Corona virus
Re: Corona virus
Jeste, ali najveći fokus im je bio na razvoju i premnu vakcine - prvo za svoje građane, a onda su i izvezli milijarde
Sinofarm je jedna od prvih prihvaćenih vakcina od strane SZO-a i prihvata je i većina Evropskih zemalja (naravno politika i ovde igra glavnu ulogu na kraju)
Sinofarm je jedna od prvih prihvaćenih vakcina od strane SZO-a i prihvata je i većina Evropskih zemalja (naravno politika i ovde igra glavnu ulogu na kraju)
Ako imas zero kovid politiku, kako oni sami tvrde, i vakcinu koja samo malo utice na redukciju prenosa, onda im vakcina malo i pomaze u zero kovid politici. To naravno nisu znali kad su razvijali vakconu, ali si ostali na oprezu.
Doduse i dalje nije jasno kako ce se sve ovo sklopiti na kraji, imas sada UK, koji je pustio virus potpuno u populaciju, i imas Kinu koja ne pusta virus nikako u populaciju.
Nije mi jasno sta ce se dugorocno desiti u toj kombinaciji.
Paralelu bih povukao sa Singapurcanima, koji su se lavovski i organizovano se borili, potom odradoli vakconaciju, poverovali u efekte iste, i doziveli debakl sto se tice kotrole virusa.. "Razne antikovid mere bi trebalo da budu ubrzane i kvalitet bi trebalo da bude unapređen, sa ciljem da se stave žarišta pod kontrolu što pre i da se minimizuje efekat novih slučajeva na proizvodnju i javni život", saopštila je Državna javna komisija
Doduse i dalje nije jasno kako ce se sve ovo sklopiti na kraji, imas sada UK, koji je pustio virus potpuno u populaciju, i imas Kinu koja ne pusta virus nikako u populaciju.
Nije mi jasno sta ce se dugorocno desiti u toj kombinaciji.
Cesto smo diskutovali o informacijama / dezinformacija.
Bilo je jasno da ce taj prvi video da digne frku.
Meni je recimo ovaj stav Fajzera onako djonom na obraz. Jebo ih vise "konjski" lek.
Nemam pojma jeli lek cemu, ali ako ga u Americi koriste za ljude, onda nije "konjski" lek.

Meni je recimo ovaj stav Fajzera onako djonom na obraz. Jebo ih vise "konjski" lek.
Nemam pojma jeli lek cemu, ali ako ga u Americi koriste za ljude, onda nije "konjski" lek.

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Postoji taj lek za ljude. Ta vrsta omalovažavanja nije produktivna niti malo.
Treba jednom za svagda potvrditi da li taj lek radi ili ne. Postoje studije iz prošlosti, postoji teoretska podloga, međutim jedino što može da se pronađe crno na belo je da ne radi, ili ako radi to je toliko slabo da u većim double blinded istraživanjima nije ostvaren rezultat (kao na primer sa onim drugim takođe jeftinim lekom za depresiju, čiji je benefit itekako merljiv).
Treba jednom za svagda potvrditi da li taj lek radi ili ne. Postoje studije iz prošlosti, postoji teoretska podloga, međutim jedino što može da se pronađe crno na belo je da ne radi, ili ako radi to je toliko slabo da u većim double blinded istraživanjima nije ostvaren rezultat (kao na primer sa onim drugim takođe jeftinim lekom za depresiju, čiji je benefit itekako merljiv).
Nidzo problem je sto se najjaca dzava na svetu udruzila sa najjacim kompanijama na svetu (mediskim, internet i farmaceutskim) u takvoj cenzuri i gadostima da bi to i slepac video. A u ovakvoj trenutnoj situaciji (pandemija) potrebno je svo poverenje sveta da bi sve islo sto bolje i brze… Da li je to nesposobnost, bahatost ili nesto trece pokazace vreme…
Do god mediokriteti i novinari ocenjuju sta je dobro a sta ne u nauci, nauka nece napredovati.(ukljucujuci i najvecu stvar - globalno otopljenje. Korona je malo dete naspram toga) A sto je najgore iz mog iskustva u radu sa vrhunskim naucnicima znam da su oni zainteresovani samo za jedno - naucni rad, a za glupe raspravke i medijsku paznju u opste nisu raspolozeni / sposobni
. Na zalost skoro redovno ih menadzment iskoristava do krajnjih granica i manipulise sa njima koliko god moze (ako postoji u opste prostor za manipulaciju)
Do god mediokriteti i novinari ocenjuju sta je dobro a sta ne u nauci, nauka nece napredovati.(ukljucujuci i najvecu stvar - globalno otopljenje. Korona je malo dete naspram toga) A sto je najgore iz mog iskustva u radu sa vrhunskim naucnicima znam da su oni zainteresovani samo za jedno - naucni rad, a za glupe raspravke i medijsku paznju u opste nisu raspolozeni / sposobni

548 ljudi im je ukupno umrlo za skoro 2 godine pandemije, i to ih je delta iznenadila uz slabljenje vakcine, jer su među prvima u ovim ciklusima talasa te i nemaju odakle da prepisuju.Bax napisao: 12 Nov 2021, 08:44
Paralelu bih povukao sa Singapurcanima, koji su se lavovski i organizovano se borili, potom odradoli vakconaciju, poverovali u efekte iste, i doziveli debakl sto se tice kotrole virusa.
