Preporuka za gradski SUV do 14000 evra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
belgrade_lion
Reactions:
Pridružio se: 15 Nov 2021, 20:47

Preporuka za gradski SUV do 14000 evra

Post od belgrade_lion »

Pozdrav svima, nov sam na forumu. Uštedeo sam neke pare i vreme je da kupim svoje vozilo. Slabo se razumem u automobile, pa bi mi značili bilo koji saveti. Hvala unapred.

Ono sto je meni važno:
- Nov ili da prodaje prvi vlasnik (do 100.000 km)
- Od dodatne opreme (Multimedia Apple CarPlay i Tempomat obavezni)
- Cena do 14.000e
- Da ne razmisljam par godina o ozbiljnijim popravkama

Modeli koje sam ja do sada gledao su:
- Novi Sandero Stepway
- Peugeot 2008 (2017/2018)
- Vitara
- Kia Stonic
- Fiat 500l

Auto bi bio vožen:
- kratko po gradu par puta nedeljno - 2 osobe
- par puta mesečno po srbiji (350+ km) - 2 do 4 osobe
- jednom ili dvaput godišnje na duže rute (1200+ km) - 2 osobe

Neko će reći da "gradski SUV" nije ono što mi je potrebno, ali iz nekog razloga sam uvek više uživao da vozim podignute automobile (clearance 17cm+). Znajući da pravi SUV za ove pare mora da bude star minimum 10 godina, odlučio sam se skromno za "gradski SUV". Takodje, znam da je i nije neki izbor motora na spomenutim modelima, ali žrtvovao bih to zarad novijeg vozila. Bilo koji saveti su dobrodosli. :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Preporuka za gradski SUV do 14000 evra

Post od shandu90 »

Mozes ubaciti i suzuki scross, opel mokku x, proveri i skodu yeti do koje se godine proizvodila.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Renault Kadjar se kapiram isto uklapa, samo su trenutno svi redom na oglasima sa velikim km... Možda se pojavi neki manje vožen.

Meni je lep i 500x (napisao si 500l).
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Onda pogledaj i renegade.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pošto se slabije razumeš i nije ti toliko bitan motor, ja glasam za Sandera. Auto je lep i još važnije nov, a osećaj vožnje novog automobila za mene je poseban. Sa bilo kojim polovnjakom imaš rizik od druženja sa majstorima, a to bih izbegao uvek kada se može. Ako već dobacuješ do novog vozila, nemoj puno da se razmišljaš ;)
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Kolega uzeo novog Sandera Stepway i ono Bogami ne izgleda loše. On je išao na soluciju da uzme novi auto i uzme sve što je mogao od opreme (a da se ne čeka previše na isporuku, mada je naručio auto pre nekoliko meseci) - i izašao ga nešto oko 15k eur. Ja sam se iznenadio da ima sada i automatik Dačija :D
Pre svega ono je već pravi automobil koji može da se nosi sa brendiranom konkurencijom
Poslednja izmena od dzonic87 u 17 Nov 2021, 10:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Potpuno se slažem sa Daretovim komentarom. Novi Sandero Stepway u najvišem paketu opreme bi bio moj izbor.
belgrade_lion
Reactions:

Post od belgrade_lion »

Nesto gledam mozda je kvalitetnije uzeti ipak neku Vitaru ili SCross star par godina u dobrom stanju?

Kadjar i Renegade su super ali dosta skuplji sa dobrom opremom.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Vidim da »Daster« kreće “već od 13.980 €”. Verovatno go, ali isprati to malo, možda bude neke interesantne ponude. Poznanik je kupio nov primerak prethodne generacije i zadovoljan je, a razume se u automobile.

Suvovi me baš ne zanimaju. Kao novi, lepo su se vozili »Škoda Jeti« i »Subaru Forester«. To je sve što znam o klasi, izuzev što ponekad primetim »Džuk« prve generacije, pa ako možda pomogne...
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Imalo bi smisla uzeti vitaru ili s kros staru par godina kada je vlasnici ne bi oglasavali po ceni po kojoj su kupili. A realno vitara je spolja sad zastarela. A iznutra oduvek.

