Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Stigla zima...

Post od BigMazzy »

Тај грејач шоферке би требало да буде стандардна опрема.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Stigla zima...

Post od ftj »

Sta je prednost, kapiram da svakako ne mozes da krenes a da ne ocistis soferku ako ima leda/snega? Koristi li se i posle ili samo u pocetku voznje? Secam se odavno price kako je malo mutnija slika kroz grejanu soferku.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ćale ima webasto + grejač šoferke u VW Sharanu. Dobra stvar.. kod njega se malo vide niti grejača pod nekim uglovima, ali ne smeta. Kapiram da je kod novijih auta to manje izraženo.

Taj grejač jako brzo i odmagli šoferku
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sasvim ok opcija je i grejac samo na povrsini ispod brisaca.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa mnogo znači kada zaledi šoferka, otopi je bukvalno za minut. Ja ga odmah gasim posle toga. A uveče jeste mutnije kada dolaze kola u susret, tako mi je bilo i na S max-u i zna da nervira.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Delija napisao: 12 Jan 2022, 02:26 Sasvim ok opcija je i grejac samo na povrsini ispod brisaca.
Ja sam na foresteru imao ovako izvedeno grejanje šoferke. Jako brzo odledi i odmakli celu šoferku. Odlična stvar.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jutros -5 C u NS-u, teško sam ušao u auto. Desna vrata nisu mogla uopšte da se otvore, smrzla brava, onaj jezičak na vrstima nije hteo da izađe napolje. Posle 15 minuta vožnje kada se ugrejao auto sve proradilo. A kažu da će narednih dana ići i do -14 C.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ista situacija. Moram kedere da premažem.. A neki dan u Mađarskoj mi smrzla i ručna, ja mahinalno uveče povukao ručnu..
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ručna mi nije smrzla, uvek je povlačim (otkako sam jednom auto našao na sred ulice). :D
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

A ok je kad je baš veliki nagib, nego je ja povlačim i kad nema nekog nagiba kao ovaj put, gde bi bilo dovoljno ostaviti auto u brzini..
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni auto stoji od nedelje pod snegom. Jutros rešim da vozim klinca u vrtić iako je 300m od kuće, samo da bi očistio auto i provozao malo.
Čišćenje se oteglo. Prvo sneg pa posle ispod led. Prskao sa onim sprejom za odleđivanje, pomogne ali mora grebalica ipak. Za to vreme auto radi, upalio bez problema, duva u šoferku. Trebalo je dosta vremena da se odledi i odmagli.

I onda kad sam već u kolima nije na odmet malo vožnje okolnim uličicama, prekrivenim snegom i ledom. Vozio sam polako ali su all season gume prošle ovaj mali test. Sava all weather je u pitanju.

I ja povlačim ručnu uvek. Nije zaledila.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ručna ne bi trebalo da ledi ako je sve ok.
Uvek je ostavljam, čak i pre 3-4zime kada je na Kopu bilo skoro - 25C, na tadašnjoj C5ici nije zaledila (automatska, elektronska)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ako se ručna redovno koristi obično neće zalediti. Meni se situacija sa autom na sred ulice desila jedno 4-5 dana posle isterivanja iz salona. :D I to još na naizgled ravnom parkingu ispred jednog supermarketa. Auto je krenuo u rikverc i čak preskočio ivičnjak na suprotnoj strani i zadnjim točkovima se zaustavio na travi i na 20 cm od ograde iza. Srećom nikakvih oštećenja nije bilo, baš sam imao sreće. Ali je bio baš jeziv prizor. Od tada uvek potežem ručnu, ušlo mi potpuno u naviku
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Oštećenja su najmanji problem. Pre neku godinu je u Nišu, parkirani Doblo pregazio dete i usmrtilo isto
Da je sreće da se zakuca u ogradu i da ostane samo na tome.
Parking kočnicu i na maksimalno ravnom terenu aktiviram, pa neka mi zagorča taj dan ako zaledi
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Slažem se, bolje i da ne kreneš sa parkinga nego da se desi tako nešto.
Odgovori