Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Corona virus

Post od Ji 4Tze »

perfiko napisao:Da malo začinim temu: koliko nas/vas je vakcinisalo decu?
I zašto to jeste ili niste uradili?
A Brabonjak posle da izvuče statistiku. :)
Valjda treba prvo stariji a mlađi po potrebi. Ali ako su stariji zaštićeni vakcinom, onda deca treba samo ako imaju indikacije… Gojazni, dijabetičari, itd

Ali svakako to je baš, da prostiš, pederska dilema, gde bih tako naglasio karakternu (ne seksualnu) osobinu nekoga ko to pita a da se nije ni sam vakcinisao… a pita za tuđu decu.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Neki su možda zaboravili kakvi su bili rezultati kliničkih ispitivanja koji su doveli do dobijanja dozvola za hitnu upotrebu. Neuporedivo su bili bolji nego što je praksa pokazala
Druze da li je tebi jasno da su ta klinicka ispitivanja bila dok je jos harao Vuhanski soj na osnovu kog su vakcine i napravljenje. Naravno da su tada imale najvecu efikasnost i tad su cak i stitile od zaraze. Ali onda je sve krenulo nizbrdo, ljudi nisu hteli dovoljno brzo da se vakcinisu, nema dovoljno vakcina, virus i dalje cirkulise i mutira.

Sa svakim narednim sojem doktori su govorili da efikasnost opada i to nije skrivano a kod nekih sojeva je bas bila srozana (recimo Beta soj).

U svakom slucaju tvoje fokusirano istrazivanje koje bi verovatno trebalo da opravda tvoju odluku "ja sam prelezao pre vise od godinu dana, imam imunitet na neki od prvih sojeva, necu da se vakcinisem, vakcine su ovo ili ono".

Moj savet je da ako i budes hteo da se vakcinises odaberes Rusku ili jos najbolje Kinesku vakcinu, za njih ces slabo naci ikakve podatke da intepretiras pa ce te manje boliti glava.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ne, no je trabealo da pruzi kontra teg tezi, da je izlaz iz ovoga boosterisanje u beskonacno.

Kao sto sam rece sadasnje vakcine kasne za sojevima.

Misljenja struke oko boostera nisu bas usaglasena.

https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.c ... ccine.html
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

ikac2000 napisao: 06 Dec 2021, 01:07Ja i ne suocavam moje argumente, jer ih i ne trazim u brojevima za koje nisam strucan da interpretiram, vec navodim da prost primer guglanja moze da pokaze lep izbor podataka za manipulaciju i nepotpunu interpretaciju (misinterpretaciju) i navodjenje na stanje koje imas za cilj iz ko zna kog razloga, a koje je sve ociglednije.
Odabrao si taj primer jer si bio ubeđen da sam ciljano odabrao baš studiju koja govori u prilog pretpostavljenoj nepotpunoj interpretaciji. Guglao si sa ciljem da nađeš nešto "sa totalno razlicitim zakljuccima", a nisi čak ni pokušao da uporediš da li su zaista zaključci različiti. Dakle, nije bilo neophodno da interpretiraš ništa u šta se ne razumeš, već da ponudiš argument za tvoju tvrdnju "samo hocu da ukazem koliko moze statistika da se razlikuje". Ili možda deljenje dva broja smatraš interpretacijom?

A na tome koliko si puta ponovio bez argumenata da sam neki manipulator, ima da ti pozavide i botovi opozicije i vlasti.
pegazbre napisao: 06 Dec 2021, 06:58Naravno da su tada imale najvecu efikasnost i tad su cak i stitile od zaraze.
Vakcine su dobile dozvolu za hitnu upotrebu nakon rezultata kliničkih ispitivanja, koja su bila vrlo ograničenog trajanja tako da naglo opadanje efikasnosti sa vremenom protiv soja na bazi koga su napravljene teorijski nije ni moglo biti uočeno. Dodatno, klinička ispitivanja su nastavljena (ona i dalje traju), opadanje efikasnosti sa vremenom protiv soja na bazi koga su napravljenje je u međuvremenu uočeno, a uočena je i značajno manja inicijalna efikasnost protiv delte, koja takođe opada sa vremenom.

