BMW E46 110KW - lupanje (druk ili plivajuci)?

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
SrdjanN
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2021, 23:33

BMW E46 110KW - lupanje (druk ili plivajuci)?

Post od SrdjanN »

Pozdrav,

uzeo sam auto pre 6 meseci, covek mi je odmah rekao da je druk lezaj za zamenu, sada je auto poceo i da proklizava u 3, 4, 5, ili 6-toj brzini na jacem gasu izmedju 2 i 3k obrtaja.

Stvar sa ovim lupanjem konkretno je da se ne cuje u leru, ili dok se vozi, nego kada se malo pritisne papucica gasa, do 10% pritiska na papucicu se cuje, nakon toga vise ne. Dakle samo malim pritiskom na kvacilo.

Druk ili plivajuci?
Nema zvuka skripanja, mada se javlja u poslednje vreme kad je hladan i skripanje, mislio sam da je neki kais.

Uzeo sam polovan dosta ocuvan set kvacila bez plivajuceg, pa me zanima dok ne dodje vreme za servis da li mozete pretpostaviti da li je to druk ili plivajuci? Takodje zna i da trese posle duze voznje kad se bas zagreje iz prve u drugu ili trecu kad prebacujem, onako kao da pocetnik vozi, mislio sam da je to korpa...

Nigde se ne cuje zvuk udara metal o metal, nego lupkanje konstatno ali samo na do od 5-10% pritiska.

Kada se gasi u leru malo zatrese, tako mi je i prvi E46 318d se gasio isto, mislim da su njemu nosaci bili.

Ne bih da menjam plivajuci jer ovaj auto ne planiram zadrzati dugo kod sebe zaista, zato i stavljam polovan set.
Kvacilo je srednje tvrdo, i odvaja na pola.
SrdjanN
Reactions:

Re: BMW E46 110KW - lupanje (druk ili plivajuci)?

Post od SrdjanN »

Da dodam samo i da smrdi kao lamela kada se bas pretera u proklizavanju, tipa stisnem pun pri preticanju (samo jednom uradio da testiram).
SrdjanN
Reactions:

Post od SrdjanN »

Jako slicno ovome, samo se na manjem pritisku cuje.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koliko se ja sećam, druk prestane lupati kada pritisneš kvačilo do kraja.

Na tvom mestu bih zamenio komplet set kvačila i bio miran.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ako ti je covek rekao da je druk za zamenu i ako ti kliza lamela nema sta da se diskutuje dalje, svakako ces morati da skidas menjac pa ces onda znati na cemu si, tad ces videti i stanje zamajca, a za stavljanje polovnog seta ne znam sta da ti kazem, neka majstor proceni da ne bude vrlo brzo skidanje pa stavljanje novog
SrdjanN
Reactions:

Post od SrdjanN »

nikaragva napisao: 06 Jan 2022, 10:42 Koliko se ja sećam, druk prestane lupati kada pritisneš kvačilo do kraja.

Na tvom mestu bih zamenio komplet set kvačila i bio miran.
Nemam sada toliko jer imam jos jedan auto koji mnogo vise prelazi, a ja cesto menjam aute i onda mi je ovako finansijski isplativije, nasao sam dobro ocuvan set sa dosta mesa na lameli i dobru korpu, druk je nov.
Tako je, i meni prestane lupati kad pritisnem kvacilo, ali zar bese i zamajac hoce da zeza kada se stisne kvacilo ili samo kada se otpusta?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koliko znam zamajac lupa stalno.
SrdjanN
Reactions:

Post od SrdjanN »

nikaragva napisao: 06 Jan 2022, 13:03 Koliko znam zamajac lupa stalno.
To mi reci, zato sam i otvorio temu, ne lupa nista kada je kvacilo potopljeno ili kada uopste nije pritisnuto, samo na pocetku.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ne mora zamajac da lupa stalno a ako se tesis da ti nije vrisnuo zamajac to ces sigurno znati tek kad skines taj set, ako si vec kupio polovan set kupices i polovan zamajac sta je problem ne kosta on 500e pa da te brine
SrdjanN
Reactions:

Post od SrdjanN »

Reseno kvacilo, a inace to na kvacilu sto je lupalo jeste zamajac, ima malo lufta kaze majstor ali kaze da mogu jos dosta preci dok ne pocne bas da trese.
Kad pocne, uzecu polovni plivajuci i zavrsiti pricu za 100 eur + ruke, na set polovan sam puko 80+60eur ruke = 140 eur.
Set sam uzeo koji je skoro menjan na strancu i stvarno kvacilo je premekano, super sam prosao.
Odgovori