Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Zdravlje

Post od Darko »

Vec 50 dana u ovom režimu :-|

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ponestaće ti Novog Sada za šetnju :D

TapaT

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Ja sam jednom uspeo da prebacim 21000 koraka, ali to je ono jednom u godinu dana. Neke tipične dnevne šetnje koje pravim su između 5-7.000 koraka, maksimum koji mogu da napravim u mom mestu su nekih 13-15.000 koraka. Da li si primetio neki zdravstveni boljitak? Stopala su baš na žestokom udaru ovakavim tempom

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Uspeo sam pre neki dan da napravim rekord od 25000. Dnevni prosek mi je 20000 za ovih 50 dana. Deo predjem na poslu (koji je aktivan) a deo u setnjama. Svako vece idem u setnju od 8 9km i onda dodjem na taj prosek. Plan mi je da ovako izguram 3 meseca pa da smanjim na laganiji tempo. Prednost je sto NS ima mnogo bulevara sa sirokim stazama za setnju pa mozes da pravis velike kilometraze, uz gradska desavanja na ulicama nije dosadno.
Da, naravno, primetio sam boljitke za zdravlje. Skinuo sam 6kg uz dijetalan rezim i u dobroj meri sam regulisao krvni pritisak sa kojim imam problema, nestali neki bolovi u kolenima, nogama..
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Dobar si, meni je prosek oko 12k koraka zadnjih par godina po aplikaciji :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Malo ozbiljnosti ljudi, šetnja je bolja jedino od ništa, hiljade koraka ne mogu da vam zamene dobar sport i pravu aktivnost. Ajd da smo 70 godina u proseku ovde pa da je šetnja domet, ali vi mlađi treba da se ošurite od sporta 4x nedeljno. Nije problem, imate vremena ako pešačite 20k koraka, dapače, biće efektnije poprilično, manje vremenski zahrevno.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Zdravlje

Post od ikac2000 »

Ja sam godinama bio verovatno na 4 ili 5 k koraka, ako i toliko, a volim da probam sve iz supermarketa sto izgleda interesntno, i naravno dogurao do balansa od 108 kg za mojih 185 cm ( inace sam imao 78 kg pre nego se zaposlio, a nakon toga oko 83-4).

Onda sam kupio Mi Fit narukvicu, i postavio cilj 10k koraka dnevno, i za par meseci dosao do 102 kg. Jeo sam samo manje hleba, izbacio slatkise, ali ovde sta god radio, metabolizam se navikao, i tezina ni da mrdne, a isti tempo.

Onda sam poceo da trcim pride par puta nedeljno po 5 km, i tek onda se pomerio do 93 kg, zatim opet isto, ne mrda.

Zatim sam poceo sklekove, trbusnjake, izbacio trcanje, i dosao do 84 kg, ali sam poceo i malo sladoleda. Van toga jedem sve, samo se malo vise kontrolisem.

To je bilo pre 2 god, sada samo hodam ali i jedem sve, i vrrim se oko 90.

U mom slucaju organizmu je, kada se metabolizam navikao, trebao uvek neki „disruption“ da bi tezina nastavila da pada.

Definitivno je bar 70% ishrana bitna za tezinu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Darko napisao: 11 Jan 2022, 18:48 Prednost je sto NS ima mnogo bulevara sa sirokim stazama za setnju pa mozes da pravis velike kilometraze, uz gradska desavanja na ulicama nije dosadno.
Mana NS je što je sve ravno, ne može puls da ti se digne kako treba. Na žalost i NBG je ista situacija, zato više volim ako me šetnja povede preko Brankovog mosta, ili pak na drugu stranu da se popnem na Gardoš.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam primetio da od skora imam problem da procitam ona najsitnija slova na nekim deklaracijama. I dalje uspevam, ali moram bas da fokusiram. Novine i drugi sitniji tekst jos uvek citam bez problema. Za daljinu nosim sociva jos od srednje skole i ziveo sam u uverenju kako ce mi se sa godinama vid na daljinu popravljati, a na blizinu slabiti. Sad je ocigledno da je blizina krenula, ali nista od boljitka na drugoj strani. :)

Ove kapi bi bile super kada bi radile u oba pravca. Ovako mi ne ne mogu pomoci, jer ih ne mogu stavljati preko sociva, cak i kada bi hteo da ih koristim za citanje.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja sam imao neku operaciju na očima pre nedelju dana i stavili neku mast i kapi u oči da bi ih pripremili, posledica je bila da sam taj ceo dan savrseno video na oba oka bez pomagala, i na daljinu i blizinu (već 20 godina to ne mogu). Kako sam se razočarao kada mi je uveče prestao efekat prvo na jednom oku a posle na drugom... Unapređenje je bilo toliko spektakularno da mi je bili mučno od količine detalja koje vidim u svakom trenutku :)

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Bolje prelama svetlo kad je vlažno oko. Što smo stariji sve se više suši, pogotovo ko je nosio sočiva, takođe gledanje u ekran smanjuje treptanje, i opet suši oko.

Ljubo, bilo koje malo bolje i masnije veštačke suze kupi od poznatih firmi, tipa Alcon, B&L Renu, pa probaj kako ti prijaju.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nedavno sam bio na sistematskom, i na pregledu kod oftamologa ustanovi da su mi dioptrija (0.5) i astigmatizam i dalje na istom nivou. Stoje tako već 8 godina, pa mi neko bacio žišku da bih mogao da to skinem laserom i rešim se naočara.
Pitam doktoricu i kaže da može, ali će mi svakako sa godinama krenuti pogoršanje dioptrije i to može biti sutra ili za 5 godina. Bolja varijanta je nešto skuplja operacija gde se skroz promeni sočivo (ako sam dobro razumeo) i to ostaje kao doživotno rešenje, nema zajebavanja sa dioptrijom. To navodno redovno rade kod njih i nema nuspojava, a efekat je potpun. Nisam se setio da pitam kako se tačno zove, nabrzaka googlanje mi nije pomoglo.
Zna neko nešto o tome?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Rade ljudi to uspešno, ali imaju veće mnogo dioptrije, pa su srećni ako svedu na 0,5, a ti si već tu - jedino ako ne misliš na astigmatizam i ako ti puno smeta? Imam dvoje kolega koji su to obavili, oduševljeni su, ali imali su ozbiljan problem, tipa -8 i -6, na primer, što je velik hendikep.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Astigmatizam mi je problem jer ne mogu bez naočara. Za neke obične aktivnosti nije problem, pa mi se na startu često dešavalo da ih ne ponesem. No, nakon malo vožnje i rada na kompjuteru glava puca, tako da ih sad preventive radi uopšte ne skidam. Nije da mi smetaju, nego me čisto zagolicala varijanta da ih se potpuno rešim. U isto vreme, od pomisli na operaciju očiju me momentalno prođe jeza :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori