Alat

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Alat

Post od shandu90 »

Baterije su bile 3000, to sam video. Bila gore akcija u becki lidl i ja cimnem drugara, misleci da ovde nece biti tako nesto do svetog talaleja. Tamo kod njih se nudila crna serija, koja je kao bolja od zelene.

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Testirao je neko zelenu protiv crne i ispala je bolja zelena. Ako se ne varam, YT kanal se zove workshop385
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Te cene elektro alata u Lidlu su često preskupe u odnosu na kvalitet, tačnije za istu robu u stranim Lidl prodavnicama kod nas se traži viša cena.
Identična roba a u našem Lidlu skuplje.

Evo ta aku šrafilica vredi 30tak evra realno...ali kako je kod nas skormna ponuda i ima samo nekoliko prodavnica za hobi /uradi sam alate sasvim je očekivano.
Ne znam zašto kod nas još nije stigao Bauhaus.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Pa i Bauhaus je jak sa cenama, ali cesto ima dobre akcije, tipa plavi Bosch program.

Bauhaus je super za subotnju setnju, uvek moze da se vidi nesto od alata i opreme, za sta nisam ni znao da postoji.

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Bauhaus i Lidl su 2 sveta po oome što nude i po obimu ponude i po kvalitetu a naravno i cene moraju da budu različite.
Ono što sam video i kupovao u Bauhausu mi deluje da je klasa iznad po kvalitetu u odnosu na ono što prodaje Lidl pod svojom robnom markom. A i puno toga Lidl uopšte i nema u ponudi, pogotovu za obradu drveta alat.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pa ipak su razliciti tipovi trgovina lidl i bauhaus kome i sama rec kaze cime se bavi, lidl je mnogo sireg spektra pa i nije ocekivano da budu toliko posveceni alatima recimo.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Pa i napisao sam da je kod nas skromna ponuda alata pa Lidl koristi tu situaciju da ponudi ovako kako već nudi (skuplje nego u drugim zemljama istu svoju robu).
Ja ništa ne očekujem od Lidla posebno, samo konstatujem ono što primećujem u nedostatku konkurencije.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam sta mozes uzeti za te pare, da je isto ili bolje?
Evo konkretno ta aku busilica.

Imam Einhell 12V i brushless iz lidla 20V.

Sa Einhell sam se bas bas nauvrtao i nabusio. Stara je 10ak godina i baterijal vec slabije drzi. Ali sam prezadovoljan alatom.
Kupljeni Parkside tek treba da se pokaze, a vec je poceo polako da se dokazuje. Nemam zamerki do sada. Osetno je jaci od Einhella, sto je i normalno, nisu isti tip.

Klasicnu strujnu busilicu otkako sam kupio taj prvi aku alat pre 10ak godina, skoro da i ne uzimam u ruke. Samo kada je nesto bas zahtevno.

Samo da napomenem da nisam majstor, niti da taj alat radi po 10h dnevno bez prestanka :)
Uobicajeni kucni poslovi: sastavljanje/rastavljanje plastenika, spajanje drvenih oplata za betoniranje, sklapanje namestaja, busenje celika do 5mm, busenje zidova prilikom uvodjenja grejanje/struje/vode, kao i svi ostali kucni poslovi u hobi varijanti, da ih ne nabrajam sad.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Bas je iznenađenje da tek posle 10 god baterija popusta. Obično je rok trajanja za normalni kapacitet oko 2 god plafon. I to je najveći smor kod nas hobi majstora. Jednom kad krene ciklus punjenja i pražnjenja, radio sa njom ili ne, ona propada...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

nikaragva napisao: 21 Jan 2022, 12:28 Ne znam sta mozes uzeti za te pare, da je isto ili bolje?
Evo konkretno ta aku busilica.

Imam Einhell 12V i brushless iz lidla 20V.

Sa Einhell sam se bas bas nauvrtao i nabusio. Stara je 10ak godina i baterijal vec slabije drzi. Ali sam prezadovoljan alatom.
Kupljeni Parkside tek treba da se pokaze, a vec je poceo polako da se dokazuje. Nemam zamerki do sada. Osetno je jaci od Einhella, sto je i normalno, nisu isti tip.

Klasicnu strujnu busilicu otkako sam kupio taj prvi aku alat pre 10ak godina, skoro da i ne uzimam u ruke. Samo kada je nesto bas zahtevno.

