Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Sport

Post od nidza »

Ne brinem se ja za njega i sponzore uopšte, itekako će atmosfera prema virusu i vakcini da se menja, a interesovanje za brigu o istom da padne. Šta god da se dešava privremenog je karaktera, a on će itekako imati prilike još da igra.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Sport

Post od ikac2000 »

Ali imace mrlju na ponasanje, tj drustvenu odgovornost, na zapadu definitivno, i to ce da ga istice u odnosu na ovu dvojicu cijem statusu hoce da se priblizi.

Naravno, percepcija u Srb nece biti takva.

Biljana Srbljanovic je lepo opisala u tekstu u postu koji sam okacio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Uglavnom mu se isto vata, nisu ga voleli ni ranije, naprotiv.

Malo je problem što je nadomak da bude najuspešniji u istoriji, fali mu praktično samo "malo"...ne treba na samom kraju da sjebe.

Nadam se da na kraju nećemo da dobijemo neku tužnu priču, već da će naš heroj da pobedi u trci.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Tako je. Neka on osvoji još jedan Grand Slam pa neka pričaju šta hoće. Skoro (pre ovog sranja) izašao ATPov klip kao neko predstavljanje za 2022. Od 2 minuta klipa Novaka ni od korova. Pa koje je to nipodaštavanje.
Što kaže Delija ogromna je tu lova u igri, a on im je malo prodrmao kavez.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pročitao sam članak, iako ima neke istine u njemu što se tiče nas samih, mislim da je u potpunosti promašila temu. Par stvari se tu bitnih izdvojilo karakterističnih, ali potpuni promašaj je da je tražio za sebe poseban tretman, već je tražio nešto što je bilo propisima predviđeno i korišćeno za druge ljude, druge sportiste, i druge događaje koji su se dešavali ranijih meseci (kad je cela reprezentacija engleske u kriketu ušla na taj način u Australiju, i ko zna koji sve broj anonimusa).

Najbitnije je podvući, da on nije Novak Đoković, ušao bi u Australiju i ne bi bilo nikakvih problema sa medicinskim izuzećem, ušao bi nevidljivo i nečujno, kao i ovi svi ostali, i ne bi nikad saznali šta se dešavalo u pozadini, ali na njegovu žalost - jeste. On je samo ispao naivčina, da može protiv zapadnjačkog hohštapleraja da se bori njihovim sredstvima na njihovom terenu.

Ja bih pustio sad stvar da odleži, kao što je i on pušta, a potpuno sam siguran da ćemo kroz par meseci skroz drugačije da gledamo unazad na celu pandemiju, kako se budu svodili računi.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

To je upravo razlicit pogled nekoga ko nije mindsetom u Srbiji, jer par nas vani smo se iznenadili kako se maltene 100% slazemo sa njom, a par prijatelja u Srb kao ovde u diskusiji :-)

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jbg uvukli vas u mašinu, ne možete da razumete šta je pravda i sloboda kad niste u ovako slobodnom okruženju :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Ček, po čemu ste shvatili da je Novak tražio neki poseban tretman u celoj ovoj priči, a na čemu se tekst bazira?

Edit: Samo stavite po strani izjave članova porodice i tekstove u tabloidima.
Poslednja izmena od Markoni u 18 Jan 2022, 12:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Probao je nešto što niko drugi od ostalih top 100 tenisera nije probao. Sigurno zato što je mnogo pametan, da parafraziram velikog vođu.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Veliš glup je zato što je hteo da uđe na način koji je bio dozvoljen i na osnovu kojeg je prvobitno dobio vizu?
OK mi je da kažeš glup je jer se nije vakcinisao, to je neka druga tema.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ikac

Tekst je potpuni promasaj, mozes ti i prikatelji da se slazete sa srbomrzackim pisanijama, al ovde je ona malo omasila polaznu tacku.

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

ikac2000 napisao: 18 Jan 2022, 11:35 To je upravo razlicit pogled nekoga ko nije mindsetom u Srbiji, jer par nas vani smo se iznenadili kako se maltene 100% slazemo sa njom, a par prijatelja u Srb kao ovde u diskusiji :-)

Slagao se ili ne slagao sa njom je jedna stvar, ali žena je zaista potpuno promašila suštinu teksta, jer nije čovek za sebe tražio ništa izuzetno, što drugi nisu, niti što je već bilo u jeku uspešne implementacije - dao sam ti par primera. To ti je dovoljan dokaz da je svima u Austaliji raditi bilo šta na mala vrata u redu dokle god svi žmure, a to je tipično licemerje zapadne civilizacije. Kad izađe na videlo, o ne ne, ne može to tako. Živiš u zemlji u kojoj ja često boravim, pa ti je sve jasno o čemu pišem.

