Cena zamene kvacila za Peugeot 307
Re: Cena zamene kvacila za Peugeot 307
Ja sam pogresio ne curi na spoju motora i menjaca vec na jednom srafu sa strane
Treba prvo otkriti da li curi menjacko ili motorno ulje, oseti se po mirisu razlika, menjacko ima jak i specifican miris. Sraf za dolivanje je bocno, kad se skine tocak u pravcu amortizera se vidi, tako da lako moze da se pridje i odvije sraf i proveri nivo, oko 1,8-1,9l staje i onda krene da curi.
edit.
daj malo siru sliku ili nekako gde moze da se vidi veci deo menjaca i ovaj sraf posto ovako ne mogu da provalim koji je ovo deo
edit.
daj malo siru sliku ili nekako gde moze da se vidi veci deo menjaca i ovaj sraf posto ovako ne mogu da provalim koji je ovo deo
Motorno nije posto je ovo bas zute boje, vidi se da je novo, motorno mi je vec godinu dana tu.OMP napisao: 21 Nov 2021, 11:38 Treba prvo otkriti da li curi menjacko ili motorno ulje, oseti se po mirisu razlika, menjacko ima jak i specifican miris. Sraf za dolivanje je bocno, kad se skine tocak u pravcu amortizera se vidi, tako da lako moze da se pridje i odvije sraf i proveri nivo, oko 1,8-1,9l staje i onda krene da curi.
Bas tu kod creva ovo sto se vidi da se presijavaOMP napisao: 21 Nov 2021, 11:38 Treba prvo otkriti da li curi menjacko ili motorno ulje, oseti se po mirisu razlika, menjacko ima jak i specifican miris. Sraf za dolivanje je bocno, kad se skine tocak u pravcu amortizera se vidi, tako da lako moze da se pridje i odvije sraf i proveri nivo, oko 1,8-1,9l staje i onda krene da curi.
edit.
aha provalio sam , ovo je sa gornje strane menjaca kad se otvori hauba sto se vidi, to je isto cep za dolivanje ulja, moze i odozgo i od dole bocno kako sam rekao, neki onaj dole koriste samo za proveru nivoa...moguce da je sipano malo vise ulja a da sraf nije dobro stegnut ili je sjebana podloska pa tu pusta. On je vrv nasuo 2l a nije otpustio onaj dole bocni sraf da malo iscuri ulja, kad tu iscuri onda u menjacu ostaje 1,8l i to mu je radni nivo.
Verovatno jeste nasuo 2l, toliko mi je trazio.OMP napisao: 21 Nov 2021, 11:44 aha provalio sam , ovo je sa gornje strane menjaca kad se otvori hauba sto se vidi, to je isto cep za dolivanje ulja, moze i odozgo i od dole bocno kako sam rekao, neki onaj dole koriste samo za proveru nivoa...moguce da je sipano malo vise ulja a da sraf nije dobro stegnut ili je sjebana podloska pa tu pusta. On je vrv nasuo 2l a nije otpustio onaj dole bocni sraf da malo iscuri ulja, kad tu iscuri onda u menjacu ostaje 1,8l i to mu je radni nivo.
Da li je opasno ako vozim malo auto, posto moram na terapiju? Sutra cu ga oterati kod majstora
ma nije problem sto tu curi nece nista da mu fali ali svakako od do njega neka ispusti malo ulja dole na bocnom srafu, ako uopste i zna za to, ako ne zna ti mu reci, to je procedura zamene ulja kod ovih menjaca a i kod drugih koji imaju 3 srafa (sipanje, drenaza i ispustanje) i da usput proveri dal nije ostecen sraf ili podloska na tom mestu gde curi.
E hvala puno, ma de zna covek, ee na kave ja majstore nailazim da moram ja sa iterneta da im trazim kako se menja uljeOMP napisao: 21 Nov 2021, 11:49 ma nije problem sto tu curi nece nista da mu fali ali svakako od do njega neka ispusti malo ulja dole na bocnom srafu, ako uopste i zna za to, ako ne zna ti mu reci, to je procedura zamene ulja kod ovih menjaca a i kod drugih koji imaju 3 srafa (sipanje, drenaza i ispustanje)
manje me cudi njegovo neznanje koliko to kako pusta na tom srafu gore ako je dobro stegnut i nije ostecen, bez obzira na vecu kolicinu ulja tu ne bi smeo da pusti ako je sve ok
Da li taj sraf treba da ima neku podlosku? Sat sam odvrnuo maticu ali ispod nema nista a ulja ima dostaOMP napisao: 21 Nov 2021, 13:59 manje me cudi njegovo neznanje koliko to kako pusta na tom srafu gore ako je dobro stegnut i nije ostecen, bez obzira na vecu kolicinu ulja tu ne bi smeo da pusti ako je sve ok
onaj donji i bocni znam sigurno da imaju za ovaj gore ne mogu da garantujem ali mislim da ima...u svakom slucaju ako si ga vec odrnuo probaj da izvuces nekih 100g ulja crevom i spricem, vrati sraf i vidi da li ce isto da izlazi i posle toga. MOzes i sam da nadjes neku podlosku da stavis bez obzira dal je ima fabricki ili ne, nece smetati.
Skinuo sam ga ali on nije kao sraf vec je samo matica velika, stavio sam podlosku od srafa kartera, provozao par krugova i ne curi.OMP napisao: 21 Nov 2021, 17:04 onaj donji i bocni znam sigurno da imaju za ovaj gore ne mogu da garantujem ali mislim da ima...u svakom slucaju ako si ga vec odrnuo probaj da izvuces nekih 100g ulja crevom i spricem, vrati sraf i vidi da li ce isto da izlazi i posle toga. MOzes i sam da nadjes neku podlosku da stavis bez obzira dal je ima fabricki ili ne, nece smetati.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo sto si ti slikao je sa prednje strane menjaca i cudno je da odatle curi. Cep za nalivanje je na dekli menjaca koja je skroz sa druge strane. Proveri i tamo. Ili je neko greskom odvrnuo taj cep napred pa tu curi.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2021-11-21-17-17-16-914_com.android.chrome.png (619.04 KiB) Pogledano 576 puta

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sve sam proverio, curi samo tu sto sam slikao, sad sam stavio neku podlosku i za sad je suvo. Cekacu do jutra da vidim dal ce iscuretidragvorl napisao: 21 Nov 2021, 17:20 Ovo sto si ti slikao je sa prednje strane menjaca i cudno je da odatle curi. Cep za nalivanje je na dekli menjaca koja je skroz sa druge strane. Proveri i tamo. Ili je neko greskom odvrnuo taj cep napred pa tu curi.
Svakako moras ispustiti malo ulja iz menjaca, ako kazes da je pun nije dobro, zato i postoji bocni sraf, osim za sipanje sluzi i za kontrolu, kad njega odvijes i izadje odredjena kolicina ulja onda znas da je nivo ok, jer moze se desiti da u tom menjacu sad ima i preko 2l ulja, posto kad se ispusta staro nikad ne moze bas sva kolicina ulja da izadje, neki kazu da 0,1l ostaje i ako je sipao 2l onda imas 2,1 a 1.8 je kolicina koju treba da ima taj menjac.