Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Corona virus

Post od nikaragva »

Covek je izbacio podatke.
Mi mozemo da analiziramo.
I da donosimo zakljucke.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Zar bilo ko očekuje da do neke suštine treba da dođe neki forumaš? Šta se uopšte smatra suštinom u kontekstu ove teme?

Kolega vezuje za mene termine ekspert, svetska zavera i avax metode iako nisam primetio da je u ovih nekoliko strana ponudio bilo kakve argumente.

Ako moderatori misle da moje tolike napisane reči nikako ne doprinose diskusiji, treba da snosim posledice.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

trojanac napisao: 10 Mar 2020, 09:46 OK, neminovno je da se priča o tome. Ali vas molim isključivo u ovoj temi. I da se, što je moguće više, držimo podataka, a ne teorija zavere, politike i slično.
Brabonjak
Evo instrukcija s pocetka teme, tako da je sve OK.

Pisi, prati,racunaj, kome je jasno o cemu pricas on ce ispratiti, ako ga zanima.

Vrlo je dobar potez, sto si kontatirao profesora, mozda ce i on da podigne paznju u svom pristupu i daljoj obradi.

http://stes.unibl.org/en/naucna-metoda-sta-je-to/
Nauka nije neko zacementirano znanje, niti je vjera. Naučnici nisu nikakvi “sveštenici znanja” kakvim ih ponekad, u nekoj nevještoj metafori, pokušavaju prikazati. Ipak, odabir da se vjeruje u naučno potkrijepljene argumente i zaključke jeste vrsta vjere i lični odabir pojedinca. To je stvar ličnih preferenci, okoline, odgoja i sposobnosti da se razumiju određeni koncepti. Nekome je lakše vjerovati da je Zemlja nastala prije 5000 godina ili u horoskop, a nekome u interakcije sila, mase i energije.Osnovna pitanja nauke su “zašto” i “kako”. Odnose se na prirodne procese i pojave.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne razumem šta nije jasno u odstupanju ukupnog mortaliteta jedne države u poslednje dve godine u odnosu na godine pre @Geza , @@ikac2000 ?

Gde je tačno izmaglica, pokušaću ja da pomognem, pošto je meni kristalno jasno i imam volje?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sumnjam da je u tome problem. brabonjak(i bax se slaze) insinuira kako se od ovih vakcina umire vise stotina puta nego od 'tradicionalnih' i kako apsolutno nista nisu pomogle. Dakle umire od same vakcine, ne od bolesti. To je cilj izbacivanja svih ovih brojki dokle god se ne dodje do tih rezultata.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

A gde sam ja rekao da apsolutno nista nisu pomogle?
Ja sam rekao da su podbacile zestoko ispod ocekivanja, i da nisu izlaz iz pandemije.

Brabonjak je rekao da je rizik povecan od problema i komplikacija , na osnovu javno dostupnih podataka iz baza vakcinacije.
Te rekao da bi voleo da vidi studije koje se time bave, ak ose dobro secam.

I rekao je, ako je rizik konstantno povecan tokom rundi vakcinacije, a sto jos ne znamo, da dolazi do multiplikacije rizika, i da ce vremenom doci do neodrzivog stanja.

E sad zasto ti to nisi u stanju da razumes, ja to ne znam.

Uglavnom momak je otsisao nekoliko iteracija u buducnost i nagovestio moguce probleme, i meni je drago sto sam to saznao, jer nisam o tome razmialjao, to mi je novost.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Saglasan.

Izlaz ne može biti da se doveka budemo, to je svima jasno, i proizvođačima vakcina.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ftj je lepo objasnio tendencioznost postova, nista ne bih dodao.

A Baxa ne mogu da razumem koliko je siguran u te zakljucke.

Kada ih cujem u mainstream strucnoj zahednici, mogu mozda bolje da razumem, van toga je komicno. Da li bi vodece zemlje u svetu tipa US, UK i Izrael gurale to da je to tako koko vi kazete a ne bi povukle rucnu?
Poslednja izmena od ikac2000 u 03 Dec 2021, 19:12, izmenjeno 1 put ukupno.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Samo sam rekao da mislim da ove mRNK i vektorske covid vakcine nose mnogo veći rizik od ranijih vakcina. Najradije bih da sam linkovao neku peer-reviewed studiju koja se time bavila, ali nijedna još nije, pa u tim okolnostima smatram i poređenje VAERS (US), YellowCard (UK) i EudraVigilance (EU/EEA) prijava sa prethodnim godinama ispravnim. Sasvim je u redu ako neko to ne smatra ispravnim. Tome i služe diskusije.

S druge strane, to što mi imamo katastrofalan višak umrlih od početka pandemije isključiva je posledica samog virusa. Nemojte, molim vas, da govorite da sam rekao nešto što nisam.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Posto je vidim pamcenje dosta kratko, evo kako su najavljene vakcine u mejnstrim medijima pre godinu dana, po zavrsetku klinickih ispitivanja.

Ukratko, profesore da li mozemo najaviti kraj pamdemije na prolece 2021?

Da. Da. Da!

ftj
Reactions:

Post od ftj »

I tebi je ocigledno kratko pamcenje kad se ne secas sta si pisao.
Bax napisao: A gde sam ja rekao da apsolutno nista nisu pomogle?
Ne mogu sad bas da kopam po ovoj temi al bilo je i mnogo tezih izjava od ove:
Bax napisao: 01 Dec 2021, 17:04 Uglavnom ako je svedska studija tacna, imali bi mozda manje mrtvih da se niste vakcinisali, eto prosto ko pasulj. Zato se studije i rade.
Isto i brabonjak, prvo kaze eksperimentalna vakcina a posle ma nisam ja to tako mislio.
brabonjak napisao: Nemojte, molim vas, da govorite da sam rekao nešto što nisam.
brabonjak napisao: 02 Dec 2021, 12:36 Isto toliko je umiralo i prethodnih godina, a populaciji su ubrizgavane sve druge vakcine, pa VAERS nije dobijao preko stotinjak neželjenih reakcija sa smrtnim ishodom godišnje. Godina se još nije završila, a blizu 100 puta više prijava nego uobičajeno.
Moguce da samo ja nisam taj kapacitet da razumem vase dobronamerne umove. brabonjak koji je tvoj vakcinalni status ako nije previse intimno pitanje?
Poslednja izmena od ftj u 03 Dec 2021, 20:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Zao mi, je nisi u stanju da razumes napisano.
Mogu ja tebe da pitam koji je tvoj obrazovni status?
U krajnjem koja ti je profesija, moze da se uci i kroz posao.

Kolika ti je mesecna zarada?
Poslednja izmena od Bax u 03 Dec 2021, 20:50, izmenjeno 3 puta ukupno.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Znas kako put do pakla poplocan je dobrim namerama :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Vrati se na uslovne recenice, gradivo osnovne skole.

Zatim ponovo pogledaj kako se tumaci moja recenica koju si naveo kao primer u postu gore.

Bax wrote: ↑ Uglavnom ako je svedska studija tacna, imali bi mozda manje mrtvih da se niste vakcinisali, eto prosto ko pasulj. Zato se studije i rade.

Naravno da se ne razumemo, kad nam fali elementarna pismenost.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Bez nervoze :) Slazem se da je neko elementarno nerazumevanje u pitanju.
Zaključana tema