Pežo expert

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
kopex
Reactions:
Pridružio se: 16 Dec 2021, 21:08

Pežo expert

Post od kopex »

Pozdrav svima.
imam problem da nađem manžetne na poluosovini pri točku i pri menjaču.Tražio sam po broju šasije kod ovčašćenih prodavaca djelova,servisa i onih koji to nisu.Tražio sam i kod proizvođača manžetni...mala privreda.Svi mi daju manžetnu koja je po broju šasije ali meni ne odgovara.Problem je u prečniku osovine koji je 42mm.
Jedan majstor mi je dao logično objašnjenje da je neki predhodni vlasnik promijenio poluosovinu od nekog drugog modela i da je sada to tako da fabrička manžetna ne odgovara.
Da li neko možda zna od kojeg modela je ta poluosovina ili manžetna?

Hvala unaprijed svima.
Prikačeni fajlovi
102.jpg
102.jpg (53.05 KiB) Pogledano 1164 puta
103.jpg
103.jpg (51.56 KiB) Pogledano 1164 puta
104.jpg
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Pežo expert

Post od Geza »

Treba tražiti po katalogu za 1.9 HDi. Ne verujem da je moglo tek tako da se ubaci od drugog modela.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Verovatno je od nekog Pezo ili Sitroena. Probaj za neki 206 ili mozda veci auto. Alternativa je da ti neko napravi cauru od recimo teflona koja ce popuniti zazor izmedju poluosovine i manzetne koju ti nude.
Jos jedna opcija ti je da trazis recimo na https://m.pkwteile.de/ i gledas opise manzetni, cesto pise dimenziju.

Vrsta goriva NAFTA u zvanicnom dokumentu. :srbin:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Postoje one univerzalne manzetne npr. wurth, ja sam je uzimao pre nekoliko godina, ona je dosta elasticna i rastegljiva cak mi i lik u radnji demonstrirao tu rastegljivost koliko moze a da ne pukne, isto nisam mogao da nadjem odgovarajucu manzetnu pa sam uzeo tu univerzalnu i ok je radila posao, mozda da to potrazis negde?

Inace tvoja poluosovina moze da se razlikuje samo po motorizaciji a ne po modelu vozila jer ne mozes da stavis poluosovinu od nekog drugog auta ako nije ista motorizacija i platforma sa tvojim...mozda da probas od bezo boxera da pogledas kakve su manzetne, kod njega je sigurno deblja poluosovina recimo na onom 2,2 motoru ili 2.7 sta znam.
kopex
Reactions:
Pridružio se: 16 Dec 2021, 21:08

Post od kopex »

hvala svima na pomoći.Zakazao sam u ovlašćenom servisu da pogledaju manžetne i osovinu i da upoređuju sa drugim modelima koje imaju na stanju.
Odgovori