Samo da napomenem da nisam majstor, niti da taj alat radi po 10h dnevno bez prestanka :)
Uobicajeni kucni poslovi: sastavljanje/rastavljanje plastenika, spajanje drvenih oplata za betoniranje, sklapanje namestaja, busenje celika do 5mm, busenje zidova prilikom uvodjenja grejanje/struje/vode, kao i svi ostali kucni poslovi u hobi varijanti, da ih ne nabrajam sad.
Boldovano: je l' si sve ovo radio sa aku? Računaš u nezahtevne poslove?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zavisi sta.
Nisam rekao da su to nezahtevni poslovi, ali mogu da budu. Svi pobrojani. Zavisi sta podrazumevas pod zahtevno.
Aku alat je koriscen svakako u svim tim poslovima. Ali tamo gde su mi trebale sds burgije, koriscene su sds busilice na kabl.
Tamo gde sam morao da busim odjednom kroz tri drvene grede gde svaka ima 20cm debljine sam koristio snaznu busilicu na kabl. Sve ostalo odradjuje aku.

zdushan napisao: 21 Jan 2022, 12:39 Bas je iznenađenje da tek posle 10 god baterija popusta. Obično je rok trajanja za normalni kapacitet oko 2 god plafon. I to je najveći smor kod nas hobi majstora. Jednom kad krene ciklus punjenja i pražnjenja, radio sa njom ili ne, ona propada...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Nisam rekao da je cudno. Ali i dalje ima zadovoljavajuci kapacitet, da se nesto u hobi varijanti izbusi.
Znaci ne 400 rupa, nego probusis 1-2 rupe u nekom svom hobi kutku. Ne vidim svrhu zamene baterije. Kada skroz izduva, vise se isplati kupiti drugu komplet sa baterijom.
Mada otkako sam uzeo Parkside, sve manje koristim staru Einhell.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Uzeo sam ova bosh set.
https://www.wobyhaus.co.rs/setovi-alata ... all-in-one
Rekao bih da su ga bas fino spakovali, sve sto treba za amatersko odrzavanje u stanu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Imam i ja einhel aku bas je dosta odradila, sigurno je preko 10 godina kod mene i prezadovljan sam koliko je istrajala bez problema ali su obe baterije riknule sad jedva da moze nesto da se usrafi ili izbusi i sa tek napunjenim baterijama pa sam najvise iz tog razloga i kupio ovu lidlovu koja mi se vise svidja i kako radi i kako izgleda. I ja retko uzimam klasicnu strujnu busilicu od kako imam ove aku, samo kad moram nesto u betonu da busim posto je strujna jaca i ima udarno busenje za sve ostalo iskljucivo aku koristim. Prednost ovih lidlovih je sto su baterije univerzalne za sve alate i mogu se kupovati odvojeno, pa kad ova rikne kupis drugu i teras dalje.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Evo od malopre.

Slika
Slika
Slika

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ako bude i aku šrafilica i baterija i punjač za 4.999 sve zajedno onda i nije loša ponuda.
Do sada sam vidjao u Lidlu da izdvojeno sve to prodaju, i onda u zbiru bude druga priča tj viša cena.

Do sada sam jedno 8 šrafilica raznih marki sahranio, uglavnom oko 2 max 3 godine izdrže pre svega baterija ( a na nekim se pohabao i menjač tj glava i doblo sve lufta) i B&D, Einhell, Powerplus, Bosch, ove i one i do sada mi se najbolje pokazala Zubr kopija.
Evo ganjam već četvrtu ili petu godinu i nedavno sam morao da rastavim i podmažem/sastavim menjač jer se nešto bilo zablokiralo.
I baterije (24V su) su počele da zezaju, ne mogu više od 50tak rupa/dugačkih šrafova sa jednim punjenjem.
Srećom u kompletu su 2 baterije a punjenje traje oko 70 minuta pa je prihvatljivo.

Sledeće ako ne nadjem ovo isto verovanto uzimam Hitachi tj Hikoku kako se sada zove ili Makita.
Možda uzmem i ovu iz Lidla da se nadje, mada vidim da je slabašna, samo 45Nm obrtnog momenta (tj za nezahtevne stvari).
Odgovori