Mnogo mi je teško da prihvatim da je ovaj rezultat debakl, čak ni ne uzimajući u obzir koja je gustina naseljenosti tamo u odnosu na ostatak sveta.
Kod nas je 100x ljudi više umrlo. Kako to nazvati ako je kod njih debakl?
Btw, uradili su jednu odličnu stvar, otkazali su besplatno lečenje nevakcinisanim “svojom odlukom”. Verovatno imaju podatak o udelu opterećenja zdravstvenog sistema, što ima uticaja i na veliku većinu vakcinisane populacije. Ne znam kako su to provukli kroz legalu, ali interesantno.
Slazem se ja za troskove lecenja - vise nego logicna odluka. Ali zasto onda i placanje lecenja svih vozaca koji su bili pijani (jos opste prihvaceno, manje vise) i napravili nesrecu (npr. sami se jako povredili u njoj), koji su vozili brze od dozvoljenog, pesaka koji nisu prelazili preko pesackog prelaza ili na crveno svetlo.... Jako teska i komplikovana odluka. Problem je u presedanima, ako napravis jedan otvara se crna rupa koja tezi sve da uvuce u nju... Kina nema problema sa tim jel su totalitarni rezim, sa svim prednostima i manama istog...
Primer:
PS: Znam ja da Singapur nije isto sto i Kina ali dele dobrim delom zajednicku filozofiju ...
PS1: Sada u NL je aktuelan pritisak za vakcinisanje protiv gripa da bi se sprecio odlazak takvih bolesnika u bolnicu i intenzivnu negu. Da li i tu vakcinu moramo obavezati i kaznjavati na isti nacin one koji je ne zele / ne prime?
Primer:
PS: Znam ja da Singapur nije isto sto i Kina ali dele dobrim delom zajednicku filozofiju ...
PS1: Sada u NL je aktuelan pritisak za vakcinisanje protiv gripa da bi se sprecio odlazak takvih bolesnika u bolnicu i intenzivnu negu. Da li i tu vakcinu moramo obavezati i kaznjavati na isti nacin one koji je ne zele / ne prime?
Trenutno sam u Budimpesti, ovde korona ne postoji. Eventualno u Posti ili banci nose maske ovi sa saltera. Ostalo... nista.
Zilion turista na sve strane (doduse stranim turistima trebaju potvrde cini mi se, nama ne), sve puno... a ja masku cak i u liftu stavljam
Zilion turista na sve strane (doduse stranim turistima trebaju potvrde cini mi se, nama ne), sve puno... a ja masku cak i u liftu stavljam

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
CDC: Selected Adverse Events Reported after COVID-19 Vaccination
Međutim, problem nastaje ukoliko pogledamo studije koje su aktivno nadgledale vakcinisane sa ciljem da otkriju učestanost javljanja akutnih alergijskih reakcija. Jedna studija je vršena nad 64.900 zaposlenih u Bostonskoj Mass General Brigham (MGB) mreži, dok druga dolazi iz Japana i obuhvata 181.184 zdravstvenih radnika.
U Bostonu je 40% primilo Fajzer, a 60% Modernu, dok je u Japanu davan isključivo Fajzer.
Rezultati prve studije kažu da se anafilaktički šok javio u 247 na milion, dok rezultati druge pokazuju nešto nižu stopu od 204.2 na milion. Razlika je mogla nastati zbog toga što u Japanu uopšte nije davana Modernina vakcina.
