Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Corona virus

Post od Vladapetr »

Svakako će se ispostaviti da ste na kraju ispali najpametniji vi koji se niste vakcinisali, to je jasno od prvog dana ove teme.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

cozmo napisao: 11 Dec 2021, 19:44 Da li znas sta znaci vakcinisati sve - dakle obavezna vakcinacija uz upotrebu vojske kao za vreme variole vere. Za mesec dana sve vakcinises. Nema virus onda kuda. Kad mislim sve, misli na celu planetu.

Kako nema kud kad ga i vakcinisani prenose? Mozda sam prespavao na casu, ali on bi i dalje bio prisutan, jedino sto bi ga (valjda) vecina lakse podnela…
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Imali smo sreće da Omnikron ne ubija
Mogao je da bude Septikon, još brze da se širi, ali da ubija 80%

Nego, kako sve to u Africi? Uvek nekako u Africi
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

DukeNS napisao:
cozmo napisao: 11 Dec 2021, 19:44 Da li znas sta znaci vakcinisati sve - dakle obavezna vakcinacija uz upotrebu vojske kao za vreme variole vere. Za mesec dana sve vakcinises. Nema virus onda kuda. Kad mislim sve, misli na celu planetu.

Kako nema kud kad ga i vakcinisani prenose? Mozda sam prespavao na casu, ali on bi i dalje bio prisutan, jedino sto bi ga (valjda) vecina lakse podnela…

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Dzaba linkovi sa FB ako ih ne vidis. Potrudi se
Žali Bože vremena utrošenog na skrolovanje kroz gluposti da bih shvatio da je tebi "prava informacija" zapravo domaća interpretacija objave nekog "Unbiased Science Podcast"-a, pri čemu je ta objava opet interpretacija pre-print mini-studije iz Južnoafričke republike (u kojoj se niko nije bavio booster-om), kao i Pfizer-BioNTech-ovog saopštenja, koji jesu posmatrali i booster, ali samo u strogo kontrolisanim laboratorijskim uslovima koristeći neutrališući test sa pseudo-virusom:
To evaluate the effectiveness of BNT162b2 against the Omicron variant, Pfizer and BioNTech immediately tested a panel of human immune sera obtained from the blood of individuals that received two or three 30-µg doses of the current Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, using a pseudovirus neutralization test (pVNT)
Ko želi da sazna više, BioNTech-ova prezentacija rezultata te ograničene studije dati su na ovom linku.
cozmo napisao: 11 Dec 2021, 14:23Radio sam u medijima preko 20 godina
Aha, sad je, nažalost, jasno odakle navika da ne navodiš izvore..
Heinz napisao: 12 Dec 2021, 00:39
Eh kakav bi to bio svet kad bi klinačke forice sa tnjitera uticale da vakcinisani prestanu da prenose dalje..
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jako ružno dezinformišeš dokle god izjednačavaš koeficijente prenošenja između vakcinisanih i nevakcinisanih, odnosno možda je bolje reći, između ljudi koji kraće nose ili ne nose bolest uopšte, i ljudi koji duže nose bolest i imaju težu kliničku sliku. Nije taj primer jedinstven kod kovida, već je univerzalan za respiratorne viruse, bilo koje, a i mnoge druge bolesti. Nikad nije isto da li si zdrav, lako bolestan, teško bolestan, u bolnici kratko, u bolnici dugo, na respiratoru, ili si na kraju umro. Svaka faza širi virus, a ukupno sve faze najduže i multiplikatorno najviše.

Tvit iznad je odličan, svi mi umemo da dodamo loptu, znači svi smo Nikola Jokić. Ti si vrlo pametan i informisan čovek, tako da ti je sve kristalno jasno.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

@brabonjak

Ajde vise ne dezinformisi vise molim te :)

Licno nemam nista protiv tebe, ali protiv tvog laznog navodjenja svih informacija imam :)

Slozi se sam sa sobom, pa se vrati ovde :)
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Meni i dalje nije jasno šta pokušava da pokaže ?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

FB_IMG_1639298282325.jpg
FB_IMG_1639298282325.jpg (53.75 KiB) Pogledano 615 puta
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Ji 4Tze napisao: 12 Dec 2021, 12:15 Meni i dalje nije jasno šta pokušava da pokaže ?
Pokusava da utesi sebe zasto ne treba da primi Phizer vakcinu jer je prelezao kovid proslog leta tj pre skoro godinu ipo dana. Ostale vakcine mu nisu toliko zanimljive jer ne moze da nadje puno podataka o njima i da te podatke prilagodi svom kontekstu razmisljanja i da uperi prstom u nekog i kaze: "Eto vidis zasto nisam primio vakcinu i zasto je ne treba primiti".
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

brabonjak napisao:
[mention]Vladapetr[/mention] Samo je potrebno da daš neki argument u prilog tome da, u proseku, ako nevakcinisani ostvari blizak kontakt sa 2 nevakcinisane osobe, da će vakcinisani ostvariti blizak kontakt sa manje od 3 vakcinisane. Očajne analogije ili ad hominem nisu validni argumenti.
Nadam se da si svestan koliko je ovo logički pogrešno. Da ne navodim analogne bizarne primere.

Ali, uprkos...ovome...gore citiranom i jos nekim logičkim bravurama, meni je osveženje cuti drugu stranu sa tu i tamo korektnim argumentima. Za razliku od onoga do sada. Poenta? Ima negde gore implicitno objasneno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

nidza napisao: 12 Dec 2021, 11:41Jako ružno dezinformišeš dokle god izjednačavaš koeficijente prenošenja između vakcinisanih i nevakcinisanih
Nažalost, ne izjednačavam već samo prenosim rezultate britanske peer-reviewed studije. Što se tiče ostatka komentara, studija je uzela u obzir te stvari. Al džaba, niko ne čita čak ni studije "mainstream stručnjaka" ako iste ne odgovaraju narativu.

@cozmo Pošto si odbio da kažeš koji je izvor, potražio sam ga sam. Šta sam "lažno navodio"?
milanns napisao: 12 Dec 2021, 13:49Nadam se da si svestan koliko je ovo logički pogrešno. Da ne navodim analogne bizarne primere.
Nisam, ali želim da budem svestan koliko je logički pogrešno.
milanns
Reactions:

Post od milanns »

Vidim sad, dobio si i odgovor. Procitaj par puta, sta da ti kazem.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Evo ja i dalje tvrdim, a na osnovu svih dostupnih podataka, da 500 vakcinisanih koji odu na svadbu, daleko vece sranje naprave nego 500 nevakcinisanih koji setaju napolju.

A najvece sranje naprave 500 dece koja idu u skolu, fabrika korone.

Ove sa svadbe mozes izbegnes narednih 15ak dana, deca su sa tobom (roditelji, babe, dede.. )
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
milanns
Reactions:

Corona virus

Post od milanns »

Ajmo ovako, onaj ko uzima terapiju i uspesno se, lupam, samoubije ima dosta manje sanse da prezivi od onog ko se ne samoubije, a ne uzima terapiju.

I pazi jedan neverovatan scenario. Ode na svadbu 500 nevakcinasinih.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zaključana tema