Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Re: Servis - Razno

Post od Nikolaa »

^^ Marko meni nije uspeo da resi ultra tipican problem na w203 kompresor benzinjari, morao sam sam da dijagnostifikujem problem, a preskupe lambda sonde dvaput menjao bez potrebe... Srecom nije vrisnuo ECU, a ja sam se oslanjao na njih.

ovako za odrzavanje su bili prilicno okej...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mozda neki izdvojeni slucaj, meni su dosta ozbiljne stvari resavali, a najbitnije je i da ono sto oni ne rade, imaju uvek kod nekoga da posalju.
Poslednjih ja mislim 6 ili 7 godina kod njega odrzavam Mercedese.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li neko ima iskustva sa nosacima motora marke impergom (italija) ili stc (spanija)?
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Ako imas mogucnosti uzmi nesto skuplje, to je bas ono, dno :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mislio sam da su dno akron, topran i meyle, a za ove nisam ni cuo :D

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Akron nije dno ako je original...pre nekoliko godina sam menjao neke silent blokove i kod drugara koji ima servis a inace i nabavku delova me posavetuje da uzmemo akron, ja reko to je krs jel ima nesto bolje, kaze ja ih uzimam iz originala italijanske nisu mala privreda koja se mahom valja po radnjama i malo su skuplji nego u radnji. Imao je jedan takav fals i jedan original za uporediti, prvo original je bio upakovan za razliku od falsa koji dolazio u rinfuzu, razlika na oko bas vidljiva i u samoj gumi i metalnom odlivku, original je imao i neke zigove koliko se secam, u
glavnom ja sam ih stavio i to je trajalo bez problema narednih par godina i tako prodat auto, dok su neki na istom takvom autu isto stavljali vrv fals akron i brzo propadali. To je neko moje iskustvo a mislim da sam imao i negde sliku razlike originala i falsa ako iskopam postavicu.
Ovaj drugar mi rekao da nije imao reklamacije na taj njegov akron ni sto se tice silenta ni nosaca motora i dugo ga je ugradjivao i preporucivao, ne znam danas dal isto njih ugraduje
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Trazim redak nosac motora. Desni/suvozacki za stilo mjtd. Original moze da se poruci iz italije i kosta 22.000 din, pa trazim nesto malo pristupacnije a dovoljno kvalitetno.
Za sad sam nasao samo taj impergom i stc i kostaju samo 6.500 din.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

mislim da je wint distributer impergoma, cuo sam za marku ali pitanje kakvi su. Sto ne probas polovan iz originala ako moze da se nadje?
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Tacno. U wintu ima impergom za 6.400 din. Pozvao sam jos par prodavnica i niko to nema u ponudi. Dakle ili taj impergom ili fabricki za 22.000 :kuku:
dada2000ivanov
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2020, 20:27

Post od dada2000ivanov »

:glavomuzid:
Xepoj87 napisao: 07 Dec 2021, 09:07 Servis Lukic, kod plavog mosta na strani Medaka.

http://www.autoservislukic.rs/

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Hvala Vam, čuo sam sa više strana preporuku za njih.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Darko napisao: 08 Dec 2021, 17:01 Tacno. U wintu ima impergom za 6.400 din. Pozvao sam jos par prodavnica i niko to nema u ponudi. Dakle ili taj impergom ili fabricki za 22.000 :kuku:
Zanimljivo da na prodajadelova.rs impergom kosta duplo :-|

Screenshot_20211208_175226_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20211208_175226_com.android.chrome.jpg (36.24 KiB) Pogledano 1906 puta
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sad nesto gledam to je bas stara marka talijanska, mada nisam imao susreta sa njihovim delovima sem sto sam cuo onako usput kad nesto trazim pa mi pomenu i njih.
Ja bih probao da nadjem originalni polovni deo, uzimao sam za reno hidro nosac motora iz originala ali polovan, bas kod servisera renao koji drzi i otpad, on je imao i neke nove zamenske ali me je drugarski savetovao da stavim polovan iz originala za koje je garantovao ispravnost, sto sam i uradio, cena je bila malo manje nego nov deo.
Tako da sto se tice tih jeftinijih no name varijanti mozda je bolje izbeci ih kad su u pitanju bitni i skuplji delovi, ja sam se tako par puta zeznuo pa ispadalo da je bio bolji i stari polovan koji sam skinuo nego neki no name novi. Konkretno na 156ici sam menjao onu kosku gore na motoru, problem kod njih to strada i prenosi dosta vibracija. Kupim prvo novu dal bese akron, stavim ono jos gore nego stara popucala, kupim onda novu febi, ista prica, na kraju mi drugar da polovnu original ricambi, ta je bila odlicna :)
Nisu to bile neke cifre kostale su tipa 1500-2000din nove, pa i nije bila neka steta ali da puknem 5-6000 pa da nije to to vec bi mi blilo krivo.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Tesko je naci originalni u dobrom stanju. Ipak su ovo automobili stari do 20 godina. Gledao sam malo po netu i nisam nasao nista polovno a korektno.
Tako da uzeh nov nosac u wintu. Marka impergom. Citao na par foruma i hvale ih da su dobri.

E sad, ovaj sto sam uzeo paše i na bravo 2.
I vidim da je dosta drugaciji u koncepciji od mog trenutnog nosaca. Stari kao da je punjen gumom, a novi nije ispunjen i ima neka plasticna caura dole. Mozda je novi ona hidro uljana varijanta?

Novi

Slika

Stari izgleda ovako otprilike, slika je neka radnom sa neta.

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

bravo ima hidro nosac na desnoj strani a na menjacu je klasican gumeni...kod crome ne znam mislim da nisu ugradjivali hidro a i ako kazes da stari nije bio hidro onda nije, sad dal moze da se stavi taj hidro od brava i dal je pametno ne znam...ovaj sa slike sto si kupo jeste hidro

ovo je na benzincu ali slican je i na jtd

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

@OMP ja sam ovaj nosac uzeo za stilo (ne za cromu, ona radi kao benzinac u leru).

Evo trenutni kod mene. Mislim da je klasican gumeni. Nadam se da ovaj novi tip sto sam uzeo jos vise ubija vibracije. Navodno je za bravo 1.9 mjtd a po broju sasije moze i na stilo sa istim motorom (kod mene je mjet 120ks).

Slika
Odgovori