Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Da se vratimo na priču o gumama. Treba mi guma za celu sezonu, letnje + zimske nisu opcija. Cenovno neka budu oko 6000 din po komadu. Znači ne treba mi neki luksuz, već guma koja može da "trpi" i zimu i leto. Što se zime tiče, ne planiram pentranja po planinama, već su to uglavnom međugradske ture gde se putevi čiste, leta u mom mestu nisu nešto abnormalno topla. Tako da se pitanje svodi na zimsku ili all season.
- Sava All Season
- Nova Wintera
- Sava Eskimo
- Neki Hankook?
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- Sava All Season
- Nova Wintera
- Sava Eskimo
- Neki Hankook?
195-60-15
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Od prve tri birao bih prvu. Ne znam kakav je Hankook i ima li ga za te pare.
Posetite www.garaza.rs !
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Kad sam ja kupovao Hankook univerzalne gume, to je bila jedina guma koja se u mojoj dimenziji izdvajala po rezultatima na testovima u odnosu na cenu. Sve ostale gume su bile prilicno koliko para, toliko muzike. Michelin je bio nekih 10ak posto bolji u rezultatima (i imao najbolje rezultate u globalu) ali i 30% skuplji.
Being second is to be the first of the ones who loose...
...
Da ne uvijamo, za te pare nema ni poštenih kineskih. Ja ne bih išao ispod ove:
https://www.internet-prodaja-guma.com/b ... 73371.html
a neki su ovde hvalili i
https://www.internet-prodaja-guma.com/m ... 91666.html
Da ne uvijamo, za te pare nema ni poštenih kineskih. Ja ne bih išao ispod ove:
https://www.internet-prodaja-guma.com/b ... 73371.html
a neki su ovde hvalili i
https://www.internet-prodaja-guma.com/m ... 91666.html
Ko radi Matador? Nisu mi nešto poznati. Zar Sava nije bolji brend od kineza?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Valjda će se saznati nešto novo o njoj dok prikupim finansije i sredim još neke stvari u vezi auta. Može li Eskimo da prođe kao celogodišnja guma za malu kilometražu?
Eskimo je meka guma pa ce na vecim temperaturama leti se uplasticiti i nece biti ni upola dobra za sledecu zimu.
- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Moj cale ima Sava All Weather na Merivi. Za sada su dobre, ali on je vrlo pazljiv vozac pa ni ne znam koliko su njegova iskustva primenjiva na druge.
Pre toga je vozio Wintere kao celogodisnje, ili neke premium zimske ali stare 10-11 godina. U odnosu na te dve opcije sigurno da je ova guma u prednosti.
Ja sam vozio taj auto oko 1000 km po suncu i kisi i moj subjektivni osecaj je da su dobre. Svakako bih pre uzeo i njih delimicno neproverene, nego cisto zimsku gumu istog proizvodjaaca, bar za voznju po gradu i sl.
Pre toga je vozio Wintere kao celogodisnje, ili neke premium zimske ali stare 10-11 godina. U odnosu na te dve opcije sigurno da je ova guma u prednosti.
Ja sam vozio taj auto oko 1000 km po suncu i kisi i moj subjektivni osecaj je da su dobre. Svakako bih pre uzeo i njih delimicno neproverene, nego cisto zimsku gumu istog proizvodjaaca, bar za voznju po gradu i sl.
Zakonski moze.A170T napisao: 01 Dec 2021, 20:26 Valjda će se saznati nešto novo o njoj dok prikupim finansije i sredim još neke stvari u vezi auta. Može li Eskimo da prođe kao celogodišnja guma za malu kilometražu?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Pošto sam nedavno prošao istu deonicu ali po suvom došao sam do nekih novih zaključaka. Pre nekih godinu dana otvoren je kamenolom na magistrali Niš-Knjaževac. Kamenolom je otvorila neka "Ne Pitaj ništa" kompanija, okupirali su ogromnu površinu, zagradili, ne bih se iznenadio da ima naoružanih stražara, mi ga iz šale zovemo Rio Tinto. Elem, kamen iz tog kamenoloma se bukvalno neprestano vozi teškim kamionima, koji su naravno stvorili duboke kolotrage na određenim delovima magistrale. Predhodnih dana je kiša napunila te iste kolotrage, kiša noću prešla u sneg, temperature pale i u tim kolotrazima se stvorio led. Dodati tome da je konkretno ta deonica ceo dan u hladu i eto idealnih uslova za čuknjavu.A170T napisao: 30 Nov 2021, 15:45 Danas sam imao malu situaciju, malo je nedostajalo da se instaliram u gepek jedne 308-ce.
Isla kolona na čelu sa nekim teretnim kamionima, krivina je bila nešto oštrija i taj kamion se zaustavio ne bi li propustio vozila iz suprotnog smera i uhvatio širi luk kroz suprotnu traku. Kako sam ja bio iza 10-tak vozila nisam na prvu znao šta se dešava pa je to delovalo kao naglo zaustavljanje. Vozio sam u 4-toj brzini negde 50-tak km/h, nagazim na kočnicu ništa, gazim jače aktivira se ABS i nekako se zaustavim. Da je rastojanje bilo manje ili da sam imao više ljudi u autu verovatno bih ga udario. Ne bi to bilo nešto strašno, ali verovatno bih mu uništio zadnji deo auta (branik, gepek vrata).
Prvi sneg je pao, putevi su bili čisti, ali ta krivina je u hladu preko celog dana pa se verovatno stvorio tanak sloj leda.
Tako da sad gledam da prikupim za nove gume, šta god samo da je novo![]()
Da se vratim na priču o gumama, za sada jedini kandidat je nova Sava All Weather. Ukoliko vidim još nešto zanimljivo, konsultovaću se sa vama.
Da li mislite da kvalitet opravdava razliku u ceni? Na primer, da li je bolje voziti Tigar i menjati na 2-3 godine i uvek imati "novu" gumu ili uzeti tipa CC2 i voziti ih 4-5 godina?
U mom slucaju, set tigra me izadje 32k din, a CC2 ~80k.
U mom slucaju, set tigra me izadje 32k din, a CC2 ~80k.