Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Corona virus

Post od nidza »

brabonjak napisao: 14 Dec 2021, 09:25 Vrlo rado ako mi daš za svaku od tih zemalja all cause mortality posebno nevakcinisanih i posebno vakcinisanih. Kako bi ti na osnovu all cause mortality-ja opšte populacije zaključio bilo šta o efektima vakcinacije?
Ne muti vodu, stvar je jednostavna vrlo, excess mortality vs vaccination status, ekstremni primeri:
Slika
Slika

Slika
Slika

Prizvali se Rusi pameti izgleda malo, a to će se videti u excess mortality uskoro:
Slika
Slika
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

brabonjak napisao: 14 Dec 2021, 09:25 Vrlo rado ako mi daš za svaku od tih zemalja all cause mortality posebno nevakcinisanih i posebno vakcinisanih. Kako bi ti na osnovu all cause mortality-ja opšte populacije zaključio bilo šta o efektima vakcinacije?
E sad nas vec stvarno zajebavas. Pa upravo ovo je poenta, vakcinacija dovodi do toga da nemas uvecan broj smrtnih slucajeva generalno sto znaci da si resio epidemiju. Nemas nikakav problem vise.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Slika

Nidzo moze li objasnjenje kako to Bugarska ima i u talasu iz decembra 2020-janura 2021, ako je vec povezano sa efektima vakcinacije?

PS. nadam se da nisi ti pravio ove grafikone, jer su tendenciozno napravljeni da prikriju stanje, naime vremenski periodi na x osama, nisu uporedno postavljeni, i to u cilju dramaticne favorizacije vakcinacije....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Vladapetr napisao: 14 Dec 2021, 09:55Ovo si odvalio i jednostavno je pobijeno: brzinom kojom se u UK odazivaju na booster.
Rekao sam da bi to važilo u slučaju da si im stvari koje danas znaš pričao na samom početku kampanje. Većina onih koji su tada ušli u priču sada iz straha od potpunog iščezavanja imuniteta hrle ka boosteru.

S druge strane, jedine relevantne podatke o efektima vakcinacije, ONS podatke o all cause mortality-ju prema vakcinalnom statusu, i dalje nemaš hrabrosti ni da prokomentarišeš?
tlazar napisao: 14 Dec 2021, 10:15Pricali smo pre nedelju dana o broju smrti koje si pogresno tumacio, a onda predstavio kao istinu i pretvorio u tvrdnju.
Koji broj smrti sam pogrešno protumačio?
tlazar napisao: 14 Dec 2021, 10:29E sad nas vec stvarno zajebavas. Pa upravo ovo je poenta, vakcinacija dovodi do toga da nemas uvecan broj smrtnih slucajeva generalno sto znaci da si resio epidemiju. Nemas nikakav problem vise.
Na osnovu čega si došao do zaključka da do toga dovodi vakcinacija? Na osnovu čega ako ne porediš višak smrtnosti među vakcinisanima sa viškom smrtnosti među nevakcinisanima? Neverovatno.
nidza napisao: 14 Dec 2021, 10:23Ne muti vodu, stvar je jednostavna vrlo, excess mortality vs vaccination status, ekstremni primeri
Efekti vakcinacije procenjuju se isključivo poredeći višak umrlih vakcinisanih sa viškom umrlih nevakcinisanih. Pojednostavljujete stvari jer ih ne razumete ili ne želite da ih razumete.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Bax napisao: 14 Dec 2021, 10:30 Slika

Nidzo moze li objasnjenje kako to Bugarska ima i u talasu iz decembra 2020-janura 2021, ako je vec povezano sa efektima vakcinacije?

PS. nadam se da nisi ti pravio ove grafikone, jer su tendenciozno napravljeni da prikriju stanje, naime vremenski periodi na x osama, nisu uporedno postavljeni, i to u cilju dramaticne favorizacije vakcinacije....
"Ourworldindata" sajt, odnosno zvanični podaci tih država su input, grafik je njihov, nije moj naravno.

