Toyota Yaris ili Grande Punto/Evo, 3000-3500e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
AchtungDichtung
Reactions:
Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11

Re: Toyota Yaris ili Grande Punto/Evo, 3000-3500e

Post od AchtungDichtung »

Bax napisao: 13 Jan 2022, 10:40 PS. ja bih gledao neki manji auto, iskljucivo atmo benzin 1.2 ili 1.4. brend ne toliko bitan. Parametri po vaznosti

1. Poznat auto
1a. kupljen ovde
2. mala kilometraza do 75k pozeljno.
3. atmo benzinac
4. cena
5, brend

Recimo Mazda 2, Fiesta, Swift, Yaris, Clio, Punto,
Drugi etalon neki Hyundai, Kia, Peugeot....
Odlican skup kriterijuma, u potpunosti se slazem.

Ja bih u izbor dodao i Corsu D, za te pare moze da se nadje primerak sa 100-ak kkm a odrzavanje je povoljno.
FrodoC
Reactions:
Pridružio se: 28 Jun 2020, 15:11

Post od FrodoC »

Kad gledam na ovim sajtovima za polovne automobile, gotovo da je nemoguce naci automobil a da je presao tu 70-80k. Ako i ima, onda su mu zalepili cenu :).
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Tako je, to ide prijateljim i rodjacima, tako da rastrubi okolo sta trazis, i sacekaj.
NA oglas ide nesto sto nije bas bajno :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Bax napisao:Fali ti da je Punto 5 godina stariji, i da je isto toliko puta bolje mehanicko stanje. Pri tom je i duplo jeftiniji.

NAravno da je Jaris za klasu bolji auto, ali ja bi pre kupio tog Punta od tebe nego Yarisa.

PS. I jos jedan detalj, koji mogu da uoce samo kupci novih kola, sto kaze kolega Yaris sa pravih 130.000km, je kanta u odnosu na novi auto. I sad mozda se sa pravom sumnja na lose odrzavanje, ali 130k, je puno za B segment.
Kao sto sam gore pisao, ja sam probao Yarisa mk1, cuven je po nekom kvalitetu sa pravih 120k, ma isto kanta, raskantala. Mozda se ne kvari, ali sve zveci, i vozi se ko Jugo.
Ne treba generalizovati.
Ja sam ženi uzeo Yaris 2, 1.0 motor. Prešao 170k, ko casa je. Sve utegnuto, ispravno, nema trunke korozije. Ulaganja posle kupovine - pk kaiš, zato što se čuo po paljenju 10 sec. (2000 din)
Otac vozi mk1, na 110k je, top stanje i spolja i iznutra. Za 11 godina posedovanja, pored malih servisa, ulaganje 0 din. NIKAD vanredno u servis nije išao.
E to vredi para, i nema alternativu - vreme koje se ne gubi!
Fiat bi uzeo nikad... a ni tad.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ako se dobro odrzava verujem da moze top stanje.

Nas je bio sluzbeni, plus imao 4 vlasnika do sada, ulje menjano na 30k, pa nije ni cudo sto je raskantan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Eto ima momak, razna iskustva, pa neka proceni sta mu je ciniti.

zdushan koji si Fiat tacno imao, i koje si probleme prosao sa istim.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

vrv nije imao fiat uopste nego onaj fazon italian je to to se kvari, ko i alfa :)
Mislim daleko su fiati od kvaliteta i ne znam cega sve ali koliko para toliko muzike, ni ja ih ne gotivim nesto (volim stare fiate) ali eto grande mi je od novijih mozda i jedini koji mi je ok auto i novi bravo moze da prodje ostalo jako tesko ali obican punto pa i grande preporucujem svima koji hoce jeftin auto i da ga kupis i za odrzavanje a prilicno jednostavan, izdrzljiv i pouzdan.
FrodoC
Reactions:

Post od FrodoC »

Sve zavisi sta kome treba. U mom slucaju, gledao sam nesto pouzdano, da se ne kvari mnogo, a ako se vec pokvari, da je jeftina popravka. Znaci, nesto sto je ekonomicno. GP mi se svidja i kako izgleda, a posto bi mi bio prvi automobil, GP i Yaris su mi bili najinteresantniji.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Bax napisao:Eto ima momak, razna iskustva, pa neka proceni sta mu je ciniti.

