Preporuka za gradski SUV do 14000 evra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
belgrade_lion
Reactions:
Pridružio se: 15 Nov 2021, 20:47

Re: Preporuka za gradski SUV do 14000 evra

Post od belgrade_lion »

Sad sam se najvise skoncetrisao na Vitaru, benzinca. Najvise sam vozio SX4 koji dosta volim, i mislim da bi mi Vitara bila super nadogradnja. Velicina mi je idealna.

Ima tu i tamo da se nadje da je kupljen u srbiji, prvi vlasnik. Cena je cesto i jaca od 14 hiljada, ali mi se mnogo vise svidja od ostalih spomenutih. Cak bih mozda otisao do Veternika da probam ovaj turbobenzinac, ali me plasi uvoz bez broja sasije. (https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tara-14-gl)

Pozdrav, i hvala svima na ranijim komentarima; procitao sam ih vise puta :)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ova Vitara ima registracionu nalepnicu tako da možda i nije sveže uvezena.
Lepo izgleda na slikama, osim što mi zadnji branik izgleda svetlije od ostatka auta pa obrati pažnju.
belgrade_lion
Reactions:

Post od belgrade_lion »

Evo ja gledam zadnji branik ali meni uopste ne izgleda svetlije.
Evo primer jedne polovne ista boja i godiste: https://www.reezocar.com/en/occasion/an ... 3FD46.html

Hvala svakako na preporuci, mozda pokrenem novu temu ako se odlucim da idem u Veternik da gledam ovaj primerak, da vidim sta ljudi preporucuju da pogledam...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Cak i da je farban branik ne mora nista lose da znaci. Evo ja sam sad farbao oba branika zbog par sitnih ogrebotina. Neko to posle moze uzme za manu jer je nesto dirano, a neko kao prednost jer se auto odrzava da bude sto blize fabrickom stanju.
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Svaki ali svaki auto u velikim gradovima kao BG ili NS koji je parkiran na gradskim ili privatnim parkinzima od zgrada (citaj koji nije garaziran) ce u roku godinu dve da bude iscukan po vratima (desna strana je kriticna) ili zakacen po branicima, neki branici ce da ostanu na mestu a kod nekih i pri manjim udarcima popucaju zabice. Ako neko voli da se bori sa vetrenjacama (kao ja) ce stalno to da farba, polira i sl dok ce neki da odustane posle par puta i da ceka da dodje do vece stete ili da se nakupi pa da sredjuje.

Ono sto hocu da kazem da i ako skontas da je nesto farbano, bitno je da proveris da li je bio veci udes ili malo gradsko cukanje.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

To samo ako vlasnik ne pazi gde parkira.

Dosta auta sam sacuvao parkirajuci u NS godinama (i to na limanima) tako sto sam uvek birao gde cu stati, sto priznajem nije lako jer su mesta u deficitu.
Nebrojeno puta mi se desavalo da iako ima neko "lose" mesto, koje je ili usko ili sa obe strane vozacka vrata drugih auta da produzim i po par stotina metara dalje, ali retko ko hoce toliko da se cima.

Tako i u trznim centrima, pa i na parkingu u krugu firme, lupaju se vratima i nabija se vecina sto blize ulazu...
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Nazalost 90% ljudi nema mogucnosti a ni vremena da trazi mesto gde nece biti zagradjen sa obe strane kako ga ne bi udarili kad otvaraju vrata, jer vrata se moraju otvoriti uvek do kraja dok ne udare drugi auto a ne koliko je potrebno da se udje.

Da ne spominjem cesanje drugih o tvoj auto kad se parkiraju iako ima mesta da sleper uparkiraju a ne Punta recimo...stvar umeca a ne prostora i velicine auta.

Kako god ovo je za neku drugu temu, kad tad ce prosecnog vozaca neko zakaciti u velikom gradu, nebitno da li se vozi nov ili polovan auto ali dok god nije neka velika steta tj udes, ne treba da se brine i odustaje od nekog auta za koji se ispostavi da je farban.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Itekako ima mogucnosti, a nasli bi i vremena vrlo lako kada bi hteli ili bili zainteresovani, a 90% ljudi nije zainteresovano.

Uzmes npr samo trzni centar kao primer gde parkinga cesto uvek ima, ali se svi nabiju sto blize ulazu.

Cak bih rekao i da poprilican broj ljudi packe od udaraca vrata ne tangiraju uopste ili vrlo malo.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

"belgrade_lion"
Možda će ti ovo pomoći
https://www.b92.net/automobili/vesti.ph ... id=2084568

Inače sam vlasnik Vitare već skoro 3 godine, pre koji mesec sam seo u novog dobro opremljenog Sandera (14k eu)
Oduševio sam se autom (za te novce) ima tu ozbiljno lepih detalja... ali generalno kada sedneš za volan (a ne mogu da objasnim tačno zašto) ipak Vitara deluje ozbiljnije.

Tako da ipak je to koliko para toliko muzike, al osećaj je subjektivan, naravno.

Opet što kažu - novo je novo, istina...
Poslednja izmena od RobiNS u 08 Jan 2022, 23:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kako direktor Komunalne milicije kaže:
Parking mesta u gradu ima dovoljno, samo se treba malo potruditi :D

Kod mene u kraju nema normalnih parking mesta. Ne da ih nema dovoljno, nego nema. Sve je na divlje.

Pa ti posle biraj gde ćeš sa autom. Iznajmljujem garažu i mirno spavam, ali sve i da svi hoće da iznajme, garažnih/parking mesta nema ni približno (procenat teži nuli) dovoljno.

Kod firme opet na divlje, parkira se na trotoaru, bar dva puta sam popio kuku, pokrivili mi tablicu, popucale plastike na braniku. Dodatno, razni ožiljci po branicima. Da, rešenje postoji, javni prevoz.

Na urednom parking mestu su mi odrali auto sa strane.

Na pumpi, dok sam točio gorivo, gospođa mi se navuče na branik.

Živeo kasko.

--
Kolega živi u centru, kupio novi G7. Eno ga sav nalupan. Još je (pored stanarskog mesta u zoni) iznajmio i mesto u javnoj garaži, iako mu nije baš blizu zgrade.

TapaT

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja u promenadi odem na medjusprat, zavucem se gde nema nikog i obavezno se neko parkira bas pored mene. Da li mu je Milan Tarot dao instrukcije ili je nesto drugo u pitanju, nemam pojma. Samo se bezveze iscimam i kruzim oko auta da nije slucajno zakacen negde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
belgrade_lion
Reactions:

Post od belgrade_lion »

RobiNS napisao: 08 Jan 2022, 23:09 "belgrade_lion"
Možda će ti ovo pomoći
https://www.b92.net/automobili/vesti.ph ... id=2084568

Inače sam vlasnik Vitare već skoro 3 godine, pre koji mesec sam seo u novog dobro opremljenog Sandera (14k eu)
Oduševio sam se autom (za te novce) ima tu ozbiljno lepih detalja... ali generalno kada sedneš za volan (a ne mogu da objasnim tačno zašto) ipak Vitara deluje ozbiljnije.

Tako da ipak je to koliko para toliko muzike, al osećaj je subjektivan, naravno.

Opet što kažu - novo je novo, istina...
Hvala RobiNS, i ja mislim da bih pre kupio polovnu Vitaru nego novog Sandera. Danas sam prvi put probao dva komada. Motor 1.6 isti kao na SX4 koji sam vozio dugo, kilav malo za tako lak auto. Sve osim toga mi se bas svidja na Vitari. Voleo bih da probam turbo-benzinca pa da uporedim, ali ih ima bas malo...
Odgovori