carov2 napisao: 22 Dec 2021, 18:47
Ivan napisao:Pod broj 1 gume itekako pomazu i znace po ledu, ne svidja mi se mantra da po ledu ne pomaze nikakve guma, cuo sam to vise puta.
Naravno da nece biti svemoguca guma na ledu, ali ce dobra zimulja itekako pomoci.
+1
Jedan dečko što radi kod nas, često nam i vozi robu preko, ima C kategoriju.
Pre mesec dana je imao saobraćajnu nesreću, Seat Ibiza, imao zimski Tigar kaže, star godinu dana, vraćao se sa Stare Planine, kaže klizavo, led, pobegne mu dupe, sklizne sa strane u neki šanac.
Kaže vozio normalno/lagano, i odjednom je izgubio kontakt, auto mu pobegao.
Njemu ništa, devojka zadobila dovoljne povrede/prelome da par meseci bude van stroja.
Odmah sam posumnjao na gume, kaže, ne, sve je bilo ok, kaže imam dobre gume i vozio sam normalno, led je led, ne pomaže tu ništa.
Uvek u ovakvim sličnim situacijama, moji drugovi su imali "problematične" gume, u smislu, jesu zimske, ali nisu iste na prednjoj i zadnjoj osovini, jesu zimske, ali su stare i slično.
Napomena: Kakve gume je imao ovaj dečko i kako je vozio, ne znam, ovo iznad su njegove reči.
Mene prošli Audi A4, prednji pogon i uvek dobre premijum gume nikad nije izbacio iz putanje, a vozio sam u svakakvim uslovima, oko 170k km za 5 godina.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk