Opel Corsa C - retrovizor
Opel Corsa C - retrovizor
Jedan savet u vezi retrovizora,
neko mi je polomio spoljni retrovizor, gledam preko neta cena novog oko 2.600 din polovan oko 2.000 din.
Koji kupiti, da li kupiti nov ili polovan?
neko mi je polomio spoljni retrovizor, gledam preko neta cena novog oko 2.600 din polovan oko 2.000 din.
Koji kupiti, da li kupiti nov ili polovan?
-
- Pridružio se: 29 Nov 2021, 11:56
Re: Opel Corsa C - retrovizor
Ja bih uzeo nov, jer je razlika u ceni zanemarljiva - 23%.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nisu to original retrovizori, vec kineski. Ja sam ih menjao na bivsoj astri g i jedan se blago tresao na auto putu. Kad sam drugi menjao, isao sam nekom logikom da uparim taj krs. Nosi deo retrovizora da se farba, pa namestanje, na kraju me izaslo duplo. I to samo zato sto mi je ogledalo puklo i jako je zeznuto za montazu. Na otpadu se sigurno moze naci ocuvan, u boji vozila, original opelov.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
i ja sam uvek za originalan polovan deo kod tih karoserijskih elemenata, novi kinezi neretko ne mogu lepo ni da se upasuju, posebno krila, haube, maske, i sl.
-
- Pridružio se: 29 Nov 2021, 11:56
E ako su kineski i to loši kineski (prave Kinezi i Oneplus i iPhone i Lenovo itd.) , druga priča...
pa naravno da su losi kinezi kad novo krilo kosta manje od polovnog originala, vidi se i ovako pod rukom da je lose, tanji lim, laganije a plus sto neretko rupe ne pasuju pa mora da se budzi.
Ja sam za 206 uzeo nov retrovizor(stari sam pokusao da sklopim po minusu, samo mi ostao u ruci - ukrtila se plastika), uklapao se sasvim ok, a bio iste ili slicne cene kao polovni. Plus sto sam uz nov dobijao neke sundjere koji su na polovnim bili pohabani. E sad, to je bio obican, rucni, bez grejanja.
Ja bih doterao auto do radnje i trazio da uporedim, pa ako deluje OK, uzeo bih.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ja bih doterao auto do radnje i trazio da uporedim, pa ako deluje OK, uzeo bih.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
kvalitet plastike nije isti kao kod originala pa ce taj kinez mnogo lakse puci prilikom nekog kontakta nego original...jednom sam kupio samo poklopac retrovizora posto su mi ukrali, taj kinez je kostao 800din a polovne su prodavali 10ak evra, ali je plastika toliko bedna da mi delovalo da ce puci prilikom montiranja plus jedva sam ga upasovao da koliko tolliko legne na retrovizor ali opet je bilo zazora
Ja sam zamenio samo ogledalo za Astru G pre 10akgodina, bilo je dosta posla, ali sam uspeo.
Morao sam da skinem ogledalo sa kineskog nosaca, pa onda da zalepim za fabricki nosac, jer kineski nije hteo da sklocne, ali sam uspeo, nekako sam istopio kineski nosac sa lemilicom...
Morao sam da skinem ogledalo sa kineskog nosaca, pa onda da zalepim za fabricki nosac, jer kineski nije hteo da sklocne, ali sam uspeo, nekako sam istopio kineski nosac sa lemilicom...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.