Servis - Razno
Re: Servis - Razno
aha nisam provalio da je za stilo...pa ako se gadjaju kat. brojevi onda vrv i pasuje...trebalo bi da je hidro bolji od klasicnog zato su ih valjda i poceli ugradjivati
-
- Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
- Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro
Koliko kod vas auto u leru trosi tj litara po satu?
Kako sam kupio audija potrosnja mi je 0.6 l/h kad stojim, naravno na radnoj temp motora.
Na pocetku dok drzi saug ili radi regeneraciju DPFa ide to na 1l/h ali na zagrijano auto 0.6
Fazon je sto mi zadnjih par dana to bude na 0.8.Vanjska temp 1 stepen a motor na 90, radi na 800 obr/min sto je ok.
Motor je 2.0 tdi 125kw 2011g.
Sent from my ZTE A7030 using Tapatalk
Kako sam kupio audija potrosnja mi je 0.6 l/h kad stojim, naravno na radnoj temp motora.
Na pocetku dok drzi saug ili radi regeneraciju DPFa ide to na 1l/h ali na zagrijano auto 0.6
Fazon je sto mi zadnjih par dana to bude na 0.8.Vanjska temp 1 stepen a motor na 90, radi na 800 obr/min sto je ok.
Motor je 2.0 tdi 125kw 2011g.

- stejer
- Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
- Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG
Sve je to okej, ne opterecuj se 

-
Skonto sam, kad upalim grijac zadnje sajbe i retrovizora skoci na 0.7 - 0.8.stejer napisao:Sve je to okej, ne opterecuj se
Ksd ugasim padne na 0.6, ali momentalnooo
zasto je uopste bitno sta pokazuje bord na leru, kod nekih kola ne pokazuje nista, isto kao kad ljudi gledaju trenutnu potrosnju po bordu pa ispada da trosi kao tenk. Bord nije los za prosek da pogledas mada ni to nije bas tacno ali sve ostalo je nerelevantno i nebitno.
Mislim da kola vise trose na leru.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Dizeli od 0.5-0.8 L/h
Benzinci više
Benzinci više
Meni Smart troši 0.8l po satu, tako kaže Torque. Veliko pitanje koliko je tačno mada deluje realno.
Kod Tucsona taj podatak ne može da se vidi ali očigledno ulazi u ukupnu potrošnju na 100km, što mi i nema nekog smisla jer se auto ne kreće.
Ima smisla, uzima ukupno potrošeno gorivo, i ukupno pređen put
Dok stojiš, trosis gorivo
Dok stojiš, trosis gorivo
Meni bi bilo logičnije da računa odnos gorivo/vreme posebno od gorivo/put.
Malo je off ali bilo mi zanimljivo kad sam procitao, na fejsu covek koji radi u nekoj radnji auto delova postavio cenu keramickih diskova i plocica za audi rs7, jedan disk je ostecen usled nekog udarca (ne znam kakvog udarca a bas me zanima posto auto nije iz udesa), novi diskovi iz originala, drugih nema, su 6500e a plocice su 800e, auto inace prosle godine kupljen i placen 160.000e uz neke naknadne doplate medju kojima spadaju i ti keramicki diskovi. POstoji opcija da se stave klasicni diskove za mnooogo manje para ali covek je hteo bas keramiku kad je kupovao auto i to je masno doplatio, (mislim da je osnovna cena tog auta bila 120k eura a jos 40 dato na neke dodatne opcije). Ono ko ima para za takav auto ima valjda i za odrzavanje stim sto je ovo neplanirano skroz i bas smor posle samo godinu dana. Inace nije mi uopste jasna poenta tih keramickih diskova, niti je to trkacki auto niti je za stazu, za jurcanje po auto banu su totalno nepotrebni, klasicni vrse posao u 99% slucajeva voznje takvog auta.
Benzinci su u proseku od 0.7 litara pa naviše, zagrejan motor. Sećam se da sam čitao o potrošnji u leru u vezi sa upotrebom start/stop sistema da li pravi neku bitnu razliku itd, i brojke su se vrtele tu negde, 0.5 do 1 litar na sat vremena.
-
Kad smo kod borda, jebo potrosnju.
Danas mi na sat vremena nestade onog displeya od borda.Zacrnio se samo.Kazaljke svjetle, lampice (od rucne npr isl) isto rade.
Samo u sredini nema onog malog displeya i kilometraze i sata sa strana.
Gasio auto palio nista.
Znaci samo crno i u 30 sec se pojavi na sekundu dvije i opet nestane
Nakon 2h stajanja proradilo.
Ideje?
Danas mi na sat vremena nestade onog displeya od borda.Zacrnio se samo.Kazaljke svjetle, lampice (od rucne npr isl) isto rade.
Samo u sredini nema onog malog displeya i kilometraze i sata sa strana.
Gasio auto palio nista.
Znaci samo crno i u 30 sec se pojavi na sekundu dvije i opet nestane
Nakon 2h stajanja proradilo.
Ideje?

- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Hladni lemovi u tabli.
Neki auti su imali jako puno problema sa tim recimo Focus mk2, C-Max mk1, Kuga mk1
Neki auti su imali jako puno problema sa tim recimo Focus mk2, C-Max mk1, Kuga mk1