Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

moj burazer menjao 3 remenice radilice na cromi, ne znam kolko su uticale na vibracije ali su se cule i pravile buku, logicnije je da remenica radilice pravi vibraciju nego remenica alternatora
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Za fiat mjtd je ta remenica radilice jeftina. Mislim da su oko 50e od raznih proizvodjaca. Mislim da je to jedini potencijalni izvor vibracija koji nisam gledao/menjao. Ovo sto neko rece za bmw je ozbiljna cifra za isti deo.
Znam da remenica moze da pravi buku ali da li moze i vibracije u leru koje nestanu kad se malo dignu obrtaju. (Logika mi je da se pri gasu zategne kais pa nestanu vibracije).
Svakako cu morati u servis da pogledaju ili da sam skinem desni tocak i unutrasnji blatobran pa da vidim kako se ponasa kad upalim motor.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Možda možeš šrafcigerom ili pajserom da je lagano nategneš da bi video da li mrda sam obod remenice.
Ovo za bmw što sam ja video, sigurno bi se na taj način primetilo samo da smo se setili, a mi smo lupkanje pripisali kompresoru pošto je nestajalo kad se klima ugasi.
Konstrukcija je krajnje jednostavna. Unutrašnji i spošljašnji metalni prstenovi između kojih je nalivena guma. Ta guma počne da se kida i eto problema.
Inače sasvim je moguće da ta remenica pravi vibracije usled disbalansa jer ima popriličnu masu. Ova na alternatoru bi mogla da pravi buku ali osetne vibracije teško. Mala je masa.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Darko napisao: 06 Jan 2022, 18:10 Za fiat mjtd je ta remenica radilice jeftina. Mislim da su oko 50e od raznih proizvodjaca.
Znam da remenica moze da pravi buku ali da li moze i vibracije u leru koje nestanu kad se malo dignu obrtaju. (Logika mi je da se pri gasu zategne kais pa nestanu vibracije).
to je i bio problem kod burazera sto je kupovao te koje ima na trzistu i svaka je posle kraceg vremena pravila problem jer nisu kvalitetne, to su plivajuce remenice i brzo se sjebu.

naravno na leru je manje opterecena i pravi vibraciju kad se malo nategne onda i udje u neki balans pa i manje vibrira da nije plivajuca to se ne bi ni desavalo, jebale ih plivajuce remenice
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pitanje za VW gurue, drugar hoce da pogleda Superba 1.8TSI, aktuelne gen. Kakav je taj motor?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
C4For4ever
Reactions:
Pridružio se: 04 Jul 2020, 18:22

Post od C4For4ever »

Jedno pitanje vezano za veliki servis (Citroen 2005 kupe 1.6, benzinac):

Primetio sam da mi auto malo vise trosi nego uobicajeno, i malo je motor izgubio na snazi, posebno na dugim, polustrmim uzbrdicama (u 5. brzini). Takodje, nivo rashladne tecnosti padne malo posle nekog vremena. Da li ovo zvuci kao nesto sto ce se resiti velikim servisom (iako nemam uvid kad je poslednji put radjen kod proslog vlasnika, svakako mu je vreme, jer je auto u mom posedu 4. godina), ili je problem dublje prirode?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako gubi vodu moze biti svasta, pa i pumpa vode, tj veliki servis. Moze biti i dihtung glave. Proveri kakve je boje motorno ulje.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Hoce i kod tih motora da strada dihtung glave, doduse mnogo redje nego kod 1.4 ali desava se tako da treba proveriti...koliko to malo gubi vodu? Pumpa za vodu kad procuri voda kaplje i mora se videti ispod auta, ako je suvo ispod onda nije pumpa.
Moze biti svasta ali nema neke bitne veze sa velikim servisom sem ako nije procurela pumpa ali svakako v.servis treba da uradis ako ne znas kad je radjen nevezano za ovaj problem.
Poslednja izmena od OMP u 07 Jan 2022, 20:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni je curela polako pumpa na Renou i nije nista bilo ispod auta. Cak ima malu rupu na pumpi gde curi kada popusti semering. Sta vise, auto gubi malu kolicinu vode od kad je kod nas, skoro 10 godina. Jednom drugaru isto tako na Laguni.

Slika
SlikaSlika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

zato sam i pitao koliko gubi vodu posto je napisao malo ali to je relativan pojam i tu kolicinu moze bilo gde da izgubi....a i nije svaka pumpa ista
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ako je to 1.6 sa 109 konja, kod njega ide antifriz i kroz nosac filtera ulja, ima tu neke gumice koje znaju da propadnu. U principu, samo majstor moze da ti kaze da li je posuda ili crevo za antifriz, vodena pumpa, dihtung glave ili nesto trece. Ti mozes da zagledas motor sa baterijom, pa da gledas da li se nesto vidi.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Pasat B8 1.6 TDI manuelni menjač, pali sledeće greške: start/stop ne radi, ACC ne radi, ručna kočnica ne radi i tako...
To već duže vreme i navodno samo kada je hladno vreme.
Akumulator je promenjen.
Evo šta kaže momak koji ga vozi.

ABS senzor na točku?Slika

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Nije to u pitanju, loše je napisao, njemu bukvalno grešku javi za sve ovo iznad.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nema dovoljno struje, body ECU vidi pad napona preveliki?
Na tih -2C se otrpilike pale grejači, oni povuku oko 80Ampera gore dole i ako nije tip top stanje napon opadne ispod 12,2V, nedavno imao baš takav slučaj.

U plusu sve ok a u minusu prijavljuje razne greške airbag, ABS, relej grejača.... a s ve to ispravno inače. Nije VW druga marka ali nebitno, prinicip je sličan kod svih kada napond dodje u zonu podnaponske zaštite modula.

VW B8, da li je resetovano stanje akumulatora tj rekalibrisan njegov ECU?
Odgovori