Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Corona virus

Post od lami »

Jbg, pogledaj moje postove ovde, nikad nisam kacio nesto protiv vakcina. Ja na mom poslu pratim ko je zarazen, po sluzbenoj duznosti. Ova devojka mi je rekla da je imala onaj neki nenormalan broj antitela, kao i vecina koji su primili trecu dozu.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

NB92

Prigodna izjava sa visoke instance, u svetlu nove omikron realnosti.

Britanski stručnjak: "Ne možemo da vakcinišemo planetu svakih šest meseci"

Vodeći stručnjak koji je učestvovao u stvaranju vakcine Oksford/AstraZeneka kaže da nije izvodljivo da se svima u svetu daje buster doza vakcina nekoliko puta godišnje.

"Ne možemo da vakcinišemo planetu svaka četiri do šest meseci. To nije održivo niti može da se finansira", rekao je profesor Endrju Polard, direktor Oksfordske grupe za vakcinu i šef britanskog Odbora za vakcinaciju i imunizaciju u intervju objavljenom u Daily Telegraphu.

"U budućnosti treba zaštititi ugrožene grupe"

Polard je takođe naglasio potrebu da se u budućnosti zaštite ugrožene grupe, umesto da se novim dozama vakcinišu svi stariji od 12 godina.

Potrebno je više podataka kako bi se utvrdilo hoće li, kada i koliko često onima koji su ugroženi trebati dodatne doze.

Pollard smatra da su potrebni dodatni dokazi pre nego što se građanima Velike Britanije ponudi četvrta doza vakcina. U Velikoj Britaniji u toku je vakcinisanje trećom dozom, koju mogu primiti zdrave osobe starije od 18 godina i rizične osobe starije od 16 godina.

"Manje od 10 odsto ljudi u siromašnim zemljama primilo je prvu dozu"

U drugom intervjuu koji je takođe danas objavljen za Sky News, Polard je upozorio na neravnomernu dostupnost vakcine širom sveta.

"Jednostavno, iz globalne perspektive nije održivo ili isplativo davati novu dozu svakome na planeti svakih šest meseci. I zapamtite da je do sada manje od 10 odsto ljudi u siromašnim zemljama vakcinisano prvom dozom, tako da cela ideja o redovnim dozama na globalnom nivou jednostavno nije razumna", rekao je.

Uzgred svi vakcinalni bedemi su probijeni, perjanice visoke vakcinacije su poklekle u cunamiju, kao sto su Spanija, Italija, Portugal, i na kraju najutvrdjenija od svih Australija.
Kazu da su Oziji u kompletnom rasulu, od najtvrdjih mera, do poptpunog prepustanja, trenutno.

Jedine zemlje koje se js drze su Kina i Novi Zeland, koji merama seku(ne vakcinama) i omikron, za sada....

Sreca pa je omikron manje smrtonosan i za vakcinisane, a i za nevakcinisane.

Za Cozma, Novi Sad ce doci na red za par dana, naravno da se uvek u BG sve prvo zavrti....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ma nece. Novosađani su super rasa

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zemun Polje, pa Novi Sad
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Zvezdara.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

@Bax Ista su slavlja bila u NS i BGD, nema tu nikakvog kasnjenja. Ima veceg povecanja naravno od juce, ali je cca 4 puta veci broj testiranih... logicno je :)

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

Pa opste je prihvaceno da je vakcinacija zastita od tezih formi bolesti, a ne nemogucnost prenosa, ne znam sto se to opet potencira.

Inace zanimljivost koji sam juce cuo, Drosten, reinfekcije i vakcinisani ranije ispolje simptome omikrona, jer im imuni sistem odmah prepozna i reaguje, za razliku od nevakcinisanih, gde simptomi idu koji dan kasnije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pa kako drugačije da upotrebiš kvalifikaciju u desetercu poput "vakcinalni bedemi su probijeni, perjanice visoke vakcinacije su poklekle u cunamiju" osim tako što ćeš se uhvatiti besmislice za koju godinu dana svi mogući ponavljaju da je besmislica.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Vrhunski deseterac :)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

https://www.blic.rs/vesti/svet/sav-znac ... va/qdcl5el

I odgovor za Grujica:

Nije jasno koliko će trajati zaštita od bustera trajati. UКHSA je ranije izvestila da je zaštita od simptomatske bolesti opala nakon 10 nedelja sa 70% na 45% nakon Fajzer bustera među onima koji su već uzeli dve doze Fajzera.

Medjutim, podaci za UK su bolji gde je korisceno dve AZ+Fajzer. Kod nas se upravo te grupe prate jer se pokazalo kao najefikasnija kombinacija (isto vazi AZ+Moderna). Izgleda da mix stvara mnogo bolju zastitu.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja sam u kombinaciji Jonson&Jonson pa posle Moderna ... Videcemo kako ce se drzati :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

cozmo napisao: 05 Jan 2022, 12:11 https://www.blic.rs/vesti/svet/sav-znac ... va/qdcl5el

I odgovor za Grujica:

Nije jasno koliko će trajati zaštita od bustera trajati. UКHSA je ranije izvestila da je zaštita od simptomatske bolesti opala nakon 10 nedelja sa 70% na 45% nakon Fajzer bustera među onima koji su već uzeli dve doze Fajzera.

Medjutim, podaci za UK su bolji gde je korisceno dve AZ+Fajzer. Kod nas se upravo te grupe prate jer se pokazalo kao najefikasnija kombinacija (isto vazi AZ+Moderna). Izgleda da mix stvara mnogo bolju zastitu.
Nije ovo odgovor za Grujica jer Grujic nit je išta pitao, nit je rekao išta suprotno od ovoga, već sad vrtiš u krug da zamaješ što si odvalio isključivu izjavu koja je nerealna.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ja ti samo prenosim kako tece istrazivanje ovde. Lekar si, radis u kovidu, trebao bi to da cenis.

Svo vreme iznosim podatke koje se skupljaju u Vojvodini (a od skora i u regionu - BiH i CG). Veoma detaljno se sve prati.

Nemam uopste potrebe da lazem ili lupam gluposti kad je tako kako sam ti napisao.

Mozda se stvarno Vojvodina razlikuje od ostatka, eto stvarno ne znam. Mozda se ljudi ipak manje druze i u redjim su kontaktima pa je takva situacija.

Trenutno je 25% vakcinisanih zarazeno, od toga preko 80 procenata sinofarm, a sve ostalo miks. Omikron nije detektovan jos.

Sa trecom dozom nema nikoga na prijemu u bolnicu sto se tice kombinacije koju sam pomenuo, a u pracenim grupama ni zarazenih - simptomatski. Asimptomatske ne mozes nikako da uhvatis, osim na testu, a on se radi jednom nedeljno. Videcemo za dalje.

Neki su bili posteno prehladjeni i testirani negativno. Neki su imali, potvrdjeno, grip.

Mozda smo prosli asimptomatski, to nikad ne mozemo znati. Mozda ovaj umor sto sam imao od posla je bio kovid, mozda nije od posla. Ko to vise zna :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Slavlja još uvek nisu ni došla na red, tek za koji dan će se videti eskalacija naše pameti.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Vise ne zavisi od nase pameti, tu fazu smo prosli.

Ovo sad ide stihijski, videcemo da li ce i karantin kineskog tipa moci ovo da zauzda.

Nase mere vise nisu relevantne, srecom broj mrtvih je blizu minimuma od pocetka pandemije, pa da nastavimo u tim pravcu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zaključana tema