Šta je tačno tendeciozno? Ne moraš da gledaš vremenski period uopšte, uproseči ako ti je lakše, jer udeo birokratije može da ima uticaja, tj. da podaci ne pristižu sa jednakim kašnjenjem. Gledaj površinu grafika ukupnu, pa uporedi. Otvori sam sajt pa vrti, nije nemoguće da ćeš naći primer neke države gde vakcinacija nije u korelaciji sa probijanjem smrtnosti, ja nisam našao, iskliktao sam desetak država dobrih i loših primera.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

brabonjak napisao: 14 Dec 2021, 10:37
Vladapetr napisao: 14 Dec 2021, 09:55Ovo si odvalio i jednostavno je pobijeno: brzinom kojom se u UK odazivaju na booster.
Rekao sam da bi to važilo u slučaju da si im stvari koje danas znaš pričao na samom početku kampanje. Većina onih koji su tada ušli u priču sada iz straha od potpunog iščezavanja imuniteta hrle ka boosteru.

S druge strane, jedine relevantne podatke o efektima vakcinacije, ONS podatke o all cause mortality-ju prema vakcinalnom statusu, i dalje nemaš hrabrosti ni da prokomentarišeš?
tlazar napisao: 14 Dec 2021, 10:15Pricali smo pre nedelju dana o broju smrti koje si pogresno tumacio, a onda predstavio kao istinu i pretvorio u tvrdnju.
Koji broj smrti sam pogrešno protumačio?
broj smrti od vakcine.
tlazar napisao: 14 Dec 2021, 10:29E sad nas vec stvarno zajebavas. Pa upravo ovo je poenta, vakcinacija dovodi do toga da nemas uvecan broj smrtnih slucajeva generalno sto znaci da si resio epidemiju. Nemas nikakav problem vise.
Na osnovu čega si došao do zaključka da do toga dovodi vakcinacija? Na osnovu čega ako ne porediš višak smrtnosti među vakcinisanima sa viškom smrtnosti među nevakcinisanima? Neverovatno.
Zemlje koje imaju veliki procenat vakcinacije nemaju visak smrti. Pandemija prestaje da bude znacajna onog trenutka kada nemas visak smrti.
nidza napisao: 14 Dec 2021, 10:23Ne muti vodu, stvar je jednostavna vrlo, excess mortality vs vaccination status, ekstremni primeri
Efekti vakcinacije procenjuju se isključivo poredeći višak umrlih vakcinisanih sa viškom umrlih nevakcinisanih. Pojednostavljujete stvari jer ih ne razumete ili ne želite da ih razumete.
Nije to u pitanju, vec ti suzavas uzorak da bi mogao da ga interpretiras onako kako bi ti voleo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

nidza napisao: 14 Dec 2021, 10:52

"Ourworldindata" sajt, odnosno zvanični podaci tih država su input, grafik je njihov, nije moj naravno.

Šta je tačno tendeciozno? Ne moraš da gledaš vremenski period uopšte, uproseči ako ti je lakše, jer udeo birokratije može da ima uticaja, tj. da podaci ne pristižu sa jednakim kašnjenjem. Gledaj površinu grafika ukupnu, pa uporedi. Otvori sam sajt pa vrti, nije nemoguće da ćeš naći primer neke države gde vakcinacija nije u korelaciji sa probijanjem smrtnosti, ja nisam našao, iskliktao sam desetak država dobrih i loših primera.

Da suzimo pricu, gledamo prvi tvoj primer. Bugarska vs Singapur, period decembar 2020, tj vreme prvog velikog zimskog pika, vakcine su inace odobrene negde u tom trenutku, mozda koju nedelju pre (novembar 2020).

Pogledaj moju sliku gde sam postavio vremenske periode uporedo kao u realnosti, levo od crvene linije, a onda pogledaj kako to izgleda na tvojim slikama, desno od crvene linije. Tvoje slike koje treba da pokazu efekat vakcine na prekomernu smrt, stoje krivo jedna ispod druge, za istu zonu x ose na grafikonima, jeli to tendenciozno? Vakcinacija je prikazana iz juna, a prekomerna smrt 6 meseci ranije iz dec/jan.

