom će izgubiti miris (tj. pokupiće neki drugi). Nemoj ništa stavljati na kožu sem sredstava namenjih isključivo za kožu i kožnu odeću.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dodatno bih je ostavio na suncu tokom dana na fingeru.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
krle96
Reactions:

Post od krle96 »

E hvala vam, sad sam odradio to sve, videćemo...(usput ću zameniti i sve steznike na rukavima i dole jer su oni sigurno najviše upili)
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Mozda sam i promasio temu ali je pitanje specificno pa mozda neko uspe da mi da pravi odgovor.

Supruga je profesor engleskog i javila se potreba da napise knjigu/strucnu literaturu kako je vec pravilan naziv.

Da li neko ima neki info koliko je to tesko ili uopste moguce uraditi u sopstvenoj reziji?

Bilo kakav info bi mi znacio
Odgovori