Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Corona virus

Post od DukeNS »

Sad bolje da ne uvode mere i neka puste da se svi pozarazavaju. Neka samo daju preporuku za starije i ostale kategorije koje bi trebalo da se sacuvaju.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

blaugrana napisao:Pitam se hoce li pojedinci moci bez korone kada se sve stisa?
Postali ste naucnici amateri.
Svaka cast

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk
Nemoj sada da ti izvucem 52 istrazivanja u preprintu i mejlove svetskim strucnjacima :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Za dobrobit zajednice, bolje ne ;)

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

DukeNS napisao: 11 Jan 2022, 18:32 Sad bolje da ne uvode mere i neka puste da se svi pozarazavaju. Neka samo daju preporuku za starije i ostale kategorije koje bi trebalo da se sacuvaju.
Obiđi neki kovidarijum da vidiš kako je sada... Pakao.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

. U SAD je danas zabeležen najviši broj hospitalizovanih zbog koronavirusa do sada, saopštilo je Ministarstvo zdravlja i dodalo da je gotovo 146.000 ljudi u bolnicama širom zemlje.

Od tog broja, oko 24.000 ljudi se nalazi na odeljenjima intenzivne nege.

Prethodno je najviši broj hospitalizovanih - 142.000, zabeležen 14. januara 2021. godine.

Igre velikih brojeva.
Dzaba sto je 3 puta manje opasan, kad zarazi 10 puta vise ljudi.

Dodje mu na isto, ili i gore.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

U UK uopste nije taj trend, cak naprotiv, u opadanju je.

Mislim da ameri imaju manji broj bustovanih a i vakcinisanih.

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... nated.html

Intensive care doctor reveals EVERY critically ill Covid patient being treated at his hospital is unvaccinated
- as data shows 60% of ICU admissions are for those who have not had a jab

David Hepburn critical care patients at Grange University Hospital are unjabbed
Intensive care doctor said none are vaccinated at the centre in Cwmbran, Wales
60.8 per cent of all intensive care admission are made up of unvaccinated adults

Kacio sam vec tacne procente, busterovanih je smesan procenat u bolnicama, gotovo zanemariv. Svim ostalima je druga doza odavno izvetrila.

Mislim da je UK na odlicnom putu.

NS i pored omikrona i dalje preko 70 procenata nevakcinisanih. Nema neke sustinske razlike u odnosu na deltu, za sada. Kontrolne busterovane grupe i dalje su covid free.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Sto se tice imuniteta busterovanih i prelezalih na omikron.
Sestra i zet zakacili, oboje busterovani.
Sestra 3 fajzera, zet 3 astre i prelezao posle prve astre koronu.
Oboje lagano izgurali, dan dva blago povisene temperature.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

3 Astre je kao da nisi primio nista. Odnosno, dolazi cak i do pada imuniteta. Najbolja kombinacija je dve AZ+mRNA vakcina. Mnogo bolja nego tri fajzera/moderne. Pokazalo se u UK, pokazalo se i ovde, za sada kao najbolja kombinacija.

Jedna velika stvar je primecena: ko god je imao simptomatski kovid, bez obzira da li je vakcinisan ili ne, opet zakaci. Kod vakcinisanih sa blagim simptomima, srecom. Neki si vec treci i cetvrti put zarazeni, bez obzira na sve. Svi redom su imali kovid 2020/2021. Ispituje se zasto, ali nema ovaj moj nikakav jasan zakljucak oko imunog sistema i zasto se to desava.

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Cozmo, obozavam da citam tvoje postove :bravo:

Sa kojom samouverenoscu ti tvrdis nesto i odgovaras na pitanja, pa to je priceless :pivo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ja ne odgovaram nista. Samo prenosim informacije od coveka koji vec dve godine radi klinicka istrazivanja za podrucje Vojvodine i Novog Sada. Mozda znas nesto sto on ne zna?

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Cozmo evo ti za resenje za enigmu tvog strucnjaka.

I ovi drugi su imali 4 puta koronu, ali nikad nemaju simptome, prirodno su imuni bili na dosadasnje sojeve, nemaju receptire ili sta vec....

Na svaku bubu postoje ljudi prirodno imuni.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

cozmo napisao:Ja ne odgovaram nista. Samo prenosim informacije od coveka koji vec dve godine radi klinicka istrazivanja za podrucje Vojvodine i Novog Sada. Mozda znas nesto sto on ne zna?

1. Da, odgovaras. Jbg, ulazis u diskusije i ogovaras, ocenjujes ko se razume u epidemiologiju a ko ne, itd.
2. Ne, ne prenosis njegove reci, vec pises svoje tumacenje. Velika je razlika. A kada lupis nesto pa ti neko oponira, onda izbrises sebe iz jednacine i bude: "Hoces da kazes da dr mr sci koji radi istrazivanja za KCV lupa gluposti???"

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti ... eluku.html

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Cosmo=Bax samo na malo drugačiji način :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Da, da sad se vrati na ono sto sam pisao pre pola godine i vise, pa mi ukazi gde sam pogresio u procenama.

-Da li sam izneo misljenje da cemo imati 3 talasa godisnje, negde u junu prosle godine, kad su svi strucnjaci govorili da nas ceka mirno leto?

-Da li sam rekao da nas vakcine nece vratiti u normalu, jos u aprilu prosle godine, posle debakla Cilea? Koja zemlja se vratila u normalu?

-Da li sam na samom pocetku rekao, da se u svakom talasu vecina zarazi, izgleda da ce i to na kraju ispasti tacno, samo opet vecina bez simptoma? Uzgred sad vec ima ljudi koji su imalu i 3,4 puta koronu.

-Da li sam pomenuo efekat ogledala, gde sam skernuo paznju da veliki uticaj na prolazenje u aktuelnom talasu, imaju intenziteti prethodnih talasa, a ne samo intenzitet vakcinacije kako je ovde bilo preovladavajuce misljenje, i to je potvrdjeno na mnogim primerima, recimo Australia, Singapur, JAR, Juzna Koreja, istocna vs zapadne Evrope....
Kako je koja zemlja proglasila pobedu sa vakcinama, tako se vracala u mere, posle nekih mesecak dana....

-da li sam letos rekao da imam "osecaj u stomaku" da nas cekaju jos dva znacajna talasa, u svetu, jedan trenutno prolazi?

Za ovo poslednje ne znam jel cu pogoditi, ulavnom su se pogodile moje negativne prognoze.

I jos jedna stvar, ja pisem moje misljenje, iza kojeg stojim, pa i ako se zajebem, ja ispadam magarac.
Poslednja izmena od Bax u 12 Jan 2022, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Zaključana tema