Pošto je među opštom populacijom u US (izbacujući J&J iz priče), udeo Fajzera i Moderne 60 naspram 40, respektivno, možemo iz te proporcije i podataka iz ove dve studije zaključiti da je incidenca javljanja anafilaktičkog šoka među opštom populacijom negde oko 232 na milion.
Ova incidenca je 46 puta veća od one prijavljene VAERS-u. Govorimo o anafilaktičkom šoku - najočiglednijoj neželjenoj reakciji koja se u proseku javlja nakon 17 minuta od vakcinacije i koja je u obavezi da se prijavi VAERS-u.
Šta onda tek da čovek misli za incidencu javljanja ostalih ozbiljnih neželjenih reakcija.
Inače, onaj ko do sada nije pretraživao VAERS bazu, posebno na ozbiljne neželjene reakcije i smrti među decom i omladinom, možda je bolje da to ni ne čini. Biće i više nego dovoljan neki sumarni pregled, koji planiram u narednim danima da napravim.
CDC kaže da se anafilaktički šok javlja u oko 2 - 5 ljudi na milion vakcinisanih u US. Anafilaktički šok su zdravstveni radnici koji daju vakcinu u obavezi da prijave VAERS-u (Vaccine Adverse Event Reporting System). Pretragom VAERS baze (nije moguće proslediti direktan link ka rezultatima upita, ali je prilično jednostavno napraviti isti), koja na današnji dan sadrži podatke zaključno sa 5.11., dolazim do podatka da je ukupno prijavljeno 1.079 anafilaktičkih šokova nakon prve doze Fajzerove ili Modernine vakcine. Zaključno sa tim danom, ukupan broj datih prvih doza spomenutih proizvođača je 215.74 miliona - što predstavlja učestanost od 5 na milion.Anaphylaxis, a severe type of allergic reaction, following administration of COVID-19 vaccination is rare and has occurred in approximately 2 to 5 people per million vaccinated in the United States.
Međutim, problem nastaje ukoliko pogledamo studije koje su aktivno nadgledale vakcinisane sa ciljem da otkriju učestanost javljanja akutnih alergijskih reakcija. Jedna studija je vršena nad 64.900 zaposlenih u Bostonskoj Mass General Brigham (MGB) mreži, dok druga dolazi iz Japana i obuhvata 181.184 zdravstvenih radnika.
U Bostonu je 40% primilo Fajzer, a 60% Modernu, dok je u Japanu davan isključivo Fajzer.
Rezultati prve studije kažu da se anafilaktički šok javio u 247 na milion, dok rezultati druge pokazuju nešto nižu stopu od 204.2 na milion. Razlika je mogla nastati zbog toga što u Japanu uopšte nije davana Modernina vakcina.
Pošto je među opštom populacijom u US (izbacujući J&J iz priče), udeo Fajzera i Moderne 60 naspram 40, respektivno, možemo iz te proporcije i podataka iz ove dve studije zaključiti da je incidenca javljanja anafilaktičkog šoka među opštom populacijom negde oko 232 na milion.
Ova incidenca je 46 puta veća od one prijavljene VAERS-u. Govorimo o anafilaktičkom šoku - najočiglednijoj neželjenoj reakciji koja se u proseku javlja nakon 17 minuta od vakcinacije i koja je u obavezi da se prijavi VAERS-u.
Šta onda tek da čovek misli za incidencu javljanja ostalih ozbiljnih neželjenih reakcija.
Inače, onaj ko do sada nije pretraživao VAERS bazu, posebno na ozbiljne neželjene reakcije i smrti među decom i omladinom, možda je bolje da to ni ne čini. Biće i više nego dovoljan neki sumarni pregled, koji planiram u narednim danima da napravim.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
koje su vrednosti d-dimera alarmantne? Preko koje vrednosti bi trebalo neki lek piti?
Boringly average, but also perfect for school run mums
To je protein koji se u većoj količini detektuje ukoliko je u toku razgradnja krvnog ugruška - tromba. A ako je u toku razgradnja tromba, znači da on negde u organizmu postoji.
Ђенерал Јанковић
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Posle dve Astre, juče sam izabrao Modernu.
Malo vise boli mesto uboda, tj mišić. Noćas blaga jeza, granična temp i neprospavana noć.
Lakše je bilo sa Astrama..
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Malo vise boli mesto uboda, tj mišić. Noćas blaga jeza, granična temp i neprospavana noć.
Lakše je bilo sa Astrama..
Sent from my SM-A715F using Tapatalk