Corona virus
Re: Corona virus
Ali polazna tvrdnja da svi prenose virus podjednako, pa se nazida još par netačnih tvrdnji, bez da se žmirne, pa se izvode zaključci
Mojne ste neozbiljni i mojne vozite pijani
Mojne ste neozbiljni i mojne vozite pijani
Izvodljivo u Srbiji ili generalno? U Srbiji nije izvodljivo ništa od navedenog. Generalno, deluje mi za većinu zemalja izvodljivije zaključavanje i vakcinisanih i nevakcinisanih nego vakcinisanje na svaka 3-4 meseca.tlazar napisao: 13 Dec 2021, 15:22Ja sam mislio da pricamo, ako ne pricamo o tome ti mi sve vreme pricas da je bolje zakljucati sve u odnosu na zakljucavanje samo nevakcinisanih? Pa naravno da je bolje, ali je vise neizvodljivo. Treba pricati o resenjima koja su zaista i izvodljiva.
Donose benefite, ali daleko od obećanih razmera, dok istovremeno nose rizike o kojima se nedovoljno priča i koji u nekim situacijama prevazilaze benefite. Samo to.Vladapetr napisao: 13 Dec 2021, 15:26Sve to apropo tvoje polazne teze gde si pomoću nekih izguglanih kojekakvih studija "dokazao" kako vakcinacija ne donosi dovoljan benefit.
Mhm, toliko dobro "rade posao" da se ne bi vakcinisalo ni polovina vakcinisanih da si im stvari koje danas znaš pričao na samom početku kampanje. Višak umrlih prema vakcinalnom statusu ili starosnim grupama ne koristiš u proceni efekata vakcinacije? Ne moraš ti, naravno, matematičar prof. Norman Fenton se bavi time pa baci pogled kad te već UK toliko zanima.Btw, vakcine koje se daju u UK su napravljene pre pojave Delta soja koji je već mesecima dominantan, i gle čuda - opet rade posao.
@milanns Reći ću ako čujem zašto je to bitno, zanima me.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Opet brabonjakbrabonjak napisao:Mhm, toliko dobro "rade posao" da se ne bi vakcinisalo ni polovina vakcinisanih da si im stvari koje danas znaš pričao na samom početku kampanje. Višak umrlih prema vakcinalnom statusu ili starosnim grupama ne koristiš u proceni efekata vakcinacije? Ne moraš ti, naravno, matematičar prof. Norman Fenton se bavi time pa baci pogled kad te već UK toliko zanima.Btw, vakcine koje se daju u UK su napravljene pre pojave Delta soja koji je već mesecima dominantan, i gle čuda - opet rade posao.

Meni su za takvu ocenu verodostojniji podaci o odzivu na booster, a tu stvari ne stoje kako bi ti voleo.
Koliki je taj "dokazano povećan" višak umrlih zbog vakcinacije? Ako im je onomad u proseku nedeljno umiralo 1200 ljudi a sada umire 100, koliko ih je umrlo od vakcine ako je 70% vakcinisano sa obe doze? Da vidimo šta kaže matematika.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Latest statistics on England mortality data suggest systematic mis-categorisation of vaccine status and uncertain effectiveness of Covid-19 vaccination
Izuzetna analiza UK ONS (Office for National Statistics) podataka o smrtnosti. Pročitaj, ima samo 20 stranica, objasniću ti šta ne bude jasno.
Izuzetna analiza UK ONS (Office for National Statistics) podataka o smrtnosti. Pročitaj, ima samo 20 stranica, objasniću ti šta ne bude jasno.
Iznosis samouvereno podatak, pogresno protumacis, ljudi ti objasne, onda ti izneses novi i tako u krug.
Mere totalnog zakljucavanja vise nigde nisu ekonomski moguce.
Vlada ti je lepo pobio tvrdnju da se ne bi ljudi odazvali na vakcinaciji da su znali ono sto sada znaju. Ti ces sada to ignorisati i nastaviti dalje.
Jesi li ti zaista zavrsio ETF u beogradu?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Mere totalnog zakljucavanja vise nigde nisu ekonomski moguce.
Vlada ti je lepo pobio tvrdnju da se ne bi ljudi odazvali na vakcinaciji da su znali ono sto sada znaju. Ti ces sada to ignorisati i nastaviti dalje.
Jesi li ti zaista zavrsio ETF u beogradu?
Kao da je DJB trol 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pogledao sam ja. Između ostalog, najviše se oslanja na jedan paušalan podatak, koji se razlikuje od zemlje do zemlje, čak i od perioda do perioda u okviru iste zemlje, a to je neki dogovoren princip po kome se određuje ko je umro od kovida, a ko nije. Ja sam odavno prestao da gledam taj podatak kao referencu za bilo šta, već gledam samo ukupno odstupanje smrtnosti. Sa tim podatkom se lako manipuliše, čak i bez bilo kakve zle namere i moguće je da to rade i u UK.brabonjak napisao: 13 Dec 2021, 19:41 Latest statistics on England mortality data suggest systematic mis-categorisation of vaccine status and uncertain effectiveness of Covid-19 vaccination
Ukrsti dva podatka u raznim zemljama kad si već dokon, udeo vakcinisanih u populaciji u vezi sa odstupanjem ukupne smrtnosti, pa uporedi par dobih i loših primera zemalja. Na primer, Singapur, Japan, Nemačka, Srbija, Rusija, Bugarska.
- Vladapetr
Šta god da je završio, svejedno je
btw od prelaska na Bolonju se svaki fakultet može završiti. Sve i da si bukvalno apsolutni netalenat, samo treba biti dovoljno uporan.

