Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Re: Corona virus

Post od brabonjak »

Protection and waning of natural and hybrid COVID-19 immunity

Izraelska pre-print studija objavljena prekjuče bavila se isparavanjem imuniteta. Već posle dva meseca od potpune vakcinacije je šansa za ponovno zaražavanje veća nego kod onih koji su preležali pre više od godinu dana. S druge strane, smanjenje rizika od ponovne infekcije kod onih koji su preležali pa se vakcinisali nije uočeno.
Prikačeni fajlovi
medRxiv.PNG
medRxiv.PNG (127.99 KiB) Pogledano 874 puta
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

Samo sto vakcinisani uglavnom ne umru inicijalno kod infekcije i imaju manju sansu da budu invalidi, a ovi sto prezive se vode po statistikama koje tako ciljano kopas, selektujes i laicki interpretiras i navodis druge laike da je vakcina strasna stvar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od ikac2000 u 07 Dec 2021, 15:35, izmenjeno 4 puta ukupno.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

https://www.thelancet.com/journals/lanc ... 3/fulltext

Safety and immunogenicity of seven COVID-19 vaccines as a third dose (booster) following two doses of ChAdOx1 nCov-19 or BNT162b2 in the UK (COV-BOOST): a blinded, multicentre, randomised, controlled, phase 2 trial
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

ikac2000 napisao: 07 Dec 2021, 15:35 Samo sto vakcinisani uglavnom ne umru inicijalno kod infekcije i imaju manju sansu da budu invalidi, a ovi sto prezive se vode po statistikama koje tako ciljano kopas, selektujes i laicki interpretiras i navodis druge laike da je vakcina strasna stvar.

A sta je on interpretirao, samo je postavio slike i link studije u preprintu.

Bukalno nista van onoga sto pise na slici nije rekao, nikakvu "slobodnu" interpretaciju grafikona.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

ikac2000 napisao: 07 Dec 2021, 15:35 Samo sto vakcinisani uglavnom ne umru inicijalno kod infekcije i imaju manju sansu da budu invalidi, a ovi sto prezive se vode po statistikama koje tako ciljano kopas, selektujes i laicki interpretiras i navodis druge laike da je vakcina strasna stvar.
Ne sećaš se da sam u tri navrata pisao o katastrofalnom višku umrlih (po mesecima u Srbiji, potom po starosnim grupama u Srbiji i na kraju poređenje ukupnog viška umrlih sa ostatkom sveta)? Ne sećam se da sam nakon tih postova video tvoje prozivke da navodim druge laike da je covid strašna stvar. Moraš biti dosledan čak i u prozivanju, prijatelju, da bih bilo šta od tebe shvatio iole ozbiljno.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

Interpretacija slike moze da bude sa dosta faktora, slika kao slika ne govori puno toga, a citanje linka nije bas na nasem nivou znanja, sto moze dovesti do pogresne poruke, slicno kao podaci loji se serviraju o nasem ekonomskom tigru.

Fora je samo ciljana tendencioznost, i fokusirana selekcija, sto je lepo potkrepio nacinomi otvorenom pristrasnoscu, tj namerom, prilikom sumiranja efekata vakcine.

I sada cita to njegovo neko ko ima 60 god, bez kapaciteta da razume, i kaze da je vakcina zapravo losa, zakaci koronu i zavrsi se.

Postovi su mu cista avax kampanja, samo sa promenjenom strategijom u odnosu na otvoreno.

I pri tome, to sto on potencira je suprotno od strucnog mainstreama, a ne verujem da je lik Nikola Tesla sa ETFa da otkrije nesto drugacije od strucne zajednice.

Nije fora u podacima koje mogu da se iskopaju kako god zelis, vec u suptulnoj poruci koja lako moze pogresno da se shvati.

brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Smešno mi je kako projektuješ da bi i posetilac foruma, osoba od 60 godina, pročitala, a potom i razumela među mojim postovima samo stvari koje se tebi lično ne dopadaju, a nekako preskočila stvari koje se tebi dopadaju.

