Poslao sam zahtev DDOR, Dunav i Grawe i najpovoljnija ponuda mi je kod DDOR-a, nekih 46000din uz ucesce od 200eur ili 5/10%, ali je osiguarna suma oko 9000eur za auto koji sam platio dosta vise.
Meni sad nije jasno kako BMW 320d 2014to po katalogu moze tako malo da kosta. Ne daj boze da mi ukradu vozilo ili da bude totalna steta, sa njihovom isplatom mogu ne mogu ni keca da kupim u tom godistu, a ne trojku ponovo...
Пошаљи захтев и Генерали осигурању, па види шта ће ти понудити.
Poslao sam zahtev DDOR, Dunav i Grawe i najpovoljnija ponuda mi je kod DDOR-a, nekih 46000din uz ucesce od 200eur ili 5/10%, ali je osiguarna suma oko 9000eur za auto koji sam platio dosta vise.
Da li si dobio obrazlozenje zasto je ucesce 200 EUR? Ja sam do sada imao ucesce 10% ili 100 evra za svaki auto i sad za Passat dobih 200 evra ucesce i to polisa bez kradje. Razmisljam se nesto - iznos polise + 200 evra, pokriva 90% stetnih stvari za koje bi mogao da se naplatim od kaska, tako da mi to malo gubi smisao.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Jesam, rekli su mi da mora toliko za bmw
Mada ako se steta odradi u nekom od servisa sa kojima saradjuju, bude 100eur
TeaseR napisao: 07 Nov 2021, 10:30
Koje kasko preporucujete?
Meni sad nije jasno kako BMW 320d 2014to po katalogu moze tako malo da kosta. Ne daj boze da mi ukradu vozilo ili da bude totalna steta, sa njihovom isplatom mogu ne mogu ni keca da kupim u tom godistu, a ne trojku ponovo...
Pre nekoliko dana, za novog Logana, uplatio sam Grawe - apsolutno učešće 100e. Posle AMSS bili su najpovoljniji.
Potrazi ponudu od Globos osiguranja. Od njih sam dobio ubedljivo najbolje uslove na papiru.
Ja tu gledam da ucesce bude sto manje, jer zna soferka biti fino nejeftina. Doduse, ove godine ne uradih jos, imam kasko. Ali pored kaska ja i stakla osiguram posebno.
Pokupio sam ponude za kasko od svih osiguravajućih kuća. Najpovoljniji su Globos i DDOR (5%, 100e apsolutno) ponude se razlikuje u 2 hiljade dinara jedino što me buni je da i jedni i drugi u ponudi navode sumu osiguranja dok manje više svi ostali računaju na osnovu novonabavne vrednosti. E sad ta "suma osiguranja je 3500 evra već u Globosu nego u DDOR-u, da li neko zna šta to u praksi znači? Da li je to vrednost koju uzimaju kao trenutnu ili sutra u slučaju eventualne štete/krađe na to opet još računaju amortizaciju?
Takođe, kakva su iskustva sa ovim osiguravajućim kućama u poslednje vreme prilikom isplate štete, da li zatežu itd?
Ne znam za koji auto radiš kasko, i koliko je star, meni se jedna stvar dopala kod Globosa, navedeno je u ugovoru da se ga vozila stara do 6 godina koriste originalni delovi, možda ti to pomogne da iskaže l odlučiš.
Vukasin994 napisao: 05 Sep 2022, 14:04
Pokupio sam ponude za kasko od svih osiguravajućih kuća. Najpovoljniji su Globos i DDOR (5%, 100e apsolutno) ponude se razlikuje u 2 hiljade dinara jedino što me buni je da i jedni i drugi u ponudi navode sumu osiguranja dok manje više svi ostali računaju na osnovu novonabavne vrednosti. E sad ta "suma osiguranja je 3500 evra već u Globosu nego u DDOR-u, da li neko zna šta to u praksi znači? Da li je to vrednost koju uzimaju kao trenutnu ili sutra u slučaju eventualne štete/krađe na to opet još računaju amortizaciju?
Takođe, kakva su iskustva sa ovim osiguravajućim kućama u poslednje vreme prilikom isplate štete, da li zatežu itd?
Trazi im uslove polise i vidi. Mislim da je DDOR-ova suma koju navode je trenutna i na to ide amortizacija od tada do momenta nastanka stete,