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

brabonjak napisao: 14 Dec 2021, 10:37 Efekti vakcinacije procenjuju se isključivo poredeći višak umrlih vakcinisanih sa viškom umrlih nevakcinisanih. Pojednostavljujete stvari jer ih ne razumete ili ne želite da ih razumete.
Sa ovim se slažem uslovno, ali kako da porediš kad nemaš taj input pouzdan nigde? Druga stvar, što je više vakcinisanih, više će ih i biti u excess mortality, jer će biti kolateral, jer vakcina nije 100% zaštita.

Zato postaviš aksiomu, koja je toliko prosta da nema disksuije: poprilično pouzdano imamo lako dokaziv trend, na nivou očiglednosti, da najveći excess mortality imaju najmanje vakcinisane zemlje, odnosno obrnuto.

Daću ti i primer zloupotrebe statistike: u najviše vakcinisanim zemljama, gde je stara populacija 100% vakcinisana, svi umrli će biti vakcinisani. Da li to znači da se ne treba vakcinisati jer umiru samo vakcinisani na primeru Singapura?

Još jedan primer: u slabo vakcinisanim zemljama, takođe je najviše vakcinisana stara populacija i imunikompromitovani, deleći dom sa nevakcinisanim mlađim SSD faktorom, što će opet da poveća udeo vakcinisanih u excess mortality - doduše, sami snose odgovornost za vaspitanje svojih mlađih ukućana, ali to nije tema. Na kraju krajeva, ne umoraju umreti ni od kovida, već kao na primeru Srbije, zdravstveni sistem koji je potpuno opterećen kovid bolesnicima, usled kombinacije faktora, slaba vakcinacija, slaba vakcina, niska svest, SSD većine stanovnika, nikakve mere, nikakva implementacija mera. Starijim, bolesnim, hroničnim bolesnicima, čitaj: vakcinisan deo populacije, je uskraćena nega, i umiru u većem broju nego u nepandemijskim uslovima.

Iz petnih žila se trudim da razumem taj anti-vax mindset. Primi brate metak za svoju porodicu i svoje sugrađane, budi džek, pravac DZ.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Bax napisao: 14 Dec 2021, 11:08
nidza napisao: 14 Dec 2021, 10:52

Da suzimo pricu, gledamo prvi tvoj primer. Bugarska vs Singapur, period decembar 2020, tj vreme prvog velikog zimskog pika, vakcine su inace odobrene negde u tom trenutku, mozda koju nedelju pre (novembar 2020).

Pogledaj moju sliku gde sam postavio vremenske periode uporedo kao u realnosti, levo od crvene linije, a onda pogledaj kako to izgleda na tvojim slikama, desno od crvene linije. Tvoje slike koje treba da pokazu efekat vakcine na prekomernu smrt, stoje krivo jedna ispod druge, za istu zonu x ose na grafikonima, jeli to tendenciozno? Vakcinacija je prikazana iz juna, a prekomerna smrt 6 meseci ranije iz dec/jan.

Slika
Parcijalni vremenski periodi nisu bili razlog zašto sam okačio grafike, već površina celog perioda, gde vidiš da Singapur praktično nema excess mortality u proseku, ima excess i kompenzacije u minus, a Bugarska ne izlazi iz njega uopšte.

Kako bi ti prikazao zvanične podatke tih zemalja vremenski drugačije od trenutka kad su objavljeni podaci na njihovim zvaničnim sajtovima? Ne razumem baš najbolje primedbu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nidzo, ti si izasao sa tezom da vakcinacija ima diretnu korelaciju sa viskom smrtnost, ja sam razjasnio tvoj prvi primer, i to nije tacno.

Imali su Bugari ogroman visak smrtnosti i pre vakcinacije, bilo koga na planeti.
A isto tako ga Singapurcani nemaju, sa i bez vakcinacije.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

tlazar napisao: 14 Dec 2021, 11:04broj smrti od vakcine
Navedenih u Pfizer-ovom dokumentu ili moja analiza izveštaja farmakovigilance? Pfizer-ov dokument nisi ni komentarisao, što znači da si ti ladno napisao sada da sam ja pogrešno protumačio nešto što ti tada nisi uspeo da dokažeš da jesam.
Nije to u pitanju, vec ti suzavas uzorak da bi mogao da ga interpretiras onako kako bi ti voleo.
Ček, šta?