Dakle, pisao sam o katastrofalnim posledicama samog virusa sa posebnim akcentom na situaciju u Srbiji koja je posetiocima ovog foruma i najbliža, naveo sam takođe (tebi lično u odgovoru, ako si ponovo to zaboravio) da su rizici od virusa u globalu višestruko veći od rizika vakcinacije, namerno ograđujući se sa u globalu jer nema dostupnih studija koje su dokazale da to važi za svaku starosnu grupu, dijapazon komorbiditeta i sl.

Mislim da bi trebalo da polako prelaziš na to da sam KGB agent, ipak sam priznao da mi je Sputnik favorit. Možda ti se tako i provuče neki argument u postovima.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

I jedna vest iz zemlje ikca…
Nemac ubio porodicu nakon što je otkriven falsifikovan sertifikat o vakcinaciji

Čini se da je porodicu koja je pronađena beživotna prošlog vikenda u nemačkom gradu Kenigs Vusterhauzenu ubio otac zbog falsifikovanog sertifikata o vakcinaciji protiv korone. Ovo je saopštio glavni tužilac javnog tužilaštva u Kotbusu. Čovek je sam falsifikovao potvrdu o vakcinaciji i plašio se da će on i njegova supruga biti uhapšeni i da će izgubiti troje dece, navodi se u samoubilačkoj poruci pronađenoj u kući porodice.

Prošle subote policija je pronašla pet mrtvih u stambenom naselju u Kenigs Vusterhauzenu u državi Brandenburg. U njemu su učestvovale tri devojčice od 4, 8 i 10 godina i njihovi roditelji od 40 godina. Policija je dan kasnije objavila da je pronašla samoubilačku poruku.

U pismu se vidi da je 40-godišnji muškarac falsifikovao potvrdu o vakcinaciji za svoju suprugu, a da je to otkrio njen poslodavac. Od kraja novembra, zaposlenima u Nemačkoj je dozvoljeno da rade samo ako su vakcinisani, izlečeni ili testirani na koronu.

Njih dvoje su se plašili hapšenja i smeštaja svoje dece, javio je glavni javni tužilac novinskoj agenciji DPA.

Pronađeno vatreno oružje

Istražitelji smatraju da je muškarac odgovoran za smrt supruge i dece. Zatim je navodno izvršio samoubistvo. Svih pet članova porodice pronađeno je sa prostrelnim ranama. Prvobitno je rečeno da su pored prostrelnih rana imali i ubode nožem, ali je to ukinuo javni tužilac.

U porodičnoj kući pronađeno je i vatreno oružje.
https://nos.nl/artikel/2408577-duitse-m ... as-ontdekt
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

brabonjak napisao: 07 Dec 2021, 15:07 Protection and waning of natural and hybrid COVID-19 immunity

Izraelska pre-print studija objavljena prekjuče bavila se isparavanjem imuniteta. Već posle dva meseca od potpune vakcinacije je šansa za ponovno zaražavanje veća nego kod onih koji su preležali pre više od godinu dana. S druge strane, smanjenje rizika od ponovne infekcije kod onih koji su preležali pa se vakcinisali nije uočeno.
Opet pokusavas da opravdas svoje uverenje. Prelezao sam pre godinu dana i necu da se vakcinisem i evo zasto i opet Phizer vakcina...Nadji ti informacije o Kineskoj vakcini sa kojom je vakcinisana vecina vakcinisanih u Srbiji bar ce biti relvatnije za ovu temu...

