Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Re: Corona virus

Post od sasha015 »

Ovi praznici mi deluje kao bahanalije u Zionu,Matrix.
Noc pred napad masina...
A onda je doslo jutro....
Samo mi nemamo Nea.

Samo rokaj....

Da li testovi iz privatnih laboratorija ulaze u brojeve?
Verovatno su duzni da ih prijave zavodu.

Ako je tako,tipujem na 20.000 dnevno do Jovandana.I slom sistema.Ne samo zdravstva,vec i drzave.
Uvek pozitvni pesimista....
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ok je pesimizam ako je pokazao tačnost u predviđanjima, pogotovo kad je zdravlje nacije u pitanju
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kolega koji je juce sedeo pored mene za ruckom i koji sedi inace u kancelariji pored mene testirao se pozitivno.... Lepota, sada cu da vidim da li radi buster :) Ovo bas ide kao ludo. A pre dan je dobio zvanicno da je negativan (5 dana posle potencijalnog kontakta) i opet.... Inace juce 2,5 x veci broj zarazenih za jedan dan ...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ovo je sad samo posledica slabog testiranja ljudi zadnjih desetak dana... uvek smo bili na 30 procenata pozitivnih u pikovima, nista ovo nije nenormalno niti neocekivano, vise se testira, mnogo je i nasih iz inostranstva koji su doneli kovid (nevakcinisani vecinom, ovde u KCV vec ima informacija. Takodje od vakcinisanih 90 procenata je sa dve doze odavno sa izvetrenim imunitetom sto se tice zarazavanja).

Koliko testiraju, toliko mnozite sa 30 do 40 procenata i to je to. Ali tesko da je kapacitet veci od 30-40.000 testova dnevno.

U NS je skocio broj slucajeva za tri puta, ali je 4 puta vise testirano, pa je logicno... misim nista spektakularno. Rekoh, videcemo narednih 10 dana i tako ce nam biti do kraja ovog talasa... Preko praznika niko ziv nije dolazio da se testira... sad su navalili svi, otud guzva.

Manite te price neko je kinuo u prolazu, sedeo pored mene 5 minuta... ovo je sve sad zarazavano 24-25... uglavnom u NS su svi iz tog perioda, niko se nije testirao, simptomi se produzili, dosli kontakti na testove... i dalje je 90 procenata delta... a on se ne prenosi tako kako sam pomenuo. Omikron jos nije potvrdjen laboratorijski u NS. Simptomaticni su svi kao za delta soj, a dosta testiranih ima grip (stigao je reagens). Ima par testiranih sa simptomima prehlade (verovatno je omikron). Eto vam sve iz prve ruke sto se tice pracenja podataka ovde.

Narednih 10 dana su kljucni koliko cemo da krenemo sa prokuzavanjem :)

Ko hoce neko druzenje, iskoristite ovih par dana, posle nema sanse :)

Srednje skole u NS krecu online od ponedeljka, pametna odluka.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

...a u stvarnom se svetu Sentineli povlače iz Ziona, Neovo telo odnesu mašine, a Morpheus i Niobe se zagrle.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Cozmo javi kad dodje omikron.

Elem danas smo probili dnevni rekord zarazenih, kao sto sam i najavio pre 3 dana.

Po trenutnom stanju u slicnim zemljema, idemo ka 20-30.000 zarazenih dnevno, u narednih 10ak dana.

Koliko ce nasi da prebroje zavisi od kapaciteta testiranja.

Cekaju nas uzbudljive 3 nedelje.

Nadam se da cemo lagano ovo pregurati, i da nece doci do kolapsa.

Inace pojavio se novi soj u Franci, isto donesen iz Afrike.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Da dodam da vecina dolazi da otvori bolovanje jer im poslodavac ne priznaje kovid da ostanu kod kuce... to je jedan od razloga ovolikog testiranja posle NG. Inace je incidenca ista kao i pre dve nedelje samo je bilo vise od 10.000 manje radjeno testova jer nikom nije trebalo :)

@Bax Po simptomima ima Omikrona, ali nisu radili jos sekvenciranje. Dobili su reagens za grip, jer ga ima u vecim kolicinama....
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja ne znam odakle tebi to, ali kolektivi su desetkovani, ne samo po bolnicama nego inače, a ti kažeš da je razlog samo veće testiranje? Ne, više ima bolesnih.

Uleteli smo u novi talas, to je to. Za sada je dobro što su kliničke slike blaže u odnosu na prethodne, nadajmo se da tako ostaje.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Javice nam kad stignu agensi za testiranje, sve se uklapa.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja izgleda pokupio opet. Danas 38C i malaksalost. Prijatelji sa kojima sam sedeo u ponedeljak testirali danas sina i pozitivan.

Mislim da je za mene bilo ključno što mi je pao imunitet tih dana, aktivirao mi se herpes koji je signal da se to dešava. Da sam bio kroz zdrav možda ne bi ni pokupio, s obzirom na ranije preležavanje i vakcinaciju.

Pa da vidimo kako izgleda susret sa koronom drugi put (plus vakcina). Trebalo bi da bude laganije.
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Sto je veci broj zarazenih ovih dana, to ljudi manje vode racuna o bilo kakvim preventivnim merama.

Za Omikron se znalo da dobro zaobilazi prirodno steceni imunitet i imunitet stecen vakcinama i da se zarazavaju i jedni i drugi (i naravno nevakcinisani). A sta ljudi urade, apsolutno vise ne vode racuna, kakve crne maske, izbegavanje guzve i sl.

Opet ce da se napune bolnice bez obzira sto Omikron manje "salje" u bolnicu ali procentualno na 20k zarazenih dnevno otice u bolnicu priblizno isti broj ljudi kao kad je bilo 9k dnevno zarazeno od Delte i opet smo na istom. Drugi problem sa 20k dnevno zarazenih sto ce biti dosta ljudi koji nece moci da rade zbog izolacije i moze da dodje do kolapsa manogih institucija i problema u mnogim firmama.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

grujicd napisao: 06 Jan 2022, 22:40 Ja izgleda pokupio opet. Danas 38C i malaksalost. Prijatelji sa kojima sam sedeo u ponedeljak testirali danas sina i pozitivan.

Mislim da je za mene bilo ključno što mi je pao imunitet tih dana, aktivirao mi se herpes koji je signal da se to dešava. Da sam bio kroz zdrav možda ne bi ni pokupio, s obzirom na ranije preležavanje i vakcinaciju.

Pa da vidimo kako izgleda susret sa koronom drugi put (plus vakcina). Trebalo bi da bude laganije.
Sada si izgleda u klubu ponavljača :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bax napisao:Cozmo javi kad dodje omikron.

Elem danas smo probili dnevni rekord zarazenih, kao sto sam i najavio pre 3 dana.

Po trenutnom stanju u slicnim zemljema, idemo ka 20-30.000 zarazenih dnevno, u narednih 10ak dana.

Koliko ce nasi da prebroje zavisi od kapaciteta testiranja.

Cekaju nas uzbudljive 3 nedelje.

Nadam se da cemo lagano ovo pregurati, i da nece doci do kolapsa.

Inace pojavio se novi soj u Franci, isto donesen iz Afrike.
Kakav rekord?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Zaključana tema