Kompanije su u svojim kliničkim ispitivanjima, da bi došle do zaključka da li je njihova vakcina bezbedna, efikasna i sl. razdvajale ljude u grupu koja će biti vakcinisana i onu koja će primiti placebo (neće biti vakcinisaana), pa su upoređivale ključne parametre u obe grupe. Što su to radile kad su jednostavno mogle da posmatraju sve ljude? A da, pa da bi mogli da interpetiraju kako bi voleli...

Sačuvaj me Bože, ovakvu glupost zaista nisam očekivao.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ajde ne zezaj se vec se vackinisi.

Umrla drugaru majka. 68 godina. nevakcinisana. Kako? Lepo. Nije se vakcinisala jer joj komsiluk savetovao, posto ima neke autoimune bolesti, da se mane "DNK" vakcine. Zena dobije neke komplikacije s crevima, prime je u Zemunsku, ustanove usput da ima temperaturu i promene na plucima, pozitivna na kovid. Umre u Batajnici u teskom stanju.

Potrosen zivot bezveze.

P.S. Drugar je u inostranstvu, nije mogao toliko licno da utice da se vakcinise.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa nece valjda u glavu da se vakcinise, znaci ako se vakcise, moze da se odmori od razmisljanja? :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Bax napisao: 14 Dec 2021, 11:27 Nidzo, ti si izasao sa tezom da vakcinacija ima diretnu korelaciju sa viskom smrtnost, ja sam razjasnio tvoj prvi primer, i to nije tacno.

Imali su Bugari ogroman visak smrtnosti i pre vakcinacije, bilo koga na planeti.
A isto tako ga Singapurcani nemaju, sa i bez vakcinacije.
Singapur je u fazi pre vakcinacije i pred busterovanje imao zatvaranje, zato nema višak smrtnosti. Singapur sad nije zatvoren (sem za nevakcinisane), vakcinisan je i nema višak smrtnosti. Fascinantna nacija s obzirom na gustinu naseljenosti.

Bugarska ima ogroman višak smrtnosti jer nema ništa od navedenog.

Ja razumem šta ti ovde potenciraš, da bi zdrav razum, dobre mere kretanja i ograničavanje kontakata bile efektnije od vakcine i sa tim se slažem, ali to je utopija. Deca moraju da idu u školu, vrtić, ljudi moraju da idu na posao, zamajac mora da se vrti, inače smo svi mrtvi, ne samo neki od kovid+, zato - vakcina, kao prvo sledeće realno. Nema potrebe trošiti argumente na neostvarivu utopiju.

I Singapur ima decu u školi, fakulteti rade, imaju grupne interakcije, pa nema višak smrti.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dakle - da su znali ovo što danas znamo, ne bi se vakcinisali? Ali pošto se jesu vakcinisali a sada znaju koliko je vakcina "besmislena", opet trče na buster držeći se stare anglo-saksonske poslovice "kad ode june, nek ode i uže"? I to sve sam zaključiš, ne treba ti nikakva peer-guglovana studija o tome?
Pa ovo ni Kusturica smislio ne bi :rofl: :rofl: :rofl:
brabonjak napisao: 14 Dec 2021, 10:37S druge strane, jedine relevantne podatke o efektima vakcinacije, ONS podatke o all cause mortality-ju prema vakcinalnom statusu, i dalje nemaš hrabrosti ni da prokomentarišeš?
Meni je relevantno da je kod prošlog talasa u UK sa ovolikim brojem zaraženih, dnevno umiralo 1000 ljudi više nego sad. Ovaj talas im traje neka 3 meseca i ne obuzdavaju ga zakjučavanjima i sličnim merama, kako su oborili prethodni. A imaju nekih 90.000 mrtvih manje. Zašto?
Uračunaj i te koji su pomrli od vakcine, pa daj brojku i opet objasni - zašto?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Zaključana tema