Аеродром "Росуље" код Крушевца добија јасне контуре, зашто се гради на 260 метара надморске висине
На територији Града Крушевца реализују се два капитална пројекта. Деоница Моравског Коридора од Појата до Крушевца и изградња аеродрома "Росуље" за спортске, карго и комерцијалне летове. Ако се радови на будућем аеродрому наставе овим темпом очекује се да буду завршени до краја године у предвиђеном року.
Možda bi bilo bolje taj novac koji se ulaže u taj aerodrom da su uložili na dalji razvoj aerodroma u Nišu i kod Kraljeva, s obzirom da su oba na manje od sat vremena vožnje od Kruševca, a funkcionišu značajno ispod svojih kapaciteta, posebno Morava.
snork napisao: 05 Nov 2021, 17:45
ATR-42 su beše stigli negde pred raspad SFRJ (1989) i nisu se dugo zadržali, već su ih ubrzo zamenili ATR-72?
Mislim da su 1987. godine stigle dve iznajmljene 42-ojke, a 1988. jos jedna, a da su onda 1990. i 1991. zamenjeni sa novim ATR-72 koji i dan danas lete i rekao bih da su jedni od najstarijih. Izgelda da ce i tu polse 737 da padne rekord
Prema mojoj statistici, za nekih 30-ak godina letenja kao putnik, na 737-300 sam imao prilike da uživam na 32 leta, od toga YU-ANK 4x, najviše ANL 10X, gde sam imao prilike da letim u pilotskoj kabini. Nezaboravno iskustvo
Fantastično Jel imaš sve letove sačuvane@zuzazu, koliko je to broj knjižica onda, a i letova bogami. Inače čitam na T6 da je Air Serbia kao odlučila da pokloni YU-AND Muzeju, nzm koliko je za verovati objavama Air Serbie.