Još jedan auto koji mi je zapao za oko i ušao u uži izbor, pa bih voleo da mi neko kaže svoja iskustva. Pretražio sam poslednje 2 godine, ali ne vidim da je u delu Kupovine ovakva tema postavljena, pa reko da je ja otvorim.
Dvoumim se između Citroen C4 Picassa i ovog najnovijeg Scenica (nažalost, izgleda i poslednjeg), gledao sam u oglasima neke godišta 2017. do 2018. godišta. Koliko vidim, Scenic je nešto skuplji na oglasima.
Koja je glavna razlika, a zanima me i koji su osnovni paketi opreme bili kod ovog modela. Našao sam podelu na Life, Zen, Intens, Edition One i Bose, ali se u oglasima pojavljuju neki Business, pa me i to zbunjuje.
Šta predlažete, koje motore gledati, koje izbegavati, ima li problema sa menjačima ili sa nekim drugim bitnijim delovima?
Hvala ljudi unapred.
Renault Scenic 2016-
Re: Renault Scenic 2016-
meni se taj scenic bas svidja, ni jedan do sad mi se nije svidjao ali ovaj bas, pre bih ga uzeo nego pikasa
-
- Pridružio se: 07 Jan 2022, 23:52
Da, na izgled je malo lepši, mada nije mi ni Picasso u tom godištu grdan.
U proseku je Scenic skuplji nekih 1500-2000e u istom godištu, sličnog paketa opreme, a već sa ovom Picasso cenom sam na samoj granici izdržljivosti

U proseku je Scenic skuplji nekih 1500-2000e u istom godištu, sličnog paketa opreme, a već sa ovom Picasso cenom sam na samoj granici izdržljivosti

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Life je "klot". Ima klasične ružne cajgere, umesto digitalne table. I po felnama se prepozna. Mislim da samo u njega ide 1.5dci 95ks.
U ostale ide 110ks, kao i 1.6 (130 i 160ks) i kasnije 1.7dci. U prvim verzijama benzinci su 1.2tce , a kasnije su stigli 1.33tce, kao svakako bolji izbor.
Kod paketa opreme ima dosta mešanja "naših" i uvoznih (biznis). Nije lako odrediti opremu po samom paketu, zbog doplata i sl. Viši paketi najčešće imaju LED farove, polukožu/kožu (neki i masažu sedišta), ali ne mora biti tako. Isto važi i za drugu opremu. Većinom svi imaju navigaciju, samo je pitanje veličine multimedije.
Viši paketi imaju multisense, auto parkiranje i tako te zezancije.
Malo njih (na našim oglasima) ima grejanje sedišta, kao i adaptivni tempomat.
Pozadi nema nešto wow mesta. Gume nisu katastrofalno skupe, sa obzirom da su 20".
Za mene najlepši MPV. Čak je i u Grand verziji lep. Cene im skaču, pa je sada potrebno i 3+k€ više, u odnosu na leto, za bolje očuvane primerke.
C4P mi je OK, pogotovo u fulu, ali bih bez dvoumljenja birao Scenica, koji jeste skuplji.
TapaT
U ostale ide 110ks, kao i 1.6 (130 i 160ks) i kasnije 1.7dci. U prvim verzijama benzinci su 1.2tce , a kasnije su stigli 1.33tce, kao svakako bolji izbor.
Kod paketa opreme ima dosta mešanja "naših" i uvoznih (biznis). Nije lako odrediti opremu po samom paketu, zbog doplata i sl. Viši paketi najčešće imaju LED farove, polukožu/kožu (neki i masažu sedišta), ali ne mora biti tako. Isto važi i za drugu opremu. Većinom svi imaju navigaciju, samo je pitanje veličine multimedije.
Viši paketi imaju multisense, auto parkiranje i tako te zezancije.
Malo njih (na našim oglasima) ima grejanje sedišta, kao i adaptivni tempomat.
Pozadi nema nešto wow mesta. Gume nisu katastrofalno skupe, sa obzirom da su 20".
Za mene najlepši MPV. Čak je i u Grand verziji lep. Cene im skaču, pa je sada potrebno i 3+k€ više, u odnosu na leto, za bolje očuvane primerke.
C4P mi je OK, pogotovo u fulu, ali bih bez dvoumljenja birao Scenica, koji jeste skuplji.
TapaT