Auto sijalice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Auto sijalice

Post od Uroš S. »

dragan napisao:spremas cuning za fabiju? :D

zar nisu na redu tockovi na prolece?
haha, ma pitam informativno :D

Vise me zanimaju bela svetla u dnevnim, valjda je to LED i mozda bih stavio neke plavo-bele u farove, al nemam predstavu koje i koliko to kosta.

Te led u dnevna kad bih stavljao to se samo ubode na standardno mesto? Gde to ima da se kupi?
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Cek, ti imas dnevno svetlo dole u maglenci, pa hoces da umesto obicne stavis LED sijalicu?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uroše, potraži odgovarajuće sijalice ovde...
viewtopic.php?f=68&t=1261 ili
http://www.auto-osvetljenje.com/

Siguran sam da ćeš naći odgovarajuće, bar što se tiče daylihgt-a u maglenkama. Za ubacivanje xenona u farove ne znam da li ti je to neophodno? Znam da Fabia ima dosta dobra svetla. Ja bi prvo probao sa nekim jačim, Philips sijalicama, poput ovih kod Dragana.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Djiuliju, da bas tako.

Hvala Trojanac, pogledacu, a za ksenone sam pitao iz radoznalosti, ne bih to radio, nego ako vec budem stavio LEDove dole u drl onda da zaokruzim pa da sve svetli belo, tako da ako bude izmena stavicu kao Draganove.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Najgore od svega je sto ce 2 kompleta tih sijalica biti skoro pa jednaka ceni ugradnje xenona.. A da se ne lazemo, ne mogu se porediti po kolicini osvetljenja.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:

Post od djiuliju »

Pazi kad biras te LED sijalice. Svetle lepo, belo, ali cesto nedovoljno jako da bi se videle po danu. Koje sijalice imas uopste u dnevnim, msm koju vrstu sijalice?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

@DW
I sam planiram xenone, ali u kompletu sa projektorima, jednog lepog dana. E sad, ja mojim svetlima nisam baš nešto zadovoljan, a ni OSRAM NB sijalice nisu puno pomogle. Ipak je auto star 10 godina, a generalno za moj model važi da su farovi loše projektovani. Zato je u restyle model išao far sa projektorima, potpuno drugačije konstrukcije.
Ipak, mislim da xenon nije must have, ako je auto nov i ima dobre farove, a znam da ih Fabia ima. Sa nekim jačim sijalicama ne postiže se efekat xenona, ali je dosta blizu toga i pritom zadržavaš sve fabrički.

Ako crkne xenon, možeš li sam da zameniš, ako imaš rezervnu sijalicu?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mozes ako umes :mrgreen:

Nije to nikakva naucna fantastika, samo ljudi obicno nemaju rezervne sijalice, a i zasto bi kad crkavaju na par godina.

I ja bih isao na xenon jer ne vidim poentu pojacanih obicnih sijalica koje po defaultu traju mnogo krace nego normalne halogene, a da ne pominjem u odnosu na xenon.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ma nisu meni lose, ionako 2x godisnje vozim nocu po neosvetljenom putu, ako i toliko, nego zbog estetike.
Ne znam koje su mi sijalice u dnevnim, pogledacu.
Ksenoni bez projektora su mi bas cunerski, tj. oni koje najcesce vidi, mozda ima i tu kineza a i kvalitetnih, ali nisam nesto rad da sad dajem 50-100e za neki polovican rezultat(bez projektora). za pocetak bih stavio LEDove u donje farove gde su dnevna i maglenke.
LED sijalice bi trebale duze da traju od klasicnih sa vlaknima?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Re: Honda Civic EU8 1.6 VTEC 2003

Post od trojanac »

trojanac napisao:29.06.2012.
...zamenio sijalice sa Night Breaker sijalicama i vrlo sam zadovoljan rezultatom. Videćemo koliko će trajati.

09.10.2012.
Jutros upalim auto, upalim svetla i kratko svetlo na desnoj strani se samo kratko upali i ugasi. Dugo radi, ali kratko ne. Nije prošlo ni 4 puna meseca. Možda sam delimično uticao na tako kratak rok trajanja jer sam često nameštao motorčić u tom desnom faru, obzirom da nešto ne radi kako treba. Ne znam, videću koliko će mi trajati u levom faru.

Odoh da zamenim sijalicu, ali ovaj put običnu stavljam, nemam NB u rezervi, a nešto mi skupo da ih uzimam sad kad imam više običnih u rezervi.
03.12.2012.
Ode i druga NB u večna lovišta. Trajala tek 5 meseci i koji dan preko toga. Malopre stavljena obična, koja se našla u rezervi. Za sada ne stavljam ništa posebno dok ne istrošim ove obične, a posle videću. Ako bude mogućnosti za xenone, ako ne probaću sa Philipsom. Svakako mi ne ide na ruku da dajem preko 20e svakih pola godine na sijalice. Možda bi se NB+ bolje pokazale, ali ih nisam video u ponudi još uvek, za H4.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sve je to lepo sto Night Breaker, Cool Blue i ostale fensi sijalice nude, ali moje misljenje je da nisu vredne tih para.
Hocu da kazem da se i sa ovim "obicnim" normalno vidi i moze bez ikakvih problema da se vozi. A onaj ko hoce da ima dan ispred sebe, lepo ugradi xenon i to je to, pogotovo sto ni xenoni nisu vise egzotika a samim tim i skupi. To je moje misljenje...

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni svetla prilično dobro svetle sa običnim narva sijalicama.
Nemaju tu punoću kao xenon, naravno, ali lepo osvetljavaju.
Pre xenona bih ugradio one fabričke prskaljke, ako ikako mogu. Pošto mi mnogo veći problem predstavlja blato na farovima, koji mi unište svetlo, nego same sijalice.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Proslo je skoro 6 i po meseci, a Diamond Vision su jos uvek zive - javicu kad zvekne prvi par... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Trojke, ja sam uzeo NB+ u KitKomercu u Ugrinovackoj, H4, 1600 i kusur dinara su.
Danas sam stavio i LED u dnevna i bezbojne migavce, onako su kao hromirani a svetle narandzasto normalno.
Far mnogo lepse izgleda jer je belo crven skroz, a prednji je skroz beo. Stavicu slike kad dodjem kuci.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:

Post od djiuliju »

Sta si stavio u migavce, osram diadem?
Odgovori