Sve stoji, to jeste tzv elektronski karburator. Može, i baš tako se i vrši dijagnostikovanje kako si opisao.Dare4x4 napisao: 13 Jan 2022, 21:38
Ako je ovo sistem sličan karburatoru, onda možda za dijagnostifikovanje kvara može da posluži stara metoda za karburatorske motore. Skineš ovaj poklopac filtera za vazduh, uzmeš zatvarač od koka kole i naliješ benzin do pola zatvarača, onda nasipaš u usis vazduha i zaverglaš sa gasom do poda. Ako upali i radi kako treba par sekundi, to znači da ne dobija gorivo već radi samo na ono što si sipao zatvaračem.
Ova metoda je bezbedna za karburatorske motore ali za tvoj auto ne garantujem pa ne pokušavaj dok ne potvrdi još neko ko je siguran.
Drugo, pošto kažeš da se gasi kada aktiviraš grejanje, verovatnije je da je neki problem sa strujom. Tu već može da se nagađa do sutra.
Ne znam koliko još ima Suzuki delova za tako nešto, poslednji koji se kod nas čini mi se masovnije prodavao auto je bio Fiat Uno sa tim monopoint sistemom početkom 90tih, i vrlo je verovatno da bi neki delovi možda odgovarali tj moglo nešto da se nabudži da radi kako treba.
Kod nas je tradicionalno za Fiate dobra ponuda delova, ne znam doduše za te malo starije ali prvo svakako treba dijagnostika da se uradi i locira gde je kvar.