Qashqai 2009 problem paljenje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
GoDrag
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2022, 19:28

Qashqai 2009 problem paljenje

Post od GoDrag »

Pozdrav.Imam problem na kaskaiju 2009 1.5 dci 106ks k9k.
Ujutru na prvo paljenje auto odmah upali ali sa ili bez dodavanja gasa se ugasi nakon tri sekunde.Posle toga samo vergla i ne daje nikakve znakove zivota.Ne izbacuje greske na ekranu.Upalim ga tako sto probam da stisnem pumpicu kod filtera nafte ali bezuspjesno,sve dok ne ubacim u brzinu i popustim kvacilo da malo trzne,onda nekako upali i radi kao na tri cilindra neko krace vrijeme,tipa 2 min. Od kad upali moguce ga je paliti citav dan bez problema ,ponekad i nekoliko dana. Sve se desava od zadnjeg malog servisa koji je radjen prije nekih 2 mjeseca.Auto se ponasa normalno u voznji ne fali mu snage,ne dimi.Jedino sto sam primijetio jeste da se negdje sa desne strane (suvozaceve) cuje zujanje koje je nekad izrazeno a nekad priguseno (filter nafte ili pumpa mi padaju na pamet),ne mogu da ocijenim da li je ispod haube ili oko zadnjeg sica,i primijetio sam da na prvo paljenje bas sporo radi podizanje stakala,zamalo pa da i ne podize,dok kasnije nakon nekoliko minuta sve dodje u normalu (akumulator je pun snage).Napominjem da je auto kod mene 2je god. i prvom zamjenom filtera se culo to zujanje ali je kasnije neatalo.Imao je neki problem na nekih 10.000km od prvog malog servisa,da slabije vuce i da ne prima gas,kao i da ga sam dodaje i oduzima dok mu je papucica gasa do kraja.Zamjenom filtera koji su bili bas losi (filter vazduha pocijepan) taj problem se vise ne desava.
Napominjem da mi se u zadnjih dva mjeseca desilo 3 puta da ne upali ujutru ili kad lezi vise od jednog dana (vozi se svakodnevno osim vikendom).
Nisam radio dijagnostiku.
Salju me da provjerim dizne i pumpu visokog pritiska,ali posto je to skupo (ne znajuci oce li me ko odrati i namjesta li ko kome posao) a auto mi treba sigurno i bez gasenja,zbog porodice,Rijesio sam ovdje da se obratim.Mozda je neka sitnica u pitanju.😊
I da pitam da li moze filter nafte ili grijaci da prouzrokuju takav problem?
Zahvaljujem!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Qashqai 2009 problem paljenje

Post od Geza »

Možda filter nije namešten kako treba.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
GoDrag
Reactions:

Post od GoDrag »

Hvala,provjericu.Ali koliko sam vidio sva crijeva su fino nalegla i nema nigdje curenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vraća ti se gorivo možda
Možda senzor radilice brljavi
Svakako, iskusan majstor to rešava
GoDrag
Reactions:

Post od GoDrag »

Kupljen novi filter nafte i postavljen.Ne cuje se zujanje,auto pali bez problema i mirnije radi.Medjutim,danas sam morao da ga opet skinem da bih ga dobro pricvrstio za nosac i pojavilo se blago zujanje.Do cega to moze biti,sta prouzrokuje zujanje,crijeva ili pozicija filtera ako je podignut ili spusten?Mada,gore dolje nema mnogo hoda,mozda nekih 3cm.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Možda u nekom položaju u tom filteru ostane vazduh koji je stišljiv, pa pumpa malo odradi dok nabije pritisak...
Odgovori