Ako je zavrsio etf u beogradu onda nas verovatno zajebava. Zavrsio sam ga po bolonji pre 8god i ne znam ni jednog kolegu koji ima ovoliko problema sa tumacenjem statistickih podataka.
Takodje, ne znam nijednog koji ne zna da tumaci naucni rad i da ne zna kako isti nastaje. Verujem da je velika vecina i pisala neke radove, pa makar za ove domace konferencije.
Takodje, ne znam nijednog koji ne zna da tumaci naucni rad i da ne zna kako isti nastaje. Verujem da je velika vecina i pisala neke radove, pa makar za ove domace konferencije.
Jel si pisao ti neki naucni rad, moze i za domace konferencije?
Voleo bih da ga procitam. Zelim da naucim nesto novo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Vladapetr
Ajd prvo utvrdi ovo staro, lako ćeš posle prošiti vidike 

Ne znam kakve to veze ima sa temom, u svakom slucaju sumnjam da bi mogao da razumes ako nisi bas blizak struci.Bax napisao:Jel si pisao ti neki naucni rad, moze i za domace konferencije?
Mislim slicno se pokazuje i za ove medicinsko/statisticke radove. Samo je kod njih problem, sto ljudi vrlo lako poveruju da razumeju jer znaju da procitaju reci.
Pa kakve veze sa temom ima i gde je momak diplomirao?
Posalji mi na PP link tvog naucnog rada, ne mora da bude javno, ako smatras da ovaj forum nije mesto za to.
Ja ne znam ni za jednog jedinog kolegu, koji je pisao naucne radove na redovnim studijama, mozda je to danas drugacije.
Posalji mi na PP link tvog naucnog rada, ne mora da bude javno, ako smatras da ovaj forum nije mesto za to.
Ja ne znam ni za jednog jedinog kolegu, koji je pisao naucne radove na redovnim studijama, mozda je to danas drugacije.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
UK bustuje milion dnevno
Ne znam šta vas dvojca pokušavate da dokažete
Još tužnije, ne znam zašto
Ne znam šta vas dvojca pokušavate da dokažete
Još tužnije, ne znam zašto
Objasnio sam zasto je bitno, ako je zavrsio etf u beogradu poprilicno sam siguran da nas zajebava.
Da se razumemo, ne mislim da su etfovci nesto posebno, vec je fakultet takav, ta nauka je takva, da je ovakvo tumacenje podataka nemoguce od diplomca etf-a
Ne znas nikoga ko je pisao za telfor/etran kao student?
Pise se sada dosta, kvalitet je upitan, ali makar je okvir kako nastaje rad jasan. Cesto se i seminarski radovi na masteru pisu u tom obliku, pa neki i zavrse na konferenciji.
McGruja, ma ne britanci se ne bi uopste vakcinisali da znaju ovo sto danas znaju.
Da se razumemo, ne mislim da su etfovci nesto posebno, vec je fakultet takav, ta nauka je takva, da je ovakvo tumacenje podataka nemoguce od diplomca etf-a
Ne znas nikoga ko je pisao za telfor/etran kao student?
Pise se sada dosta, kvalitet je upitan, ali makar je okvir kako nastaje rad jasan. Cesto se i seminarski radovi na masteru pisu u tom obliku, pa neki i zavrse na konferenciji.
McGruja, ma ne britanci se ne bi uopste vakcinisali da znaju ovo sto danas znaju.
Poslednja izmena od tlazar u 13 Dec 2021, 21:34, izmenjeno 1 put ukupno.