Za te novce trenutno ili stepvej ili ako ti uleti b/c suv kupljen kod nas sa normalnom km i normalnom cenom.

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

belgrade_lion napisao: 17 Nov 2021, 16:08 Nesto gledam mozda je kvalitetnije uzeti ipak neku Vitaru ili SCross star par godina u dobrom stanju?

Nema tu mnogo biranja opreme - kod polovnjaka se prvo gleda celokupno stanje. Džabe ti oprema ako uzmeš primerak koji će ti isisati krv. Ili se otvoriš još koju hiljadu više da bi našo dobar primerak sa željenom opremom :D Nadam se da si svestan da za 14k eur od ovih nabrojanih moraš da tražiš 5+ god star auto

Duster je super auto, samo on mi je nekako neiskorišćen ako nije 4x4
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam išao da vidim novog Sandera sa nekim pozitivnim stavom, bez loših predrasuda. Razočarao sam se, blago (jer očekivanja nisu bila spektakularna), ali razočarao.

Spolja je super. Međutim, pored motorizacije, previše je zakidano u enterijeru, ni sedišta mi nisu legla. Sve je OK dok se ne sedne unutra, a onda bih žalio 14k€. Dao sam i drugu šansu, posle bekog vremena, ali ništa se promenilo nije, osim neke mučnine "mirisa novog auta"/plastike.

Ko sve to može da svari i plus razmišlja čisto ekonomski, sigurno je za preporuku.

Dovoljno je posle sesti u npr Stonic (koji nije ništa posebno wow) i izbedačiti se.

TapaT

belgrade_lion
Reactions:

Post od belgrade_lion »

dzonic87 napisao: 17 Nov 2021, 18:12
belgrade_lion napisao: 17 Nov 2021, 16:08 Nesto gledam mozda je kvalitetnije uzeti ipak neku Vitaru ili SCross star par godina u dobrom stanju?

Nema tu mnogo biranja opreme - kod polovnjaka se prvo gleda celokupno stanje. Džabe ti oprema ako uzmeš primerak koji će ti isisati krv. Ili se otvoriš još koju hiljadu više da bi našo dobar primerak sa željenom opremom :D Nadam se da si svestan da za 14k eur od ovih nabrojanih moraš da tražiš 5+ god star auto

Duster je super auto, samo on mi je nekako neiskorišćen ako nije 4x4
Zato bi mozda najvise voleo da uleti neki pezo 2008 (2017-2018) da je malo presao i kupljen u srbiji.
belgrade_lion
Reactions:

Post od belgrade_lion »

pedja napisao: 17 Nov 2021, 19:09 Ja sam išao da vidim novog Sandera sa nekim pozitivnim stavom, bez loših predrasuda. Razočarao sam se, blago (jer očekivanja nisu bila spektakularna), ali razočarao.

Spolja je super. Međutim, pored motorizacije, previše je zakidano u enterijeru, ni sedišta mi nisu legla. Sve je OK dok se ne sedne unutra, a onda bih žalio 14k€. Dao sam i drugu šansu, posle bekog vremena, ali ništa se promenilo nije, osim neke mučnine "mirisa novog auta"/plastike.

Ko sve to može da svari i plus razmišlja čisto ekonomski, sigurno je za preporuku.

Dovoljno je posle sesti u npr Stonic (koji nije ništa posebno wow) i izbedačiti se.

TapaT
Da, moracu da odem u Daciu, cisto da sednem unutra. Sigurno ce biti nekog razocarenja tu, spolja je stvarno prelep ali su sigurno mnogo stedeli na svemu drugom. Svi ovde nabrojani imaju lepsi i bolji enterijer, toga sam nazalost svestan.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

belgrade_lion napisao:
Zato bi mozda najvise voleo da uleti neki pezo 2008 (2017-2018) da je malo presao i kupljen u srbiji.
Ima sporadicno da se nadje benzinac na oglasima. Mada trebas ici da probas 2008, po meni je jako skromna ponuda prostora na vozackom mestu. I rukohvat na vratima je nekako mnogo izbocen i noga udara u njega.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Odgovori