Nijedan. Dovoljno se nerviram dok čitam ovde :)

Bax, koji si Yaris tačno imao, i koje si probleme prošao sa istim?

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

koje si to bitne probleme citao o fiatu ovde pa ga zbog toga ne bi kupio?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

zdushan napisao: 13 Jan 2022, 15:57
Bax napisao:Eto ima momak, razna iskustva, pa neka proceni sta mu je ciniti.

Nijedan. Dovoljno se nerviram dok čitam ovde :)

Bax, koji si Yaris tačno imao, i koje si probleme prošao sa istim?

Nemam Yaris, imam Toyotu Auris vec 5 godina. Posto se samo Yaris racuna onda nista...
Ti svako komentarises na osnovu svojih predrasuda, tako da o cemu bi dalje pisali.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pa ono

Sa jedne strane je smesno sto zdushan smatra za uspeh toyote sto je presla 110kkm bez kvara jer to nije neki specijalan uspeh ni za automobile vise klase (koji su mnogo kompleksniji i od kojih se vise ocekuje), cak i sluzbeni ili rentacar auti uglavnom izadju dosta iz garancije pre prvog vanrednog kvara.

Sa druge strane kad vidim sta je sve sasa radio na svom puntu tacno da ga ne preporucis nikome ko nije sam vican majstorisanju i ima prostora i volje za to ili se "okumio" sa majstorom.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Njemu je vecina problema vezana za glupi plin, on i nije imao tipske kvarove za punta
FrodoC
Reactions:

Post od FrodoC »

E da, plin nikako ne bih uzimao, sumnjam da bi mi se isplatio kad ne bih prelazio velike distance. A i ako prelazim vecu distancu, ide se u posetu roditeljima, koji onda napakuju hrane da ne moze da stane u gepek, pa i da je kamion u pitanju :).
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

@Ivan
Smešno ili ne, taj auto ima 19 godina. Meni nije smešno. Da je stajao samo na parkingu, moglo je x stvari da crkne.
Al ajde da se uozbiljim, pašenog je skoro prodao svoj Yaris Mk1, uzet sa 230k. Prodat je sa blizu 400k čini mi se... Vandredno, zamenjeni zadnji amorti (propišao jedan).
Ima sigurno i boljih kola u klasi, al nemam iskustva. Za punta imam dovoljno da tvrdim da nije. Ni blizu.
@Bax
Moze biti da imam predrasuda priznajem, ali imam i posrednog iskustva. Sestra (tj. zet) ima Fiata 500L, uzet nov. Pre toga Punto, uzet nov.
Oba automobila su imali gomilu sitnih kvarova pre 100k km i 5 god starosti. Vozao ih i ja do majstora par puta. A to vidim/čitam i ovde da nije retko. Više je pravilo. Ako otvorimo bilo koju punto temu, ima strana i strana sta se sve "čačkalo"...
Svako ima svoje prioritete i sam definiše šta mu je loše ili dobro. Meni je npr loše da se vucam po majstorima. A nemam ni vremena ni uslova da izigravam istog.
Verujem da je Punto jeftin za održavanje, ali šta mi to vredi kad moram da ga održavam često. Ja bih ga zapalio. Možda tj sigurno je GP bolji ali no tnx ako ne mora.
Po meni, P je idelan za one koji žele da imaju šta da čačkaju. Sem toga, nije mi jasno šta ga čini dobrom i povoljnom kupovinom. Za npr devojku/ženu početnika kojoj nema ko da čačka mečku (smiley)
Voleo bi da mi neko objasni šta je caka? Jel doživljaj punto entuzijasta da je lep, ili brz na pravcu, dobar u krivini, kvalitetan, top enterijer, ribama padaju gaće kad ga vide? Stvarno me zanima.

Odgovori