CEO Pfizer-a je odmah krajem januara rekao da veruje da postoji velika šansa da postojeća vakcina neće moći efikasno da se izbori sa novim varijantama virusa i da zbog toga planiraju da budu u mogućnosti da kreiraju novu varijantu vakcine koja će imati istu 95-procentnu efikasnost protiv zaražavanja za 100 dana ili manje. Ista osoba, 10. juna, saopštava da poseduju sve što je potrebno da dobiju dozvolu za tih 100 dana ili manje, ukoliko se prepozna ugrožavajuća varijanta, naglašavajući da u tom momentu ne postoji nijedna.
Moj savet je da ako i budes hteo da se vakcinises odaberes Rusku ili jos najbolje Kinesku vakcinu, za njih ces slabo naci ikakve podatke da intepretiras pa ce te manje boliti glava.
Nažalost, za njih i dalje nema dovoljno podataka da bih doneo zaključak da u mom slučaju benefiti vakcinacije značajno prevazilaze rizike. Svakako se, na osnovu manjeg broja real world studija, Sputnik V pozicionirao kao lični favorit.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U GR buster posle 3 meseca za sve 18+.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Evo ti rizik:

https://www.rts.rs/page/magazine/sr/sto ... kcije.html

Jedna reakcija na 7.000 primljenih doza
Mitrašinović je iznela ohrabrujuće podatke za sve one koji se i dalje plaše neželjenih reakcija na vakcinu i zato izbegavaju njihovo primanje. Istakla je da je na sedam miliona doza primenjenih vakcina protiv kovida 19 u Agenciji za lekove zabeleženo ukupno 1.169 slučajeva neželjenih reakcija.

„Ako napravimo statistiku u broju prijavljenih slučajeva neželjenih reakcija u odnosu na ukupan broj primenjenih doza imamo podatak da na približno 7.000 datih doza vakcina imamo jednu prijavu neželjene reakcije na vakcinu. To je zaista jedan ohrabrujući podatak za sve naše građane koji su još uvek do sada odlučili da budu nevakcinisani i ja bih volela da ovim podatkom ohrabrimo sve one koji do sada nisu to učinili, zaista realnim podacima koji govore da nema razloga za strah po pitanju neželjenih reakcija na vakcine“, podvukla je Mitrašinović.

Bez najtežih reakcija nakon vakcine u Srbiji
Kao i u celoj Evropi ali i svetu, i kod nas se raspravljalo o najtežim neželjenim reakcijama na vakcinu, pa se zato sagovornica Marije Popović osrvnula i na temu najtežih neželjenih reakcija na vakcinu protiv korone zabeleženih u Srbiji.

„Pre svega bih obratila pažnju na trombotičke događaje, na slučajeve miokarditisa, na alergijske reakcije. Od tog ukupnog broja koji je prijavljen ALIMS-u imamo šest prijavljenih slučajeva tromboze, odnosno tromboflebitisa gde za svaki od tih slučajeva nije utvrđena jasna povezanost sa primenom vakcine“, navodi Jelena Mitrašinović i dodaje da se jedini slučaj prijavnjenog miokarditisa desio nakon primene Fajzerove vakcine, ali da je to takođe naznačeno kao očekivana neželjena reakcija. Miokarditis se pojavio kod 59-ogodišnje žene 15 dana nakon primljene druge doze vakcine, precizirala je.

Gošća RTS Ordinacije navela je i dva prijavljena slučaja perikarditisa i nekoliko slučajeva alergijskih reakcija. U svim situacijama je primenjena terapija nakon koje je usledio oporavak. Rekla je da prijavljenih slučajeva anafilaktičkog šoka nije bilo.