Zatim, Novakovo ponašanje nema veze ni sa Srbijom, ni sa našim prkosom, niti guranjem prstiju u oko kome ne treba, već sa - zdravljem. Čovek ima drugačiji pogled na zdravlje od mejnstrima koji propagira moderna medicina, i izbegava da je primenjuje sem kao poslednje utočište (operacija lakta, zbog koje je takođe gubio slemove). Do sad je mogao da ih ima 25. Očigledno je čovek većim delom svog pogleda na ljudski organizam i zdravlje potpuno u pravu, imaju valjda svi oči da vide šta radi sa telom i umom, koji više nisu toliko mladi. Da je taj pristup svemoguć - nije, ali više nego očito je itekako funkcionalan i da mu treba težiti, pre lekova, igli, noževa i radijacije.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Markoni napisao: 18 Jan 2022, 12:12 Veliš glup je zato što je hteo da uđe na način koji je bio dozvoljen i na osnovu kojeg je prvobitno dobio vizu?
OK mi je da kažeš glup je jer se nije vakcinisao, to je neka druga tema.
Postoje pravila i postoje zloupotrebe tih pravila. Ovde je normalan narativ da se svako pravilo pokuša zloupotrebiti, što u drugim okruženjima ne nailazi na razumevanje.
Kao u onom vicu: pošto je kap viskija? Džabe. Ok, onda mi nakapaj pola litre :mrgreen:

Tražio je medicinsko izuzeće samo i jedino na osnovu pozitivnog PCR testa koji je dobio u minut do 12, bukvalno. Nema bolesti zbog kojih nije mogao da se vakciniše, nema opasnosti po njegov imuni sistem. Naravno da je svakome iole realnom jasno da se radi o dibidus lažnjaku, isto koliko se ovde smatra sramotom kada se o tome priča jer je on "naš".
Isto tako, to što je manje ili više očigledno ne može da upotrebi vlast neke zemlje jer se u tim krugovima koriste neki malo drugačiji način diskusije, ispao bi skandal da javno izraze sumnju u verodostojnost testa itd... Zato kad sumnjaju - noga u dupe. Isto pravo ima svaki činovnik na graničnom prelazu zemlje sa strožijim imigracionim pravilima, ma koliko da ti se sve poklapa i imaš pokriće u novcu, garantim pismima itd... (sve što je u pravilima) ako mu je sve to kod tebe sumnjivo nećeš ući.
Naravno da nije isto izuzeće za sportiste koji slete na meč, odrade ga pa lete nazad, i za nekoga ko treba 10 dana da boravi u Australiji. Njihov trip je da po svaku cenu eliminišu mogućnost ulaska virusa sa strane, koliko je taj trip pametan i opravdan teško je oceniti. Ali je njihov i na to imaju puno pravo, sve dok se radi o teritoriji njihove zemlje.
Itd...

Opet, sve i da je bukvalno sve uradio po ps-u i da je 100% čist i ispravan, činjenica da niko osim njega nije išao tom stazom je jasan pokazatelj. Jasan svima, osim njegovim fanovima.
ikac2000
Reactions:

Sport

Post od ikac2000 »

Grujic napisao:Ikac

Tekst je potpuni promasaj, mozes ti i prikatelji da se slazete sa srbomrzackim pisanijama, al ovde je ona malo omasila polaznu tacku.

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Upravo sam na to mislio, drugaciji mindset nekoga ko je dugo ziveo van srpskog lokalnog poimanja stvari.

Mislim na tekst u celini, ne na par pojedinosti, gde ja i neki od vas imamo drugacije misljenje.

Inace bas kako je opisala, takva slika je maltene svugde po zapadnim medijima, skroz drugacije nego poimanje u Srb, upravo zbog razlike u drustvenim vrednostima.

A istina je verovatno negde izmedju, ja licno mislim da je Australija trenirala strogocu, a Novak pokusao da srpskim metodama kako zajebati sistem izgura svoje, malo ga uhvatili na delu neplanirano za njega.

I ja sam imao taj osecaj na pocetku kada sam napustio Srb sa 35+ godina, i bilo je bolno menjati to, koliko je bilo moguce bilo sta promeniti u meni samom :-)

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Novak pokusao da srpskim metodama kako zajebati sistem izgura svoje
Suština je da - nije, ako sagledaš svima dostupne činjenice. Baš suprotno, nije hteo da ide linijom manjeg otpora i da se vakciniše, već na način koji se uklapa u život koji živi i očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja kojim se takođe bavi, i očigledno je da će mu to biti poziv kada se penzoniše. Nema bolje stvari nego propagirati neka saznanja koja si u najtežim mogućim uslovima uspešno primenio sam na sebe.

Turnir i država Australija su mu omogućili da dođe na turnir na način koji mu se uklapa u sve gorenavedeno, koji je korišćen, i sigurno će biti korišćen i posle njega, međutim ako je nešto posebno u vezi njega, to je da je izbačen iz zemlje, sa još 2 tenisera, za razliku od svih ostalih, koji nisu toliko medijski značajni.
Odgovori