A i ne vidim cemu sve ove brojke. Svi smo se slozili da su posledice vakcinacije visestruko manje od posledica da prelezis Kovid pogotovo sto vakcinacijom ne ugrozavas drugo lice a zarazom da.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

I koliko je neželjenih reakcija proizvedeno neadekvatnom aplikacijom vakcine, od svih tih prijava?
Retko ko proveri da li je u krvnom sudu
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Vodi se i debata oko toga treba li aspirirati spric pre davanja vakcine.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Niste čitali/gledali teorije o mućkanju vakcine pre upotrebe?
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

pegazbre napisao: 07 Dec 2021, 20:35Nadji ti informacije o Kineskoj vakcini sa kojom je vakcinisana vecina vakcinisanih u Srbiji bar ce biti relvatnije za ovu temu...
Vrlo rado bih, ali nije moguće pronaći nešto što ne postoji. Anegdotalna iskustva, iako joj u mom okruženju ne idu na ruku u vezi sa isparavanjem imuniteta, ipak nećemo koristiti da sudimo o istoj.

Nepostojanje studija o Sinopharm-u jedan je od razloga što sam se obratio prof. dr Dejanu Baskiću jer njegovo istraživanje sasvim dovoljno podataka o istoj ima. Međutim, možda se sećaš da sam mu skrenuo pažnju da se u Blic članku o njegovom istraživanju jeste neko zajebao sa načinom određivanja tri bitna parametra - ne ulazim u to ko je kriv. Ako stvari isprave i dopune do naredne ekskurzije u medije, eto tebi i meni malo informacija i o Sinopharm-u.

Inače, da li je Baskić za jednog našeg forumaša bio član njegove "mainstream stručne ekspertske zajednice" - ne znam - ali to je sasvim dovoljan primer kako je pogrešan njegov narativ "ja nisam stručan, ne znam ili ne smem da delim brojeve, slepo slušam samo moje stručnjake". S druge strane, ja bih čak i FDA slušao da imam šta da čujem, al 55 godina mi se baš i ne čeka.
A i ne vidim cemu sve ove brojke.
Neko vidi, neko ne vidi, a neko se pravi da ne vidi. Različiti smo, ja sve to mogu da razumem. No, pošto je taj odgovor primenjiv na svaku objavu koja sadrži "brojke" u temi, ili i ti budi dosledan pa svima isto odgovaraj, ili ponudi neki argument koji se odnosi na ono na šta odgovaraš..
Svi smo se slozili da su posledice vakcinacije visestruko manje od posledica da prelezis Kovid pogotovo sto vakcinacijom ne ugrozavas drugo lice a zarazom da.
..jer ovaj se ne odnosi. Prvi deo je tačan, međutim, drugi deo je nesrećno napisan i minimalno treba da uključuje i sledeće: Samim činom vakcinacije ne ugrožava se drugo lice, međutim za sve vreme nakon vakcinacije, za vakcinisanog se može reći da ugrožava drugo lice. Da, šansa da se zarazi je (izuzimajući prvih par nedelja) u prva 2-3 meseca značajno manja od nevakcinisanog, samim tim je šansa da ugrozi nekog značajno manja, ali posle tog perioda ta šansa vrtoglavo napreduje ka izjednačavanju sa nevakcinisanim.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

brabonjak napisao: 08 Dec 2021, 10:01 za vakcinisanog se može reći da ugrožava drugo lice. Da, šansa da se zarazi je (izuzimajući prvih par nedelja) u prva 2-3 meseca značajno manja od nevakcinisanog, samim tim je šansa da ugrozi nekog značajno manja, ali posle tog perioda ta šansa vrtoglavo napreduje ka izjednačavanju sa nevakcinisanim.
Da li se slažeš da vax vuku sav teret matematike smanjenja ugrožavanja drugih u okvirima cele populacije vax+novax?

Da li je to etički iz novax ugla?

Ne vidim ja ovde nikakvu razliku u preraspodeli korisnosti pojedinaca za čovečanstvo, u smislu da manjina oduvek vuče većinu na grbači.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

http://www.med.hku.hk/en/news/press/202 ... ss_release

08 December 2021
(Left) Low magnification electron micrograph of a monkey kidney cell (Vero E6) after infection with the SARS-CoV-2 Omicron variant showing cell damage with swollen vesicles containing small black viral particles.

(Right) High magnification electron micrograph of an infected Vero E6 cell showing aggregates of viral particles with corona shaped spikes on their surface (red box).
Zaključana tema