Rekao bih da je rizik apsolutno zanemariv.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Heinz napisao:U GR buster posle 3 meseca za sve 18+.
Slaba je Grčka sa informatičarima, nema ko da pošalje upit i izvuče podatke o rizicima. A kada ih gomila pomre od vakcine, biće toliko nekretnina na prodaju... eto prilike da ekipa nešto i ušićari.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

62% vakcinisanih u Srbiji primilo je Sinopharm, vakcinu sa najmanje ozbiljnih neželjenih neželjenih reakcija i smrtnih ishoda. Nakon što potpuno izbacimo iz ukupnog broja vakcinisanih one koji su primili Sinopharm, brojevi ALIMS-u prijavljenih ozbiljnih neželjenih reakcija i smrtnih ishoda (a da, smrtni ishodi prema ALIMS-u ni ne postoje) i dalje su značajno manji nego što je prijavljeno nadležnim ustanovama u EU/EEA, UK i US.

Pošto je od početka pandemije dobro poznata netransparentnost državnih ograna u Srbiji, kao i da je dokazano višestruko umanjivanje broja umrlih od samog virusa, nemam ni jedan jedini razlog da ALIMS-ove brojeve koristim pre EU/EEA, UK ili US brojeva.
Poslednja izmena od brabonjak u 06 Dec 2021, 11:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

B92: Srpski neuroimunolog iz Kanade otkriva: Koja vakcina je najdelotvornija protiv omikrona?
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... id=2068652

Slika

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ji 4Tze napisao: 06 Dec 2021, 01:32
Valjda treba prvo stariji a mlađi po potrebi. Ali ako su stariji zaštićeni vakcinom, onda deca treba samo ako imaju indikacije… Gojazni, dijabetičari, itd

Ali svakako to je baš, da prostiš, pederska dilema, gde bih tako naglasio karakternu (ne seksualnu) osobinu nekoga ko to pita a da se nije ni sam vakcinisao… a pita za tuđu decu.
Uh, uh, pa što se baš ti nađe prozvan da rešavaš pederske dileme?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Prozivke su ti na nivou 6. osnovne. Hajde demonstriraj tu tolerantnost prema neistomišljenicima zbog čijeg si nedostatka juče kmečao pa se u ovakvim situacijama, kad nemaš baš ništa pametno da kažeš, drži po strani.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

perfiko napisao: 06 Dec 2021, 12:51
Ji 4Tze napisao: 06 Dec 2021, 01:32

Uh, uh, pa što se baš ti nađe prozvan da rešavaš pederske dileme?
Pa iz prostog razloga jer je pitanje bilo "da li smo vakcinisali decu"
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

brabonjak napisao: 06 Dec 2021, 00:41
Srećom, postoji velika šansa da omikron daje mnogo blaže kliničke slike i da pandemiju, ako Bog da, kroz nekoliko meseci zaustavi onaj ko ju je i započeo.
E taj će ti sigurno pomoći "doktore" :rofl:
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Vladapetr napisao: 06 Dec 2021, 13:16 Prozivke su ti na nivou 6. osnovne. Hajde demonstriraj tu tolerantnost prema neistomišljenicima zbog čijeg si nedostatka juče kmečao pa se u ovakvim situacijama, kad nemaš baš ništa pametno da kažeš, drži po strani.
Izvinjavam se, ali gde sam ja tačno napisao da sam ja tolerantna osoba? I koga sam ja prozvao? Ji 4Tze se prozvao sam.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

zdushan napisao:
trojanac napisao:Primio treću dozu jutros, Moderna posle AZ u martu/maju.
Kažu da mogu očekivati neku reakciju, javljam. Ako se ne javim kroz dva dana znači ISTINA JE! :mrgreen:
Ja sam istu kombinaciju odabrao.
Sledeći dan sam jedva funkcionisao. Temp granična i nista strašno, ali me je sve bolelo.. Dan posle, ko nov...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Juče temp nešto malo preko 37. bolovi u mišićima i malaksalost. Jutros isto 37.1 ali tokom dana se sve popravlja. Sad sam ok osim što mi fali malo sna i odmora. Al mora da se radi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Zaključana tema