Ti si jedin i koji je omašio, i to žestoko, sa tvrdnjom da će se isključiti aribag tokom voženja auta ako se skine kontakt sa ključa odnosno kontakt brave.
I još dodatno pogrešan zaključak izveo o načinu rada parkiranog auta i njegovog airbaga u tom stanju.
Već su ti drugi objasnili, samo pročitaj sa razumevanjem i shvatićeš i sam koliko je tvoja ideja besmislena.
Specijalno za tvoju znatiželju, posebno napajanje znači da se airbagovi ne napajaju preko kontakt brave i znači da u aribag centrali se nalazi poveći kondenzator koji u sebi čuva energiju dovoljno dugo da opali airbag čak i kada je skinut potpuno akumulator sa vozila.
I to nema veze ni sa automatikom ni sa prebacivanjem u P.
Dovoljno je da otvoriš makar jednu aribag centralu i sam ćeš videti prosto gledanjem to o čemu sam ti napisao, a možeš u nedostatku stvarne centrale da pogledaš u neko uputstvo za servisiranje airbagova gde takodje lepo piše o tome kako se napaja i zašto je potrebno preduzeti posebne mere kada se skida airbag.
Skreces sa teme u svom stilu, verglaj u prazno dok se ne zaboravi pocetna prica.
pokazuje koliko nemaš argumenata za to što si napisao.
ps, naročito kod starije generacije airbago sistema je primeto posebno napajanje koje se izvodi sa posebnim kablovima narandžaste boje.
Kod novijih je manje primetno tj lepše sakriveno u instalaciji.