Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
drako
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 00:27

Re: Fiat 500L

Post od drako »

Mnjah, evo me sada pod krštenim imenom :kezo:
Nemam razloga da lažem, svi su redom u FAS-u iznenađeni, a informacije su iz kruga ljudi koji se time bave.
Rad u fabrici je robovski i veliki broj (relativno veliki) ljudi odustaje i odlazi ali i veliki broj mladih dolazi da traži posao iako znaju koliko se radi.
Jedan od njih mi je doslovno rekao da je to jedini posao u Kg, koji bi, ako zaista radiš, mogao da se tretira kao siguran i stalan.
Jedini problem je što su od srpskih rukovodilaca svi postavljeni od strane regionalista i što prednjače u maltretiranju i iživljavanju nad ljudima i to je tako od početka rada FAS-a.
Zbog ovakve prodaje je i onaj najavljeni štrajk od pre 2-3 nedelje rešen svetlosnom brzinom.
Inače, u FAS-u je druga smena trajala od 22.00 - 08.00 a takozvana 4 dnevna radna nedelja je trajala 6 dana nedeljno.
Dobar broj radnika je stvarno bio na ivici kolapsa ali se sada situacije malo sređuje i smiruje.
Iskreno se nadam da će italijani uspeti da nastave sa ovakvom prodajom i da će robovi koji su izneli ove prve količine biti adekvatno nagrađeni, jer ono što su oni preživeli ne bih poželeo ni najljućem neprijatelju.
Bio sam Darvel. Nisam daleko odmakao...
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Italijani opipavaju puls srpske radne snage, a glavni negativci su domaći pokondireni šljam (tzv menadžment)...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Italijani se bas bacili na marketing

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5GRahD6EmQ
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Epic fail.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Hahaha,meni je bas cool :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Rekoh ja - Milf Car...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Xepoj87 napisao:Hahaha,meni je bas cool :D

:plusone:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dobre oni pare krljaju u marketing... :)

Meni se dopada, takođe... :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:plusone:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

"Fijat 500 L" hit u svetu
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... it-u-svetu

Prvih 30.000 automobila "fijat 500 L" su praktično razgrabljeni. Ne stižemo da napravimo zalihe - kaže Antonio Ćesare Ferara, direktor "Fiat automobila Srbija"

POSLEDNjI mesec ove godine za "Fiat Srbija" biće značajan kao vreme u kom je završena instalacija najskuplje opreme na svetu. Posao je trajao četiri godine i vredan je više od milijardu evra. Samo za šest prethodnih meseci, u novoj fabrici u Kragujevcu i kod sedam ključnih kooperanata iz Italije, posao je našlo oko 2.900 radnika. Sada je "Fijat Srbija" spreman da proizvodi više od 17.000 automobila mesečno.

Ovako je, u razgovoru za "Novosti", Antonio Ćesare Ferara, direktor "Fiat automobila Srbija", predstavio rezultat četvorogodišnjeg rada i investiranja u novu Fabriku automobila u centru Šumadije.

- Prvih 30.000 automobila "fijat 500 L" su proizvedeni i praktično razgrabljeni - kaže Ferara. - Ne stižemo da napravimo odgovarajuće zalihe za izvozni vagonski i drumski saobraćaj. Dnevno proizvodimo oko 480 vozila, a na parkingu u ovom trenutku imamo tek oko 400 vozila. I taj kontingent automobila već narednog dana kreće put Evrope. Spremamo i automobil sa sedam sedišta. Taj posao ćemo završiti do polovine naredne godine.

Direktor "Fiat automobila Srbija" podseća i da je u delu fabrike poznatijem kao "Karoserija" montirano oko 320 robota, a u ostalim delovima firme još oko stotinu.

- Tvrdim da to nemaju druge kionkurentske fabrike - napominje Ferara. - Čovek može da pogreši, ali ovi kompjuteri najnovije generacije - nikako. Imamo program koji nam potvrđuje da nam je svaki šraf dobro postavljen. I za to kompjuter izbaciju odgovarajući sertifikat. To prilažemo svakom kupcu - od Amerike do Australije, ako je potrebno.

Za sada se u Kragujevcu ne odustaje od proizvodnje "punta". U pitanju je najprodavaniji "Fijatov" automobil koji je doživeo tri verzije i koji je prodat u skoro sedam miliona primeraka.

- Imamo dobar automobil koji je izuzetno tražen na tržištu severne Afrike - u Maroku, Tunisu i Egiptu - napominje Ferara. - Proizvodićemo ga sve dok postoji potražnja.

- O tome se manipuliše u medijima. Većina naših radnika nema staž duži od šest meseci i normalno je da oni primaju početanička primanja. Oni vuku prosek, koji ne predstavlja redovna prosečna primanja radnika koji, recimo, rade duže od deset godina. Ali, garantujem da svi radnici koji rade više godina, a njih je daleko više od 500 - primaju, u proseku, veću platu od prosečne u Srbiji. Šta je u tom slučaju prosek? I ti novi radnici koji ostanu na poslu mogu da očekuju veće plate.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zadnji pasus bi bio interesantan ѕа аnalizu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ima smisla. Nikad ne mozes da se pouzdas u novine ni po pitanju prituzbi radnika, ni po pitanju opravdanja poslodavca.
Meni je bas drago da je takav bum u prodaji, i voleo bih da vidim nastavak procvata auto industrije kod nas
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

+1
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ja imam osjecaj da pojedinim ljudima nije jasno koliko dobrog eventualna dobra prodaja Fiata 500L moze da donese Srbiji, od toga da bi dosli komponentasi (ne ocekujem ih 100 ali za ovu napacenu zemlju i 10 je znacajno), preko toga da bi i Fiat morao da zaposli nove radnike, imidza Srbije jer mi izvozimo malo proizvoda i ljudi u svijetu nemaju dodira sa proizvodima iz Srbije...
Odgovori